Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2016 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons

Kan inte säga för mycket. Men en uppföljare med en tjej som har lite USA-intresse. Indie. Lite smått lo-FI.

Ok. Är det svårt att få det att låta bra med eventuella andra instrument mm som inte är inspelade i kyrkan? Efterklangen därifrån är väl vad den är, eller kan man trixa med det på nåt sätt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Ok. Är det svårt att få det att låta bra med eventuella andra instrument mm som inte är inspelade i kyrkan? Efterklangen därifrån är väl vad den är, eller kan man trixa med det på nåt sätt?

Jag vet inte hur mycket mer instrument det ska vara på än. Det återstår och se om klangen blir ett problem!

Link to comment
Dela på andra sajter

Har startat del 2 av Beatlesprojektet. Lite annat sound på dessa låtar. Hur låter detta? Mix, framförande etc? För basigt? Norwegian wood:

http://www.dropbox.c...n Wood.wav?dl=0

Tjong, tänker bara bedöma sången i vanlig ordning. mina febrigt förkylda öron och mina enkla datahögtalare är inte i fas att bedöma basfrekvenser. ☺️

Norsk trä är en av mina skalbagge favvos. En ytterst stämningsfull och lite småflummig upplevelse.

Jobba lite mer med fraseringen och attityden i framförandet. I första versen låter du som en glad Indier eller åtminstone som en nöjd Japan. 😛 Försök att få in lite mer flum, lite släp och skrap i både röst och frasering, som det är nu rullar sången på helt utan gung. Äh så oerhört svårt att förklara egentligen. Första ref. vid 0.54, den utdragna "chair", en sur ton som får mina analkörtlar att knyta sig.

Andra versen blir bättre, kanske är det de små mikro avbrotten i sången emellanåt som gör det, dock är det fortfarande svajigt tonalt.

Andra ref. blir bättre men vem ska egentligen sjunga stämman och vem ska ta leaden i ref.? Det skiftar lite. Hon verkar sjunga lead då och du försöker med en stämma som ibland leder tillbaka till leaden. Kanske ska du sjunga lead hela vägen och hon ta stämmorna samt mer nerskruvat i bakgrunden. Du kan ju också prova att behålla den som den är men dra ner dig så hon får mer utrymme och du finns i bakgrunden..?

Mer sitar, reverb, kaffe och haschrök (flumattityd).

Hoppas jag inte var för elak, det var inte meningen i så fall mannen. ☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

Morn!

Inte elakt dol. Precis sånt jag efterlyser! Ska grunna å jobba vidare på låten. Tack för feedback!

Sa jag sovmorgon å kaffe?! 😄

Bra! ☺️ Sång är ju så personligt. Man kan ju inte gömma sig bakom en felstämd gitarr eller skylla på stela fingrar. Jag försöker inte framställa mig som något sångunderverk, mina demos har sina beskärda delar av misstag. Men jag har öra för det.

Ibland får jag intrycket att du ligger för högt för din röst? Ibland, i vissa låtar, ligger din röst på gränsen till sin förmåga, har du provat att dra ner i tonart en smula? Man ska ju gärna ha lite reserver kvar till de höga heavy skriken 😛 Jag "led" själv av det där de första åren. Det jag höll på med då, hårdrock, tarvade höga toner, tänk Geoff Tate eller Dickinson. Man tänker inte på att alla röster är olika med olika styrkor alldeles oavsett vad man själv vill. Tonarten och ambitionerna sänktes en smula och det lät bättre och fortfarande låg det "högt" så det räckte eftersom det nu verkade vara så viktigt då.

Bättre att dra ner en smula och få en mer avslappnad sång istället för något som emellanåt ligger på gränsen. D låtar som du presenterat som inte ligger högt sångmässigt låter klart bättre, mer kontrollerat.

Du kan ju alltid fuska och pitcha upp efteråt om det är viktigt 😉☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

Eniro har kommit med en rätt kul grej. Man matar in sin ort och så får man förhoppningsvis upp kartor gjorda av tämligen färska och relativt gamla flygfoton. Dessa kan man jämföra genom att dra en "linjal" med musen över bilden. För en del orter finns det dock begränsat med flygfoton, och där funkar det inte så bra. Åtvid funkar bra dock, så jag har suttit med det här några timmar nu.

http://kartor.eniro.se/m/KnXxn

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...