Jump to content
Annons

Rack montering - Amerikanska eller europeiska skruvhål?


GeorgieFree

Recommended Posts

ska montera en plåtrack SAMSON SRK 16 och det finns 2 rader av förstansade skruvhål, där man fäster musikenheterna. Den enda är tydligen "US threads on one side" och "European threads on the other sida" och man kan tydligen placera de hur man vill.Ena raden e med lite större hål och den andra med ölite mindre hål. Vilka ska man ha ? Tydligen finns en BAck plate SAMSON som sitter som en enhet och där ska man välja antingen "The American 10/32 silver screws or the Euro M6 black chrome screws." Kanske detta är en etnisk fråga? att man inte får säga "The black screws" i USA.

Så vilka skruvhål ska jag välja,??

Ggörs enheter olika för de olika marknaderna? kan inte tänka mig detta. Så det e en fråga om vilka skruvar som föredras i Europa respektive amerika. MÄRKLIGA skillnader.

Jörgen

GENJOR MUSIC

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Ja, Det ingick tydligen skruvar till båda sorterna. Valde de tjockare med mindre utstickande skallar för de såg snyggare ut, inte vet jag om det e Europeiska eller Amerikanska. och inte är det (SAMSON SRK 16) nån MIO/IKEA möbel. Det var snett som f-n mellan de olika delarnas förstansade/borrade monteringshålen. Omöjligt få i de för hand, Skruvdragare och tyngdlyftargrepp för att inte skruvgängorna skulle försvinna. Men nu e den ihopsatt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Men vilka skruvar du väljer har ju att göra med vilka mutterstycken du har i själva racken ju.. Det är därför båda skruvtyper följer med!

EDIT: ahh.. Såg nu att du försöker skruva ihop det med en ICKE standrad rack.. En Ikea möbel.. Då får du välja själv vad som passar! 😉

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Det är metrisk respektive tumgänga som är skillnaden på de uppsättning skruvar du fick med.

Fingängad tumskruv kallas för UNF och under 1/4" (6,35 mm) har men en lite klurig enhet som heter nummergäng och den är till motsats från den vanliga tumgängan rätt ologisk. Första siffrorna står för diameter och de andra står för stigningen (räknat i gängor per tum).

10-32 är något mindre än den metriska M 5. Våld-drar man in en 10-32 i M5 så pajjar man gängorna helt enkelt. Snygga skruvskallar till både metrisk och tumgäng finns att köpa hos tex. Siefverts skruv i stockholm.

Link to comment
Dela på andra sajter

missförstånd. det är en riktig SAMSON SRK 16 rack, (och sned och vind TIL SKILLNAD från ikea möbelkvalitet). Däremot ingick ju monteringsskruvar för båda hålraderna när man ska skruva fast rackenheterna så problemet e löst(tills man ska montera enheterna och de kanske inte passar....

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...