Jump to content

 • Få kostnadsfri hjälp med mixen på Studio

  FREDAGSTIPSET: Studio lanserar Mixakuten – Vi har alla varit där… Det låser sig rejält i mixning- eller mastringsprocessen, tiden är knapp och du vet varken ut eller in.

  Jon Rinneby

  musikproducent_colorflat.jpg.5f3bb9f8be030993f571e089780db8e2_red.thumb.jpg.9e1e7eac1acc32ad214fa9d8204a9ebe.jpg
  En stressad musikproducent ritad av Johanna Kristiansson © http://johannakristiansson.com

  Men lugn, inom kort kommer du som medlem på Studio kunna ladda upp din egenproducerade musik och få professionell feedback på din mix- eller mastring utan kostnad. Lansering kl. 10:00 den 7 april, 2020.

  Mixakuten kommer du som medlem på Studio kunna ladda upp din egenproducerade musik och få professionell feedback. Jag kommer personligen svara på frågor gällande inspelning, mixning och mastring, oavsett vilken nivå du befinner dig på eller var i skapandeprocessen du är. Det kan handla om allt från ljudet på en virveltrumma, till hur sången sitter i mixen, eller vilka frekvenser som behöver ses över i slutproduktionen.

  Processen är enkel: Du laddar upp en ljudfil tillsammans med en fråga via Studios nya funktion, som sedan besvaras med en utförlig förklaring. Du har sedan möjlighet att återkoppla och betygsätta processen. Varje medlem har tillgång till två valfria uppladdningar, helt gratis, därefter sköts eventuell vidare kontakt utanför Studios ramar.

  Det är viktigt att inse att Mixakuten inte är ett fullvärdigt alternativ till varje sig mixning eller mastring, utan enbart ska ses som en hjälpande hand och förhoppningsvis en knuff i rätt riktning. Centralt är också förståelsen för att musikproduktion är ett kreativt yrke och därmed saknar regler för vad som är rätt och fel. Se därför Mixakuten som ett alternativ, ett nytt perspektiv, snarare än en lösning. Mixning och mastring är i mångt och mycket subjektivt, en konstform som så många andra. Jag kommer därför aldrig kunna garantera att du blir 100% nöjd eller att jag kan lösa alla problem som dyker upp. Vad jag däremot lovar är att göra mitt yttersta.

  Läs mer om Mixakuten och kom igång redan idag.


  Ställ gärna frågor eller kommentera artikeln i kommentarsfältet nedan, så spinner vi tillsammans vidare på ämnet. Eller om du hellre föredrar att diskutera om mixning i avdelningen "Mixning och mastring" på Studios forum här!

  Fredagstipset är en återkommande serie där Studios skribent Jon Rinneby varje fredag delar med sig av tips inom bland annat inspelning och mixning. Här hittar du samtliga fredagstips.

  • Gilla 5

  User Feedback

  Recommended Comments

  16 timmar sedan sa StallarholmsBengt:

  Kanoners, räkna med 2 bidrag från mig, håller just på att gå vilse i en mixning/mastring av 12 egna låtar... :)

  Spännande, då gäller det att välja rätt frågor, så du kan applicera dem på resten av mixarna ;)

  Mvh Jon

  Link to comment
  Share on other sites

  11 timmar sedan sa fender__:

  Hej, Lite nyfiken på om ni kommit igång med denna fantastiska tjänst? :)

  Jag skulle tippa på att vi är igång om ca 1 vecka, vi håller i detta nu på att installera en ny musikspelare, Tydlig info om kommer givetvis publiceras på förstasidan när det är dags. Mixakuten kommer dessutom få en alldeles egen flik längst upp, så det blir svårt att missa.

  Mvh Jon

  Edited by Jon Rinneby
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...