Jump to content
Annons

Bassebas

Medlem
  • Antal inlägg

    313
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Bassebas

  1. gå upp en aning i pris och köp : http://www.thomann.de/se/behringer_b2031p_truth.htm Det är ett par passiva monitorer som jag anser är väldigt bra ljud för pengarna. Dock så behöver du en förstärkare, men det funkar bra med en vanlig hifi stereo som man hittar på loppis typ.
  2. Oj, gärna till mig med! Har också ett sådant bord.
  3. Bassebas

    19" ljudkort

    Eller ett echo audiofire 12 blir dock en mycket dyrare lösning då man inte får preamps och annat med.
  4. Moderkort: Asus P5B Deluxe Wifi Processor: Intel C2D E6300 1.86 Ghz Överlockad till 3.2Ghz 100% stabil. Firewire: Texas instruments (intregerat i moderkortet). Minne: 4 GB OCZ Fatal1ty 1066 mhz DDR2 Grafikkort: Ati Radeon 4850 1GB Ljudkort: Echo Audiofire 12 Operativsystem: Windows XP 32-bit för musikproduktion. Chassi: Antec 1200 64 samples. Vilket är lägsta för mitt ljudkort. Höjer möjligen vid mix av tyngre projekt. EDIT: Förtydligande.
  5. Jag tror det beror på att din dator är lite seg. 2.4Ghz säger inte så mycket, utan vad för modell det är berättar mer. Tex. celeron, dual core, sempron, o.s.v Sen kanske du har massa andra program på i bakgrunden? Typ som hemska anti-virus program och så.
  6. Hade inte sett dina filmer förrän jag såg den här tråden. De var ju skitbra! Ska bli kul att se ett nytt avsnitt 🙁
  7. När folk inte hör att det låter illa och är otajt. När en tex en musiker ska med all vilja klara av det där fina "solo-licket" i repan eller på en inspelning, fast lyckas kanske 1 gång på 1000 för att det helt enkelt är för svårt.
  8. Har haft liknande symtom för några år sedan med en väldigt billig elgitarr. Vet inte vad det beror på, kanske billiga mickar? Provat med någon annan gitarr?
  9. Bassebas

    Mixerbord?

    Jag skulle personligen aldrig köra in 10 mickar i ett mixerbord och sen endast få det inspelat på datorn på 2 ljudspår ( stereo ). Möjligheterna att redigera och få till det ljud man vill ha går åt skogen. Om man inte råkar äga massor med hårdvaru effekter.
  10. Jag är rätt säker på att oavsett hur vinnarlåten kunde ha varit, så skulle folk ändå tycka samma sak. Är man helt inställd på att det är skit, så tycker man förmodligen det oavsett hur det låter.
  11. Borde du ganska snabbt snappa upp i t.ex manualen till ditt ljudkort. ---------------------------- där är 8 micpreamps på ljudkortet också, om jag nu vill ha mer värme i mina uppmickade imstrument och sång, kan jag köpa en fin utombordseffekt då som en extern micpreamp och köra i inserten? ---------------------------- Om preampen har LINE in och in bara mic in, så borde det fungera. Dock är jag inte helt säker så jag låter nån annan bekräfta.
  12. Jag hörde direkt i mitt huvud höra Arnold Schwarzenegger säga det där! 😄
  13. Jag instämmer med Divineco att ART MP är riktigt bra för sitt pris. Jag har använt ett mindre mixerbord från Behringer förut, och det brusa rätt mycket. Kör på MP:n
  14. Utseendet på dem var ju ingen hit iallafall. Men de lät bra. Ser lite "amatör-smide" ut. 🥰
  15. Det går jag med på, när vi talar om billigare ljudkort. Men de dyraste och "bästa" som finns har ju inte det heller?
  16. men, varför gör man inte alla linjeingångar till Hi-z om det inte blir någon skillnad?
  17. Skriv inte då att du instämmer med staffan74, som endast nämner AFs namn.......
  18. Ni kan ju för fasen sluta tracka ner på Analogfreak!!!! Vem är det som platsar i en fjärdeklass egentligen?! Ni borde få varningar hela bunten för gruppmobning eller något. Snacka om låg-intellegent att puta ut den från plan som är lite annorlunda än andra.
  19. Vem säger att jag inte har det? 🙂 Nä, inte värt tiden att stå vid svarven för nånting som inte kostar så mycket 😄
  20. Jag kör på 64-96 när jag spelar in. Med Echo Audiofire 12.
  21. Koll in http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=134365961 Sådana filar skulle säkerligen passa dig utmärkt. Dock har aldrig använt sådana i "skit-kvalité". Men 59 spänn är ju billigt i alla fall 😆.
  22. Den preampen funkar faktiskt riktigt bra för sitt pris. Den är mycket bättre och brusfriare än behringer mixers t.ex. Har aldrig använt Röde NT1-A, men Studio Projects B1 har jag använt och det skulle absolut funka riktigt bra till dina behov (akustisk gitarr och sång). Har även använt den med ART tube MP och det fungerade bra.
  23. Man måste inte ha chipset från Texas instruments för att det skall fungera. Jag har kört 2 olika ljudkort klockrent på chipset från VIA.
  24. Vad är det för typ av gänga? UNC eller UNF? Undrar bara 🙂
×
×
  • Skapa ny...