Jump to content

willchord

Medlem
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About willchord

 • Rank
  Med i gänget
 1. Okey,gött! Tack för svaret :-) Din USB-keyboard, är det något du rekommenderar? Vad kostar det?
 2. Det här kommer låta jävligt korkat och säkert vara fel av mig på flera punkter, men ska försöka formulera detta så noga jag kan. Precis beställt en ny dator från inet, med ett moderkort som har ett integrerat ljudkort. Har även köpt till firewire-portar till den nya datorn då jag äger ett firewire-ljudkort! (TC Electronic Desktop Konnekt 6) Har på sistone tänkt på att skaffa en usb/midi-keyboard för att kunna spela på de ljuden man suttit och gnuggat fram i Sylenth1, men jag undrar hur det kommer funka för mig då jag för det första inte har midi in/out på mitt ljudkort. Om man utgå
 3. Använder du FL studio? Man kan la inte ha kick, snare och clap på en kanal? Du har dem på 3 olika, sen skickar du alla tre till en send kanal. Då kan du exempelvis lägga reverb bara på din Snare men samtidigt Automata volymen på alla 3!
 4. Har nu sökt de följande tre utbildningarna: Ljud- och musikproduktionsprogrammet - Högskolan i Dalarna (180 HP) Musikproduktionsprogrammet - Örebro Universitet (120 HP) Musikproduktionsprogrammet - Linnéuniversitet (180 HP) Om någon har erfarenhet av någon utav dessa får ni gärna dela med er av informationen, allt uppskattas väldigt mycket!
 5. Tack alla för svaren, har nu även sökt in på Högskolan Dalarna på deras Musikproduktionsprogram på 3 år! Någon mer som har erfarenhet av denna skolan/programmet?
 6. Är inte så insatt på distansutbildningar, men tack ändå!
 7. Någon som har lust att ge mig några tips? Sökandet stänger om 2,5 h och det har varit väldigt schysst av er att dela med er av allt ni kan! :)
 8. Har kikat in den, men i nuläget är jag inte jätteintresserad av att betala de pengarna.Känns även onödigt att flytta upp till Stockholm en så pass kort tid som ett halvår. :/
 9. Tack så mycket för råden Axel! Ansökningstiden är dock förlängd till 24:00 nu ikväll p.g.a. krångel med deras hemsida de senaste dagarna! Tänkte mig dock något lite närmre än just Piteå, några andra förslag? Har som sagt även ikväll på mig att ansöka, jag och en polare kollar gemensamt upp lite olika högskolor och vad de har att erbjuda. Några exempel på några i Götaland/Svealand som kan vara värda att kika på?
 10. Tjääna forumet! Jag är en 19 år gammal kille som går ut gymnasiet nu i Juni, efter att ha studerat Ekonomiprogrammet i tre år. För cirka 2 veckor sen sökte jag in på Musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö. Jag hade förväntat mig en utbildning som var mycket inriktad på produktions-delen, men efter att ha Mail:at universitetet lite fram och tillbaka visade det sig att jag hade fel. Jag är ganska musikalisk av mig, jag är trummis i ett metal-band och har grundläggande kunskap i gitarrspel. Men utöver det ligger min kunskap mest inom DAW:s, mjukvaru-effekter, MIDI-se
 11. Har testat att göra egna ljud i Massive och Vanguard, men ingen av de två är speciellt lättförståeliga om man som nybörjare ska bygga upp egna ljud från grunden. Är det någon som har några bra tips på någon iallafall lite mer lättförståelig VST-synth? (Är mest ute efter att göra Electro-basses och andra typer av leads) Och för att göra det ännu mer klart, jag sysslar med Electro House och jag kör FL Studio på en PC.
 12. Okey, tack så jättemycket för ditt snabba svar!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.