Jump to content
Annons

Top Floor Studios

Medlem
  • Antal inlägg

    502
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    19

Allt postat av Top Floor Studios

  1. Trist att man inte kan kommentera i trådarna om nyhetetsartiklarna. Man går ju garanterat miste om sköna diskussioner, och ni på Studio missar ju både feedback och trafik.
  2. Ja absolut, det var en trend som numera är lite "förlegad" i de breda kretsarna, men visst görs det fortfarande. Kagge utan frontskinn är fantastiskt! Ger mer botten än man tror. Jag har faktiskt ett par frontskinn som bara består av några centimeter ytterkant, dvs det är precis som att inte ha ett frontskinn alls, men man slipper att behöva tejpa rasslande stämhus. Slänger på dom när jag är ute efter just det soundet. Dessutom låter kick utan frontskinn ofta väldigt trevligt i rumsmickarna.
  3. Markera regionen och i inspector till vänster väljer du transpose upp eller ner. Busenkelt.
  4. UPS helt klart. Känns alltid bra att vara safe vad som än händer.
  5. Antingen är det väl en ordlek, eller så är det bara att dom stavat fel. För vad tusan innebär annars "drop the base"? Att man ska släppa högkvarteret?
  6. Tips; ha en enda tråd per blogg. Blir lite svårt att ha en diskussion om innehållet om det delas upp på en tråd per blogginlägg.
  7. Jag säger som jag alltid gör; hur kan man orka diskutera musik man inte gillar?
  8. Imac-ersättare. Nya mac pro kommer nästa år.
  9. Inte för att jag kan gå, men vem föreläser? Kan vara bra med den infon om man vill dra folk.
  10. Har du fått (eller kommer att få) betalt i pengar för musiken?
  11. Själv trivs jag riktigt bra med soptunnan 🙂
  12. Jag sitter i en snygg och skön Eames-modell. Metallarmstöd med läder på. Har tre st. Gitarristerna brukar oftast vilja sitta på en väldigt bred och låg fåtölj utan armstöd, har två st. Brukar räcka alldeles lagom. Bifogar tre roliga bilder; En meta-bild på stolen, en på mig i stolen för att se hur skön den är (kolla vad glad jag är) och en på en gitarrist sittandes i gästfåtöljen (fick sno bilden från nätet). Den uppmärksamme kan ju roa sig med att leta skillnader mellan bilden i tidningen och den riktiga bakgrunden... 🙂
  13. Inte helt sant. Jag har en vän som dog i duschen just pga epilepsianfall.
  14. Han är ju ganska öppen med både det och annat på sin Facebook och instagram.
  15. Vad är det för lön då, för vilket slags jobb? Dom kan ju inte sätta den för lågt och samtidigt sätta en yrkestitel utan att bli prisdumpare, eftersom nästa studio då kan referera till din lön och säga "jamen dom anställde sin studiotekniker för såhär lite i månaden, så det är vad du får" vilket ju inte blir så trevligt för den personen. Om du dessutom har utbildning inom området och så att säga är certifierad och har rätt till en viss lön blir det ju bara jobbigt för alla om din lön "borde" vara högre. Och så vidare.
  16. Då avgörs det ju av vad du får för lön. Om du får samma lön som en inspelningstekniker så kan ni ju skriva det. Får du samma lön som lokalvårdare (dvs städare) kan ni ju skriva det. Eller har jag missförstått vad du menar?
  17. Musikprodd-podden är bra och kommer komma med mycket kul tror jag. Intervjun med Linn är ju kanon och nördigt trevlig. På rockdudes-podden finns bl a en lång intervju med mig själv, men framförallt fler artister och framförallt musikjobbare som är mycket mer intressanta. Vet däremot inte om dom har fler producenter. På URplay finns en hel serie om musikjobbare, finns nog en producent eller två som kan falla i smaken.
  18. Den 15 januari håller Björn Fryklund från Freak Kitchen trumclinic i Top Floor Studios mitt i centrala Göteborg. Mer info; https://www.facebook.com/events/1793034597617160/ (Evenemanget är helt utan vinst för studion, så det finns inget pengaintresse i detta inlägg).
  19. Behöver ni testa snabbhet kan man skaffa Blackmagic Disk Speed Test på app store till mac. Går lätt att kolla diskarnas överföringshastighet. Också ett bra sätt att bekrätta eller avslå när man känner att disken känns segare än vanligt.
  20. Hej, förlåt, är i Montana på pre-prod, har inte haft koll på forumet på nån vecka. C är det som gäller. Bästa micken nånsin, på massor av låtar i din spotify 🙂
  21. Bästa mickarna. Mina absoluta favoriter till överhäng. Behåller en grym botten även på avstånd. Låter dessutom fantastiskt på gitarrlåda, dc96an är med på många gitarrinspelningar hos mig de senaste åren.
  22. Det är ju inte ens svårt att parallellkomprimera sång eller annat, de flesta mjukvarukompressorer (och några hårdvaru-dito, jag har flera med den funktionen) har ju en mix-knob, så det är inte svårt att testa en hård kompression och sen diala in 10-15% för att testa om det är en teknik som passar ens övriga tillvägagångssätt. Själv säger jag som jag alltid gör - se till att kunna många olika tekniker, för att sedan bara använda den som passar i en specifik situation. Dvs, det är inte fel att ha 50 färger på paletten och 50 olika penslar, men det betyder inte att det är rätt att använda alla 50 varje gång.
×
×
  • Skapa ny...