Jump to content

Christopher Sigmond

Medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Christopher Sigmond last won the day on March 29

Christopher Sigmond had the most liked content!

Reputation

4 Neutralt

About me

Recent Profile Visitors

3,552 profile views
 1. Fiffigt! Det ska jag också göra. 🙂 Ok, du verkar i alla fall vara bra på Logic. Men du kanske gör andra saker med det...?
 2. Japp. Jag såg att det fanns en sådan också, så nu vet jag vad jag ska göra om det händer igen. 🙂
 3. Aight. Nä, inte måste jag vara destruktiv. 😛 Skämt åsido, det var mer att det verkade lite omständligt att först dubbelklicka på regionen och sedan gå upp i Function-menyn och välja Normalize region gain. Hade önskat att det gick genom en enkel högerklick på regionen och så bara välja det. Men men. Vad gör du själv för musik i Logic förresten?
 4. Minsann! Jag kommer från Reason och där är det väldigt enkelt att normalisera ett ljudspår, bara högerklicka och välja 'Normalize Clips', så det tog ett bra tag innan jag ens hittade ett sätt i Logic. – Vilket sätt är enklast för att bara just normalisera ett ljudspår/del av ett ljudspår (är det det som kallas region i Logic?)?
 5. Hehe.. Det är inte som input på ena kanalen, utan när jag klickar på sendknappen (där jag kan välja vilken bus send-kanalen ska skicka till med mera), så dyker menyn upp (se bilden) och där står SBP A med (utöver Reverbet som ska vara där). Hur ändrar jag det som står där?
 6. Nice, tack för det tipset! Visste inte att det gick att normalisera så. Metoden i SBP var den jag hade hittat så då använde jag den.
 7. Minsann! Nu kollade jag lite mer noggrant i mixern och såg att det de två halvsolade kanalerna hade gemensamt var att de skickade till Bus 1, som förutom att gå till ett reverb också går till 'Selection-Based Processing A'. Så då är min nästa fråga: Varför skulle jag vilja skicka något till 'Selection-Based Processing' (SPB) och vad betyder det ens i det här sammanhanget? Jag trodde att SBP var ett verktyg för att processa ljudet på en enskild del (eller ett helt spår) snarare än någon sorts send-effekt, som det nu verkar. Men mer viktigt – hur stänger jag av det? Alltså hur ändrar jag vad bus 1 går till? För när jag klickar på Bus 1 i mixer vyn så står det inte något om någon SPB, då står det endast vilka kanaler som skickar till denna buss.
 8. Hej! Någon som vet varför Logic gör om mina mono-kanaler till stereo när jag normaliserar dem via "Selection-based processing" och går det att förhindra det? Går det att göra om "stereokanaler" (som ofta egentligen har exakt samma information höger och vänster) till monokanaler? Min invändning mot att Logic gör om kanaler till stereo handlar om att det tar mer plats på hårddisken, vilket jag förmodar tar mer plats på hårddisken. För övrigt är det galet hur stora logicfiler blir, jämfört med motsvarande filer i t.ex. Reason. Jag känner till att det går att städa, vilket jag gör regelbundet, men ändå. Någon som vet vad detta beror på?
 9. Tack för snabbt svar! Jag testade att sola en aux-kanal och det stämde precis som du skrev, så det fungerar som det ska. Däremot blir det blinkande S även när jag solar vanliga kanaler och det verkar inte finnas någon uppenbar koppling. Det är alltid samma kanaler som "halvsolar" oavsett vilken vanlig kanal jag solar, så jag gissar att det är någon sekundär inställning som är möjlig att koppla in för kanaler, typ "ska halvsola", eller "muted solo enable" eller liknande.
 10. Hej! Ibland när jag solar kanaler i Logic, så är det vissa andra kanaler (dock inte alla) som också "halvsolar". De hörs ganska dämpat och det visas grafiskt som ett gult blinkande S – se bilderna. Vissa andra kanaler däremot hörs inte och får i stället ett blinkande blått M – se bilderna. Jag förstår att detta kan vara en smart funktion, men inte alltid det jag önskar. Hur gör jag för att sätta på det och stänga av det? På förhand tack! Christopher
 11. Hej! Jag skulle vilja komplettera min RC505 loop-station med en sampler med anslagskänsliga pads, så att jag kan spela in elektroniska trummor live som komplement till det jag spelar på gitarren och sjunger. Ännu bättre vore om det också fanns en liten keyboard för att kunna lägga basslingor, padsljud och melodier med. Skulle också vilja att det fanns MIDI-sync så att det jag spelar in blir tajt (även om jag kanske spelar lite otajt i stridens hetta). Såg att Pioneer DJ SP-16 hade mycket av detta, men den var rätt dyr. Skulle denna motsvara mina önskemål (förutom keyboarden då)? Vad kan ni rekommendera för (andra) samplers för live-bruk enligt det jag beskrivit ovan? På förhand tack!
 12. Menar du att volymen blir annorlunda för att det är mono än stereo?
 13. Ah, bra tips med mono-plugg på mastern. Att jag inte tänkte på det! Nu är den i alla fall där och tills jag införskaffar ett ljudkort med flera utgångar kommer det att funka bra. Tack! Själv har jag övergett interna ljudkort till förmån för externt.
×
×
 • Create New...