Jump to content

Fismumriken

Medlem
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Fismumriken

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/03/1993

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Säffle, Värmland

My music online

Social

 • Skype
  enneby_93

Recent Profile Visitors

4,215 profile views
 1. Som dom andra skriver så är det mer speltekniken som gör genren. Har du dock svårt att ställa in stärkarens olika parametrar för att få det ljudet du söker då rekommenderar jag en schysst multieffekt. De har i regel många helt okej förinställda presets.
 2. Tjena! Äger en ESP LTD KH-202 sen en massa år tillbaka. Dock inte spelat på den så mycket på ett par år då man har en drös med andra gitarrer. Märkte dock en sak när jag började spela på den häromdagen, som jag inte kan minnas har varit förut. Och det är att bridge-pickupen har mycket lägre volym. Så när man kör lite cleanare ljud så blir volymen bra mycket lägre. Märks dock inte så stor skillnad i volym när man har tung dist på. Ser på ljudkortet att inputsignalen blir mycket lägre vid användande av bridge-pickupen. Ska det vara så här? Alla lödningar ser hela och fina ut, och potarna verkar fungera som det ska. Och ja, jag har höjt pickupen men utan resultat... Kan tillägga att om man knackar lite försiktigt på respektive pickup, så är bridge-pickupen mycket tystare. Man kan ju mäta pickuperna utan att plocka ur dem. Men låt oss säga att volympoten eller switchen är "dålig", eller att det är en lödning som fått dålig kontakt, hur kommer det visa sig i multimetern? Ska införskaffa mig en multimeter om några timmar och mäta. Men vad kan jag förvänta mig? Har precis strängat om, intonerat och satt rätt relief och string action, så vill helst inte behöva stränga av den igen. Okej nu testade jag en grej. Knackade försiktigt på pickupen. Och det ger inget ljud när jag knackar närmast stallet. Då är ju min känsla att pickupen i sig numera agerar som singlecoil typ. Frågan är då om det är pickupen som är dålig, eller om lödningen har blivit dålig. Borde ju inte vara lödningen då den är orörd och att allt annat fungerar prima. Okej glöm detta inlägg. Jag hittade felet. Osäker på om det var en kall-lödning eller dålig kontakt på en av sladdarna till pickupen. Men nu funkar det.
 3. Tjena! Jag och mitt ena band tänkte vi skulle försöka oss på sån här live stream via facebook. Vanligtvis sitter jag med ett usb-interface i min stationära dator som jag har en kondensatormic inkopplad i. Men, jag kan inte rycka med mig hela hemmastudion för att spela in. Så då funderade jag på om man inte kan använda sig av en surfplatta? Är ju android.... Finns det någon variant där jag kan koppla in min kondensatormic och använda som ljudupptagning i en androidplatta? Antingen via ljudkortet, eller om det finns någon annan variant? Eller finns det någon usb-mic till rimligt pris som stöds av Android? Hur gör ni? Mvh
 4. Jag raderade just allt i detta inlägg då jag bestämde mig hur jag skulle göra. Jag installerade om Windows igår på en ny hårddisk samt formaterade den gamla. Så nu är jag på ruta ett igen. Cubase 10.5 har laddats ned under natten och ska antagligen aktiveras ikväll eller imorgon. Men nu till ett par frågor. Är 10.5 smartare än 5? För i 5:an kommer jag ihåg att jag var tvungen att lägga VST-pluggarna i specifika mappar. Är det samma här? Cubase blir installerat på SSD-disken. Kan jag använda HDD-disken till lagring av projekt och ljudfiler eller är det bara dumt?
 5. Hejsan! Installerade just en ny SSD i datorn som jag hade tänkt klona den gamla hårddisken till. Detta gick inte som tänkt, utan får installera Windows på nytt på den nya hårddisken. Men det är nog lika bra då hårddisken inte varit formaterad sen ny (typ 10 år gammal). Jag har i dagsläget Cubase 5 som jag använt sen.... ja typ 8-10 år tillbaka? I vilket fall så är det ju en massa filer lite härs och tvärs på hårddisken. Nåt jag bör tänka på att spara i filväg, och vart brukar dessa ligga? Kommer det bli några komplikationer att öppna dessa gamla filer med ett uppdaterat Cubase? Tänker att det är väl dags för Cubase 10.5 när man ändå ska installera om allt. Som sagt, vad ska man tänka på för att inte göra bort sig fullständigt?
 6. Nu har jag nog förklarat lite dåligt och rört ihop det. I AD stand-alone så ser jag trummorna MEN det genererar bara ljud ut ibland. Därav min fundering gällande att dubbla ljudkort. I Cubase så har jag tidigare sett trummorna som Midi-input MEN det har aldrig genererat något ljud av någon anledning. Och nu har tydligen trummorna hoppat ur så inte dessa heller syns. Varför dessa har försvunnit kan jag inte svara på, men får väl testa att installera om drivrutinerna eller nåt. Som sagt så ska inte trummorna användas till någon inspelning då jag programmerar allt för hand. Utan ska bara vara till för att lattjas med tillsammans med gitarr och sång. Millenium HD50, Roland Quad Capture UA-55, Cubase 5, Addictive Drums 2. Windows 7.
 7. Jadå, där är det ljudet ut som krånglar ibland. Ibland blir det ljud och ibland inte. Det var det jag tänkte kunde ha att göra med att datorn använder 2 ljudkort och inte riktigt vet vart den ska skicka ljudet? Då trummorna är inkopplade i datorns ljudkort medan monitorerna är inkopplade i det externa kortet. Eller så spelar det kanske ingen roll? Hur som helst så blir det inget ljud ut ibland. Har för mig att jag endast får ljud ut när jag precis startat datorn och inte använt några andra "ljudkällor" så som spotify, cubase och dylikt.
 8. Jag får ta och titta igenom. Har en midi-keyboard ansluten. Men den var lite enklare då den direkt syntes i midi-listan.
 9. Hehe många gissningar blev det. Jag kopplar så här va: Gitarr in i UA-55 Mikrofon in i UA-55. Trummor in i USB-porten på datorn. I ljudkortet är det ansluta 2 st HS-80 monitorer. Så det är dem som spelar upp allt ljud. Har fått trummorna att funka innan, men bara när jag kör genom addictive drums direkt, och inte genom en kanal i Cubase.
 10. Det är inget värstingset. Ett sådant här https://www.thomann.de/se/millenium_hd50_edrum_set.htm Men vore kul om det funkade. Inte för att jag själv använder de så mycket, men kul när polarna vill lattja lite.
 11. Okej, ja så kan det ju vara. Fått det att funka några gånger när jag spelar genom addictive drums direkt, inte genom cubase då. Men bara några gånger som det funkat. Och det beror nog på att datorn använder 2 ljudkort istället för 1. Konsigt som sagt. Men får kolla lite. Kanske räcker om jag får in det i Cubase igen. Men har som sagt för mig att det inte gick att köra via det externa ljudkortets drivrutiner då. Och bytte jag drivrutin funkade trummorna men allt annat laggade typ.
 12. Okej. Jag är säker på att trumsetet har varit med i cubase innan men att det inte funkat optimalt när jag kör UA-55-kortets drivrutiner. Men nu hade visst trumsetet försvunnit från listan. Va så jävla längesen man la till externt midi-instrument så kommer inte ihåg hur man gör. Men får väl kolla på youtube som föreslogs.
 13. Okej. Men du menar alltså att göra som jag skrev i första inlägget att ta en usb-midi konverter?
 14. Egentligen inte för att spela in. Eller det kanske det blir också. Är mest när någon polare vill lattja på trumsetet samtidigt som jag spelar elgura tänkte jag. Får nämligen inte fram trumsetet som en input i Cubase. Och att spela direkt genom addictive drums som jag tänkt går inte heller då datorn använder det externa ljudkortet som prio. Är väl där det slår sig lite kan jag tänka mig då trumsetet är kopplat in i datorns usb-port.
 15. Tjena! Sitter med ett Quad Capture UA-55 kort. Har ett elektriskt trumset ståendes som nu är inkopplat via usb rätt in i en usb-port i datorn. Detta medför i sin tur att jag använder både det externa ljudkortet samt det interna i datorn. Vilket krånglar till det en del. Har ju ingen USB-in på det externa kortet. Men går det koppla ihop på nåt vis ändå? Tänkte kanske en konverter från USB till Midi? Anledningen till detta är för att jag ska kunna få ljud både från gitarr och sång som går via det externa kortet (genom cubase) samt trumsetet. Hur löser man detta? Ursäktar också om jag kanske satte denna tråden på fel avdelning. Mvh Jonte
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.