Jump to content

Fismumriken

Medlem
 • Posts

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fismumriken last won the day on September 11

Fismumriken had the most liked content!

Reputation

4 Neutralt

About Fismumriken

 • Birthday 07/03/1993

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Säffle, Värmland

My music online

Social

 • Skype
  enneby_93

Recent Profile Visitors

4,623 profile views
 1. Haha alright! Har sysslat med cubase och dess former sedan 2012, men ändå är man alltid en "newbie" ^^ Som självlärd lever man på andras erfarenheter 😉
 2. Nu dubbelpostar jag, ursäkta mig. Men har du några konkreta tips eller inputs som du själv använder dig av? Någon gyllene regel? Uppskattar diskussioner om tekniker och konstruktiv kritik etc, därav min undran. 🙂
 3. Ja lite dött är det, men jag har min andra mic på annat håll. Sen behöver man ju nästan 2 mickar för att recorda acka^^ Nu ska här spelas in 🙂
 4. Sitter och grejar lite med ljudet just nu. Blir bättre och bättre får jag säga. Kombinerade lite olika tips och trix från Youtube samt vad mina egna öron uppfattar. Fick till riktigt bra ljud på ackan också, trots att den faktiskt är linad direkt in i ljudkortet 🙂
 5. Precis så jag gör nu, men är inte helt nöjd med ljudet^^ Men bra tips! Ska kolla på youtube. Sen förstår jag ju att alla har olika förutsättningar beroende på utrustning, samt vilken röst man har.
 6. Tjena! Spelar in ganska mycket i Cubase och postar lite på både Instagram och Youtube. Men när det kommer till lite snabbinspelningar med sång och akustisk gitarr kan man ju lätt bli lite lat. Hur brukar era grundljud se ut? Jag tänker om ni liksom har som ett sparat "projekt" med rätt ljud som ni återupptar vid varje inspelning, eller om ni gör nytt för varje gång. Jag själv har ett sparat projekt med 2 spår för akustisk, höger och vänster, som nästan är identiska samt 2 spår för sång, höger och vänster, med lite variation. Men hur ser det ut för er? Och vilka effekter använder ni i vilken ordning? Vill gärna ha lite inspiration på nyskapande sound 🙂 Var ett tag sedan jag var inne på forumet, så jag ursäktar redan nu om tråden är felpostad 😉
 7. Hejsan! Undrar om någon har något bra tips... Jag är med i ett band där vi kör allt akustiskt. Gitarrer, cajun, bas etc. Min del i det hela är att lira gitarr, banjo och slide/dobro. För att inte ta upp 3 platser på mixerbordet, samt för att lättare kunna ställa mitt eget ljud så undrar jag om det finns någon vettig multieffekt som lämpar sig för just detta? Just när det kommer till akustiskt verkar det vara rena preamps med en eller möjligtvis två kanaler att välja bland. Och att köpa en multieffekt (eller ta en som jag redan har) som är lämpad för elgitarr kanske inte är att föredra... Tips? Kan tillägga att det inte behöver finnas en uppsjö av effekter. Är mest ljudvolym och eq jag vill kunna styra. Möjligtvis om det även fanns med Reverb och kanske delay.
 8. Som dom andra skriver så är det mer speltekniken som gör genren. Har du dock svårt att ställa in stärkarens olika parametrar för att få det ljudet du söker då rekommenderar jag en schysst multieffekt. De har i regel många helt okej förinställda presets.
 9. Jag raderade just allt i detta inlägg då jag bestämde mig hur jag skulle göra. Jag installerade om Windows igår på en ny hårddisk samt formaterade den gamla. Så nu är jag på ruta ett igen. Cubase 10.5 har laddats ned under natten och ska antagligen aktiveras ikväll eller imorgon. Men nu till ett par frågor. Är 10.5 smartare än 5? För i 5:an kommer jag ihåg att jag var tvungen att lägga VST-pluggarna i specifika mappar. Är det samma här? Cubase blir installerat på SSD-disken. Kan jag använda HDD-disken till lagring av projekt och ljudfiler eller är det bara dumt?
 10. Hejsan! Installerade just en ny SSD i datorn som jag hade tänkt klona den gamla hårddisken till. Detta gick inte som tänkt, utan får installera Windows på nytt på den nya hårddisken. Men det är nog lika bra då hårddisken inte varit formaterad sen ny (typ 10 år gammal). Jag har i dagsläget Cubase 5 som jag använt sen.... ja typ 8-10 år tillbaka? I vilket fall så är det ju en massa filer lite härs och tvärs på hårddisken. Nåt jag bör tänka på att spara i filväg, och vart brukar dessa ligga? Kommer det bli några komplikationer att öppna dessa gamla filer med ett uppdaterat Cubase? Tänker att det är väl dags för Cubase 10.5 när man ändå ska installera om allt. Som sagt, vad ska man tänka på för att inte göra bort sig fullständigt?
 11. Nu har jag nog förklarat lite dåligt och rört ihop det. I AD stand-alone så ser jag trummorna MEN det genererar bara ljud ut ibland. Därav min fundering gällande att dubbla ljudkort. I Cubase så har jag tidigare sett trummorna som Midi-input MEN det har aldrig genererat något ljud av någon anledning. Och nu har tydligen trummorna hoppat ur så inte dessa heller syns. Varför dessa har försvunnit kan jag inte svara på, men får väl testa att installera om drivrutinerna eller nåt. Som sagt så ska inte trummorna användas till någon inspelning då jag programmerar allt för hand. Utan ska bara vara till för att lattjas med tillsammans med gitarr och sång. Millenium HD50, Roland Quad Capture UA-55, Cubase 5, Addictive Drums 2. Windows 7.
 12. Jadå, där är det ljudet ut som krånglar ibland. Ibland blir det ljud och ibland inte. Det var det jag tänkte kunde ha att göra med att datorn använder 2 ljudkort och inte riktigt vet vart den ska skicka ljudet? Då trummorna är inkopplade i datorns ljudkort medan monitorerna är inkopplade i det externa kortet. Eller så spelar det kanske ingen roll? Hur som helst så blir det inget ljud ut ibland. Har för mig att jag endast får ljud ut när jag precis startat datorn och inte använt några andra "ljudkällor" så som spotify, cubase och dylikt.
 13. Jag får ta och titta igenom. Har en midi-keyboard ansluten. Men den var lite enklare då den direkt syntes i midi-listan.
 14. Hehe många gissningar blev det. Jag kopplar så här va: Gitarr in i UA-55 Mikrofon in i UA-55. Trummor in i USB-porten på datorn. I ljudkortet är det ansluta 2 st HS-80 monitorer. Så det är dem som spelar upp allt ljud. Har fått trummorna att funka innan, men bara när jag kör genom addictive drums direkt, och inte genom en kanal i Cubase.
 15. Det är inget värstingset. Ett sådant här https://www.thomann.de/se/millenium_hd50_edrum_set.htm Men vore kul om det funkade. Inte för att jag själv använder de så mycket, men kul när polarna vill lattja lite.
×
×
 • Create New...