Jump to content

Fismumriken

Medlem
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Fismumriken

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/03/1993

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Säffle, Värmland
 • Intressen
  Gitarr, datorspel, vänner, flickvännen, hantverk osv.

Personlig information

 • Skype
  enneby_93
 • MSN
  enneby_93@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.myspace.com/onetoothless
 1. Den sidan har jag sett förut. Har bara svårt att veta vilken modell. Allt jag ser är att den heter AGA. Detta emblem står på både skivspelare och möbel men verkar inte vara något mer.
 2. Hejsan! Vet inte om denna frågan hamnade på rätt avdelning, men då får admin vara så snäll och flytta på tråden. Det är som så att jag fick ärva ett gammalt spelverk av min farmor innan hon gick bort. Det är av märket AGA där både 78, 45 och 33-varvare skall vara kompatibelt. Den har stått länge men jag har fått elektroniken att fungera. Det enda som egentligen saknas (vad jag vet i dagsläget) är själva stiftet/nålen då denna del var dålig. Ser ut som på bifogad bild. Då jag är helt novis om vilka delar som är kompatibla och vart man ska söka för att få tag i det så vänder jag mig till Sveriges bästa musikforum. Mvh Jonathan
 3. Lyfter denna frågan med en dubbelpost (ursäktar mig) istället för att skapa en ny tråd. Som sagt så verkar det vara dålig jord då det blir jordbrum som slutar när man sätter handen på micken. Nu när jag kollar märkningen på stiften (1,2,3) i dels mini xlr men även adaptern så är siffrorna tvärsom. Alltså att 3 på mini går till 1 på adaptern. Så det slog mig att det kanske är detta som spökar?
 4. Okej, ja tanken är att höra samma. Kanon, då ska jag inhandla en sådan 😁
 5. Hur löser man detta? Räcker det att köpa en adapter som delar utgången? Har ett quad capture ua-55 interface med en hörlursanslutning. Ska nämligen spela in lite musik med en kompis. Och då mina monitorer är i samma rum som mikrofonen så blir det lite jobbigt när han ska sjunga och jag sitta vid kontrollerna.
 6. Nu har jag fått hem adaptern. Bara hunnit testa den i ljudkortet än så länge. Låter helt okej, förutom att det gärna vill brumma när man vill få upp volymen. Nån som har någon tanke om varför? Har ett Roland quad capture ua-55 kort. Svårt att få upp volymen med de övriga mickar a jag har också iofs, men inte så här svårt. Gitarr går att ösa på med utan problem. Edit 13/6: Fick upp volymen på instrumentmicken något genom att sätta en gate. Vill gärna brumma lite om jag bara drar upp input och output-volymen. Behöver egentligen inte få upp volymen så mycket då det funkar vid inspelning, men när man använder studion för att lattja med lite volym blir det värre, speciellt när volymen på linad gitarr blir betydligt mycket högre. Kan en mic preamp lösa detta? Eller är det ljudkortet i sig som är för "enkelt"? Edit 25/6: Märkte att brummet försvinner när man håller på micen. Detta tyder ju på dålig jord. Har varit med om detta på gitarrer som saknar jordning under stall osv, men aldrig på en mic. Hur löder jag detta enklast? En svart kabel från själva micen till metallfästet?
 7. Greppbrädan fick lite konstig radie. Slarvade lite ;) Jodå det är en 5-stegs vridswitch. Se där ja! Kul!
 8. Tack! Här har du en bild på första guran har dock en ny greppbräda som ska på så småningom då det gick lite för fort när jag gjorde denna. Låter och känns dock jävligt skön.
 9. Hoppas den ska låta bra. Inväntar adaptern nu som bör komma på fredag eller måndagen därpå. Har själv en uppsjö olika instrument från billigare märken, exempelvis Harley Benton. Ibland får man meka lite när man snålar, men jag tycker om det så då spelar det ingen roll. Byggt mig en elgura, och håller på med en akustisk också. Han som har mest prylar när han dör vinner har jag hört ;)
 10. Hmm... Jag testar denna får vi se. Var lite inne på en the T-bone från Thomann också men valde denna då fästet verkade fiffigt. Ska sitta på en banjo för det mesta.
 11. Perfekt! Tack för hjälpen. Synd att adaptern ska va nästan lika dyr som micken bara 😂
 12. Tjena! Köpte en clip-on mic, (Tie TCX110) från Gear4Music. Missade dock att kolla anslutningen. Denna mic har tydligen en mini-XLR (hona) vilket jag misstänker är anpassat för trådlösa system. Tänker dock inte köra trådlöst. Hur löser jag detta? Sökt som en dåre för rätt adapter. Alltså adapter till vanlig XLR eller Tele. Eller ska man löda en egen historia? Som sagt så vill jag kunna plugga in den i PA:t och ljudkortet vilket bara har vanliga XLR och Tele-ingångar. Mvh Jonte
 13. Tusen tack ? ja jag vet. Varken mixat eller mastrat speciellt mer än volymer typ ?
 14. Tjena! Går det spela in ljud och video samtidigt? Alltså mica en gura i cubase, samtidigt som man spelar in video? Vill inte hålla på och krångla med att spela in video först och sen ljud osv... Utan vill ha en ren live-spelning men med studiomicen istället för kameramicen. Typ för Youtube-covers. Förslag? Mvh
 15. Här kommer en av mina låtar:P
×
×
 • Create New...