Jump to content
Annons

Fismumriken

Medlem
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Fismumriken

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/03/1993

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Säffle, Värmland

Personlig information

 • Skype
  enneby_93
 • MSN
  enneby_93@hotmail.com

Recent Profile Visitors

4,081 profile views
 1. Jag raderade just allt i detta inlägg då jag bestämde mig hur jag skulle göra. Jag installerade om Windows igår på en ny hårddisk samt formaterade den gamla. Så nu är jag på ruta ett igen. Cubase 10.5 har laddats ned under natten och ska antagligen aktiveras ikväll eller imorgon. Men nu till ett par frågor. Är 10.5 smartare än 5? För i 5:an kommer jag ihåg att jag var tvungen att lägga VST-pluggarna i specifika mappar. Är det samma här? Cubase blir installerat på SSD-disken. Kan jag använda HDD-disken till lagring av projekt och ljudfiler eller är det bara dumt?
 2. Hejsan! Installerade just en ny SSD i datorn som jag hade tänkt klona den gamla hårddisken till. Detta gick inte som tänkt, utan får installera Windows på nytt på den nya hårddisken. Men det är nog lika bra då hårddisken inte varit formaterad sen ny (typ 10 år gammal). Jag har i dagsläget Cubase 5 som jag använt sen.... ja typ 8-10 år tillbaka? I vilket fall så är det ju en massa filer lite härs och tvärs på hårddisken. Nåt jag bör tänka på att spara i filväg, och vart brukar dessa ligga? Kommer det bli några komplikationer att öppna dessa gamla filer med ett uppdaterat Cubase? Tänker att det är väl dags för Cubase 10.5 när man ändå ska installera om allt. Som sagt, vad ska man tänka på för att inte göra bort sig fullständigt?
 3. Nu har jag nog förklarat lite dåligt och rört ihop det. I AD stand-alone så ser jag trummorna MEN det genererar bara ljud ut ibland. Därav min fundering gällande att dubbla ljudkort. I Cubase så har jag tidigare sett trummorna som Midi-input MEN det har aldrig genererat något ljud av någon anledning. Och nu har tydligen trummorna hoppat ur så inte dessa heller syns. Varför dessa har försvunnit kan jag inte svara på, men får väl testa att installera om drivrutinerna eller nåt. Som sagt så ska inte trummorna användas till någon inspelning då jag programmerar allt för hand. Utan ska bara vara till för att lattjas med tillsammans med gitarr och sång. Millenium HD50, Roland Quad Capture UA-55, Cubase 5, Addictive Drums 2. Windows 7.
 4. Jadå, där är det ljudet ut som krånglar ibland. Ibland blir det ljud och ibland inte. Det var det jag tänkte kunde ha att göra med att datorn använder 2 ljudkort och inte riktigt vet vart den ska skicka ljudet? Då trummorna är inkopplade i datorns ljudkort medan monitorerna är inkopplade i det externa kortet. Eller så spelar det kanske ingen roll? Hur som helst så blir det inget ljud ut ibland. Har för mig att jag endast får ljud ut när jag precis startat datorn och inte använt några andra "ljudkällor" så som spotify, cubase och dylikt.
 5. Jag får ta och titta igenom. Har en midi-keyboard ansluten. Men den var lite enklare då den direkt syntes i midi-listan.
 6. Hehe många gissningar blev det. Jag kopplar så här va: Gitarr in i UA-55 Mikrofon in i UA-55. Trummor in i USB-porten på datorn. I ljudkortet är det ansluta 2 st HS-80 monitorer. Så det är dem som spelar upp allt ljud. Har fått trummorna att funka innan, men bara när jag kör genom addictive drums direkt, och inte genom en kanal i Cubase.
 7. Det är inget värstingset. Ett sådant här https://www.thomann.de/se/millenium_hd50_edrum_set.htm Men vore kul om det funkade. Inte för att jag själv använder de så mycket, men kul när polarna vill lattja lite.
 8. Okej, ja så kan det ju vara. Fått det att funka några gånger när jag spelar genom addictive drums direkt, inte genom cubase då. Men bara några gånger som det funkat. Och det beror nog på att datorn använder 2 ljudkort istället för 1. Konsigt som sagt. Men får kolla lite. Kanske räcker om jag får in det i Cubase igen. Men har som sagt för mig att det inte gick att köra via det externa ljudkortets drivrutiner då. Och bytte jag drivrutin funkade trummorna men allt annat laggade typ.
 9. Okej. Jag är säker på att trumsetet har varit med i cubase innan men att det inte funkat optimalt när jag kör UA-55-kortets drivrutiner. Men nu hade visst trumsetet försvunnit från listan. Va så jävla längesen man la till externt midi-instrument så kommer inte ihåg hur man gör. Men får väl kolla på youtube som föreslogs.
 10. Okej. Men du menar alltså att göra som jag skrev i första inlägget att ta en usb-midi konverter?
 11. Egentligen inte för att spela in. Eller det kanske det blir också. Är mest när någon polare vill lattja på trumsetet samtidigt som jag spelar elgura tänkte jag. Får nämligen inte fram trumsetet som en input i Cubase. Och att spela direkt genom addictive drums som jag tänkt går inte heller då datorn använder det externa ljudkortet som prio. Är väl där det slår sig lite kan jag tänka mig då trumsetet är kopplat in i datorns usb-port.
 12. Tjena! Sitter med ett Quad Capture UA-55 kort. Har ett elektriskt trumset ståendes som nu är inkopplat via usb rätt in i en usb-port i datorn. Detta medför i sin tur att jag använder både det externa ljudkortet samt det interna i datorn. Vilket krånglar till det en del. Har ju ingen USB-in på det externa kortet. Men går det koppla ihop på nåt vis ändå? Tänkte kanske en konverter från USB till Midi? Anledningen till detta är för att jag ska kunna få ljud både från gitarr och sång som går via det externa kortet (genom cubase) samt trumsetet. Hur löser man detta? Ursäktar också om jag kanske satte denna tråden på fel avdelning. Mvh Jonte
 13. Den sidan har jag sett förut. Har bara svårt att veta vilken modell. Allt jag ser är att den heter AGA. Detta emblem står på både skivspelare och möbel men verkar inte vara något mer.
 14. Hejsan! Vet inte om denna frågan hamnade på rätt avdelning, men då får admin vara så snäll och flytta på tråden. Det är som så att jag fick ärva ett gammalt spelverk av min farmor innan hon gick bort. Det är av märket AGA där både 78, 45 och 33-varvare skall vara kompatibelt. Den har stått länge men jag har fått elektroniken att fungera. Det enda som egentligen saknas (vad jag vet i dagsläget) är själva stiftet/nålen då denna del var dålig. Ser ut som på bifogad bild. Då jag är helt novis om vilka delar som är kompatibla och vart man ska söka för att få tag i det så vänder jag mig till Sveriges bästa musikforum. Mvh Jonathan
 15. Lyfter denna frågan med en dubbelpost (ursäktar mig) istället för att skapa en ny tråd. Som sagt så verkar det vara dålig jord då det blir jordbrum som slutar när man sätter handen på micken. Nu när jag kollar märkningen på stiften (1,2,3) i dels mini xlr men även adaptern så är siffrorna tvärsom. Alltså att 3 på mini går till 1 på adaptern. Så det slog mig att det kanske är detta som spökar?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.