Jump to content

Baztard

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Baztard

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för alla tips. Verkligen uppskattat och kul att höra allas synpunkter.
 2. Tack för svar! Nu funkar det. En annan fråga. Jag följde denna tutorial... Där gör han en pianoslinga med Fl Keys och cirka 8:48 in i videon så klickar han ut den i playlist och kör den baklänges. Så långt har jag hängt med, men han gjorde aldrig några beats till den. Jag gjorde en egen pianoslinga som jag vill ha beats till, men mitt problem är att jag inte har förstått hur jag kan bygga mina beats i channelracket och samtidigt höra pianoslingan baklänges.
 3. Ok, insåg att det kanske inte går i själva pianorollen. Men jag har samma problem när jag bygger låten i playlist. Vill gärna kunna ha olika färg på olika partier i låten. Tillexempel att alla instrumentspår som ingår i introt ska vara ljusblå, allt som ingår i versen ska vara annan färg, reffen likaså osv. Går det?
 4. Låt säga att jag har ett basljud som går på ett sätt under vers och sedan annorlunda under reffen. Kan jag på något vis ha olika färg på dessa notpartier i pianoroll? Det är på samma spår alltså. Bara markera ett parti och ändra färg verkar ej funka.
 5. Har fortfarande inte löst mitt problem. Kanske är lite svårt för mig att förklara. Jag bifogar en bild. Har samma problem med en baskagge jag vill ska vara annorlunda i vissa "bars" i playlist. Men om jag ändrar i en bar...så blir det lika i alla bars. Det blir ingen variation om min ändring i en bar appliceras på alla.
 6. Tack för tipset. Funkade faktiskt mycket bättre nu!
 7. Hur gör ni för att komma runt problemet med att sången känns grötig? Tycker jag har eq:at instrumenten i exempelvis mina beats så de låter bra, men när jag sedan lägger på sången så lyckas jag nästan aldrig få den att låta tydligt. Den känns lite grötig och på vissa ställen kan det vara svårt att höra vad jag säger. Beror det på panororering av instrumenten också? Känner ofta att själva beatet låter riktigt bra när jag ställt in allt som jag vill ha det, men när sången sen ska på så blir jag snudd på förbannad då jag tvingas ratta om alla instrument och då låter det riktigt illa istället. Hur brukar ni göra för att få sången tydlig och ren?
 8. Hej! Jag jobbar i FL Studio. Löste problemet på annat sätt. Tack ändå
 9. Hej! Jag har byggt upp ett beat i playlist och tänkte börja slänga på sång. Jag spelar in sången direkt i playlist, men sedan ser jag att sången även får ett eget spår i channelracket. Problemet är att varje ny omtagning jag gör vid inspelningen får en egen ny kanal i channelrack. Så efter en halv dags slit med omtagningar så har jag fått 50-60 nya kanaler i channelrack. Låt säga att jag har fått till 3 verser, där var och en är inspelade var för sig. Refrängen får två spår. Då har jag 5 klipp i playlisten som jag kan använda. Men det har tagit 50 omtagningar innan jag har fått till det. Även om dessa omtagningar är borttagna från playlist har de ändå kvar sina spår i channelrack. Gör jag något fel eller ska det vara så här? Jag har micken på kanal 20 på mixern. Blir väldigt jobbigt att sitta i efterhand och ta bort alla dessa kanaler som inte används.
 10. Hej! Jag har nästan alltid gjort mina beats genom att klicka ut dom i channelracket först och sedan redigerat dom i pianoroll. Nu har jag dock börjat klippa samples och följer lite guides hur man får dom att synka, men då jobbar de oftast i playlist. Mitt problem är att alla ljud från ett beat jag skapat i channelrack hamnar på samma spår i playlisten. Går det att få egna spår i playlisten för varje instrument? Hihats, på sitt eget spår, kagge på ett annat osv. Ett annat problem i playlist... Om jag har gjort ett beat på tillexempel 8 bars och sedan klickar ut detta i playlist, men vill ändra hur hihats går på vissa ställen i låten, så appliceras den ändringen på alla bars jag klickar ut. Jag antar att lösningen är enkel, men jag har inte lyckats klura ut det.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.