Jump to content

Baztard

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Baztard

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ni några tips på vart jag kan hitta samplepacks/expension packs av bra kvalité vad det gäller percussions och trummor för reggae? Jag har EZDrummer 2 och skaffade för ett tag sedan expensionspaketet Reggae EZX. Det är helt okey men jag skulle vilja ha ett större urval vad det gäller percussions. Har även Addictive Drums 2, men där verkar det vara lite fattigt med utbudet för just reggae. Kanske har missat något? Såg att det finns något som heter Superior Drummer av Toontrack, men där såg jag inget utbud alls för just reggae. Samplepacks av bra kvalité går också bra.
 2. Jobbar just nu med en grej i FL Studio och har satt en arpeggiator från Omnisphere på track 2 i channelrack. Lagt det på kanal 2 i mixern och sedan lagt pluggen gross beat på samma kanal. Kör gross beat på preset "momantary" och 1/2 speed. Gillade effekten jag fick på arpeggiatorn då. Kände att nu jävlar fick jag till det! Lägger sedan till ytterligare en Omnisphere med ett piano på track 3 i channelrack och har den på kanal 3 i mixern. Spelar lite noter för att fylla ut. Tyckte sedan att pianot inte ska vara tillsammans med arpeggiatorn. Ville ha arpeg i vers och pianot i reff, så j
 3. Vinyl 1.9.0 är en gratisplugg man kan ladda ner om man reggar sig på iZotopes site. Den stöder bland annat FL Studio 20 (som jag använder), men jag har ett rätt jobbigt problem när jag vill använda den. När jag laddar den och vill börja ratta in effekterna så försvinner halva UI:t och jag kan alltså bara se vänstra delen av pluggen men allt till höger på den har försvunnit. Den biten är istället transparent så hur jag än flyttar den lyser allt bakom igenom. De effekter jag vill ställa in ligger alla till höger och jag kan därför inte använda pluggen. Det enda som fungerar är att starta om
 4. Har en liten fråga angående att lägga eq på snares. Om jag först eq:ar en snare efter tycke och sedan lägger på en distortion plug och efter det en eq igen. Kommer den senare eq:n enbart att påverka distortionpluggen eller kommer den att påverka allt på den kanalen?
 5. Tack för alla tips. Verkligen uppskattat och kul att höra allas synpunkter.
 6. Tack för svar! Nu funkar det. En annan fråga. Jag följde denna tutorial... Där gör han en pianoslinga med Fl Keys och cirka 8:48 in i videon så klickar han ut den i playlist och kör den baklänges. Så långt har jag hängt med, men han gjorde aldrig några beats till den. Jag gjorde en egen pianoslinga som jag vill ha beats till, men mitt problem är att jag inte har förstått hur jag kan bygga mina beats i channelracket och samtidigt höra pianoslingan baklänges.
 7. Ok, insåg att det kanske inte går i själva pianorollen. Men jag har samma problem när jag bygger låten i playlist. Vill gärna kunna ha olika färg på olika partier i låten. Tillexempel att alla instrumentspår som ingår i introt ska vara ljusblå, allt som ingår i versen ska vara annan färg, reffen likaså osv. Går det?
 8. Låt säga att jag har ett basljud som går på ett sätt under vers och sedan annorlunda under reffen. Kan jag på något vis ha olika färg på dessa notpartier i pianoroll? Det är på samma spår alltså. Bara markera ett parti och ändra färg verkar ej funka.
 9. Har fortfarande inte löst mitt problem. Kanske är lite svårt för mig att förklara. Jag bifogar en bild. Har samma problem med en baskagge jag vill ska vara annorlunda i vissa "bars" i playlist. Men om jag ändrar i en bar...så blir det lika i alla bars. Det blir ingen variation om min ändring i en bar appliceras på alla.
 10. Tack för tipset. Funkade faktiskt mycket bättre nu!
 11. Hur gör ni för att komma runt problemet med att sången känns grötig? Tycker jag har eq:at instrumenten i exempelvis mina beats så de låter bra, men när jag sedan lägger på sången så lyckas jag nästan aldrig få den att låta tydligt. Den känns lite grötig och på vissa ställen kan det vara svårt att höra vad jag säger. Beror det på panororering av instrumenten också? Känner ofta att själva beatet låter riktigt bra när jag ställt in allt som jag vill ha det, men när sången sen ska på så blir jag snudd på förbannad då jag tvingas ratta om alla instrument och då låter det riktigt illa istället.
 12. Hej! Jag jobbar i FL Studio. Löste problemet på annat sätt. Tack ändå 🙂
 13. Hej! Jag har byggt upp ett beat i playlist och tänkte börja slänga på sång. Jag spelar in sången direkt i playlist, men sedan ser jag att sången även får ett eget spår i channelracket. Problemet är att varje ny omtagning jag gör vid inspelningen får en egen ny kanal i channelrack. Så efter en halv dags slit med omtagningar så har jag fått 50-60 nya kanaler i channelrack. Låt säga att jag har fått till 3 verser, där var och en är inspelade var för sig. Refrängen får två spår. Då har jag 5 klipp i playlisten som jag kan använda. Men det har tagit 50 omtagningar innan jag har fått t
×
×
 • Create New...