Jump to content

Baztard

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ni några tips på vart jag kan hitta samplepacks/expension packs av bra kvalité vad det gäller percussions och trummor för reggae? Jag har EZDrummer 2 och skaffade för ett tag sedan expensionspaketet Reggae EZX. Det är helt okey men jag skulle vilja ha ett större urval vad det gäller percussions. Har även Addictive Drums 2, men där verkar det vara lite fattigt med utbudet för just reggae. Kanske har missat något? Såg att det finns något som heter Superior Drummer av Toontrack, men där såg jag inget utbud alls för just reggae. Samplepacks av bra kvalité går också bra. Alla tips uppskattas.
 2. Jobbar just nu med en grej i FL Studio och har satt en arpeggiator från Omnisphere på track 2 i channelrack. Lagt det på kanal 2 i mixern och sedan lagt pluggen gross beat på samma kanal. Kör gross beat på preset "momantary" och 1/2 speed. Gillade effekten jag fick på arpeggiatorn då. Kände att nu jävlar fick jag till det! Lägger sedan till ytterligare en Omnisphere med ett piano på track 3 i channelrack och har den på kanal 3 i mixern. Spelar lite noter för att fylla ut. Tyckte sedan att pianot inte ska vara tillsammans med arpeggiatorn. Ville ha arpeg i vers och pianot i reff, så jag flyttade noterna från pianot till stället då reffen börjar via pianoroll. Av någon orsak förstörs då effekten från gross beat på kanal 2. Kände då att nu jävlar låter allting riktigt illa! Flyttar jag tillbaks pianot så att det återigen spelar samtidigt som arpeggiatorn så funkar gross beat-effekten igen. Har testat att lägga till flera andra instrument och sedan flytta dessa och det verkar som att oavsett vad jag lägger till så förstör de alla gross beat-effekten på kanal 2 så fort jag flyttar respektive instruments noter i pianorollen. Finns det någon som kanske vet vad som orsakar detta?
 3. Vinyl 1.9.0 är en gratisplugg man kan ladda ner om man reggar sig på iZotopes site. Den stöder bland annat FL Studio 20 (som jag använder), men jag har ett rätt jobbigt problem när jag vill använda den. När jag laddar den och vill börja ratta in effekterna så försvinner halva UI:t och jag kan alltså bara se vänstra delen av pluggen men allt till höger på den har försvunnit. Den biten är istället transparent så hur jag än flyttar den lyser allt bakom igenom. De effekter jag vill ställa in ligger alla till höger och jag kan därför inte använda pluggen. Det enda som fungerar är att starta om FL Studio och starta pluggen igen, men så fort jag stänger ner den och vill gå tillbaks senare och göra ändringar så är problemet där igen. Jag antar att det är directx-relaterat, men jag installerade den directx-versionen som följde med installationsfilen för Vinyl. Någon som upplevt samma sak och kanske sitter på en lösning? Har ni lite tråkigt så kan ni alltid se om ni upplever samma problem. Pluggen går att ladda hem här: https://www.izotope.com/en/products/vinyl.html Måste dock regga er först. Jag sitter på en stationär dator som annars klarar av att ha mycket saker igång utan minsta problem och OS:et är Windows 10.
 4. Har en liten fråga angående att lägga eq på snares. Om jag först eq:ar en snare efter tycke och sedan lägger på en distortion plug och efter det en eq igen. Kommer den senare eq:n enbart att påverka distortionpluggen eller kommer den att påverka allt på den kanalen?
 5. Tack för alla tips. Verkligen uppskattat och kul att höra allas synpunkter.
 6. Tack för svar! Nu funkar det. En annan fråga. Jag följde denna tutorial... Där gör han en pianoslinga med Fl Keys och cirka 8:48 in i videon så klickar han ut den i playlist och kör den baklänges. Så långt har jag hängt med, men han gjorde aldrig några beats till den. Jag gjorde en egen pianoslinga som jag vill ha beats till, men mitt problem är att jag inte har förstått hur jag kan bygga mina beats i channelracket och samtidigt höra pianoslingan baklänges.
 7. Ok, insåg att det kanske inte går i själva pianorollen. Men jag har samma problem när jag bygger låten i playlist. Vill gärna kunna ha olika färg på olika partier i låten. Tillexempel att alla instrumentspår som ingår i introt ska vara ljusblå, allt som ingår i versen ska vara annan färg, reffen likaså osv. Går det?
 8. Låt säga att jag har ett basljud som går på ett sätt under vers och sedan annorlunda under reffen. Kan jag på något vis ha olika färg på dessa notpartier i pianoroll? Det är på samma spår alltså. Bara markera ett parti och ändra färg verkar ej funka.
 9. Har fortfarande inte löst mitt problem. Kanske är lite svårt för mig att förklara. Jag bifogar en bild. Har samma problem med en baskagge jag vill ska vara annorlunda i vissa "bars" i playlist. Men om jag ändrar i en bar...så blir det lika i alla bars. Det blir ingen variation om min ändring i en bar appliceras på alla.
 10. Hur gör ni för att komma runt problemet med att sången känns grötig? Tycker jag har eq:at instrumenten i exempelvis mina beats så de låter bra, men när jag sedan lägger på sången så lyckas jag nästan aldrig få den att låta tydligt. Den känns lite grötig och på vissa ställen kan det vara svårt att höra vad jag säger. Beror det på panororering av instrumenten också? Känner ofta att själva beatet låter riktigt bra när jag ställt in allt som jag vill ha det, men när sången sen ska på så blir jag snudd på förbannad då jag tvingas ratta om alla instrument och då låter det riktigt illa istället. Hur brukar ni göra för att få sången tydlig och ren?
 11. Hej! Jag jobbar i FL Studio. Löste problemet på annat sätt. Tack ändå 🙂
 12. Hej! Jag har byggt upp ett beat i playlist och tänkte börja slänga på sång. Jag spelar in sången direkt i playlist, men sedan ser jag att sången även får ett eget spår i channelracket. Problemet är att varje ny omtagning jag gör vid inspelningen får en egen ny kanal i channelrack. Så efter en halv dags slit med omtagningar så har jag fått 50-60 nya kanaler i channelrack. Låt säga att jag har fått till 3 verser, där var och en är inspelade var för sig. Refrängen får två spår. Då har jag 5 klipp i playlisten som jag kan använda. Men det har tagit 50 omtagningar innan jag har fått till det. Även om dessa omtagningar är borttagna från playlist har de ändå kvar sina spår i channelrack. Gör jag något fel eller ska det vara så här? Jag har micken på kanal 20 på mixern. Blir väldigt jobbigt att sitta i efterhand och ta bort alla dessa kanaler som inte används.
×
×
 • Create New...