Jump to content
Annons

RobinPyyk

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

1 535 profilvisningar
  1. Hej! Jag har en Macbook Air med 8GB RAM minne och 1,8 GHz Intel Core i5 processor. Med andra ord, ingen optimal dator för musikproduktion. Jag har hittills använt Reaper där det funkar att göra en helt portabel installation, alltså att allt ligger på en extern hårddisk (Både själva programmet och alla plugins). Det har funkat ganska bra även om det börjar lagga om projektet blir för stort. Jag kommer möjligen att börja undervisa i musikproduktion i kulturskola där nästan alla använder Logic. Har därför funderat på att köpa Logic istället. Tror ni att logic fungerat att använda med bara 8GB RAM minne och 1,8 Ghz processor? Jag har hört att det inte går att göra en portabel installation med Logic (alltså att köra både själva Logic OCH alla pluggar via extern hårddisk), någon som vet om detta stämmer? Däremot finns det många som tipsar om att man kan ha alla sina pluggar externt för att spara utrymme. Tror ni att logic tar mycket mer plats och ger upphov till mer lagg? OM det är så att jag måste köra programmet direkt från datorn, påverkas det väldigt mycket? Jag har redan ganska sparsamt med pluggar.
  2. RobinPyyk

    Gratis trum plugin?

    Någon som har ett tips på en bra gratis trum-plug in som funkar bra i pro tools?
  3. RobinPyyk

    Plugin menyn

    Har laddat ner några gratis plugins och installerat dom på datorn. Ändå finns dom inte i plugins menyn i pro tools. Någon som vet vad jag gör för fel?
  4. Hej! Jag ska införskaffa Pro tools 12. Det är mitt första riktiga studioprogram. Jag tänkte kolla om det är något jag behöver vara förberedd på. Något som kan göra att det inte fungerar som det ska. Det är mycket nytt att hålla reda på som lekman och ny i områdådet. Och jag skulle behöva vara igång så snabbt som möjligt. Jag har ett ESI U46 XL Ljudkort och en USB keyboard. Min dator är en HP Pallivion. Borde det funka som det ska efter installationen? Tack på förhand
  5. Hej! Jag har skaffat Pro Tools First. Men när jag ska öppna kommer det först upp en ruta med texten "Before you get started you will be directed to the playback engine. Please make sure that the proper audio playback device is selected" När jag trycker på OK kommer det upp en ny ruta där det står "AAE error -6117 was enccountered" Varpå allt stängs ner. Är det något fel som jag gör? Måste jag ha ljudkortet inkopplat? Måste jag redan ha plugins installerade på datorn? Jag har inte det. Tack på förhand
  6. Hej! Jag ska spela in från en "vox" rörförstärkare. Men jag har inte gitarr utan keyboard inkopplat till den. Jag har tidigare använt Rode-NTA1 kondensator mickrofon. Det blir ganska bra, men den mickrofonen är ju mest riktad till sång. Nån som har nåt bra tips om vilken mick som skulle passa? Jag vill helst inte koppla in keyboarden direkt i ljudkortet utan göra på det här sättet med förstärkaren... tack!
×
×
  • Skapa ny...