Jump to content

rsound

Medlem
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

rsound last won the day on June 11 2020

rsound had the most liked content!

Community Reputation

31 Utmärkt

About rsound

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

6,965 profile views
 1. Kanske kan du även kolla hos snickerier i närområdet? Nu vet jag inte hur det är på bästkusten men uppe på höglandet finns väldigt gott om lokala finsnickare som bygger från scratch, helt enligt önskemål till vettiga priser. Så om du vet hur du vill ha det och kan göra en skiss/ritning kan du säkert få ett fast pris innan start och kan du dessutom hämta så slipper du en ofta orimligt hög fraktkostnad. Då kan du få ett bord precis som du behöver i det utseende och i de material du önskar.
 2. Vic Firth har en modell som är billig i förhållande till dämpningen. Inte världens bästa ljud men upplever att dämpningen är minst lika bra som utlovat. Jag kör på första modellen (som jag tror utgått) när jag behöver mycket volym till trummis eller när jag själv vill lyssna på skillnader vid riktning av trummmicar. Den nya ska vara bättre frekvensomfång på.
 3. Nu blir det lite upprepning av vad Red_house_painter skrev men ändå... Det känns som att den totala volymen är problemet. Det är svårt att överrösta trummor i en liten lokal. Det finns lösningar som kan hjälpa till men det påverkar ev känslan för trummis osv. Snarepal till virveln i kombination med Cympad till cymbalerna kan göra ljudbilden mindre skramlig. Mikrofontekniken??? Kolla så ni hanterar mikrofonen rätt, det är väldigt vanligt att man håller på ett sätt som ger problem. Att ha handen runt eller för kapselns sidor ökar risken för rundgång och minskar riktningsverkan.
 4. Spontant så känns 4 lager gips lite overkill, det är dyrt och svårt att få hela konstruktionen till så hög klass. Men som jag nämnde tidigare så hänger det på vad studion kommer användas till och hur mycket man kan störa eller störas av andra. Då du satt en i sammanhanget rätt snäv budget så kanske en del av "gips-pengarna" kan göra större nytta på andra delar. Golvet är likvärdigt taket vad gäller ljudisolering från start, dvs rätt lågt med den skillnaden att golvet kommer i direkt kontakt med ljudkällor samt ska tåla belastning. Problemet med flytande golv är att du kommer förlora värd
 5. Ett par tankar som kanske inte direkt har med dina frågor att göra... -Du får inte mycket vägg kvar mellan rummen om du ska få plats med både dörr och fönster. Kanske ide att försöka fixa dörrar med inbyggda fönster istället och använda en av dem andra som inre ytterdörr. Då spar du mycket plats i väggen och får färre släta ytor som ljudet kan studsa emot. -Dessutom bör du ha separat ventilation till båda rummen med ljuddämpare då du troligen inte vill offra plats med avancerade lösningar för att rummen ska kunna ha luftflöde mellan dem. -Tänk på att akustikbehandling tar MYCKET
 6. Kom på en enkelt test som kan va bra att ha som utgångspunkt. Gjorde själv det i mitt förra bygge. Ta det instrument som låter mest av de som du vet ni kommer använda. Troligen trummor? Be nån spela i huset som det ser ut idag. Ladda ner en db-mätare till en smartphone och mät inne, utanför, inne i bostadshuset och vid närmsta grannen samtidigt som hen spelar. Då får du en uppfattning, om än lite grovt, hur mycket ni kommer behöva förbättra isolationen.
 7. Du är föräldern alla musicerande barn drömmer om😀 Antagligen räcker det du nämner i senaste inlägget tillräckligt med tanke på hur långt det är till grannar förutsatt att du får eventuella fönster och tak, dörrar samt ventilation lika isolerande. Men det är säkert nån som är bra på uträkningar här och som kan ge ett hyffsat korrekt nummer på dämpning av ljud. Det beror också på hur det är tänkt att användas. Ett modernt PA eller en stark basförstärkare kan generera kraftiga och låga frekvenser en bra bit över vad Arbetsmiljöverket säger är bra och då är det dyrt och mycket svårt
 8. HS7 är säker bra. Yamaha har gjort några bra och massor helt ok modeller, har dock aldrig testa just dem. Men det finns en mängd andra märken som säkert funkar fint för dina behov. Jag skulle börja med att se vad som finns på rea eller begagnat och sedan googla å fördjupa dig i dem alternativen du känner passar din budget och ditt utrymme om det är ont om plats. Du kan säkert be butiken eller säljaren att låta dig provlyssna om du känner dig osäker. Själv började jag med alesis m1 mk2 en gång i tiden och dem var fullt tillräckligt för mig i flera år.
 9. Hej! Tycker definitivt du ska köpa ett par. Det är, även utan "studioakustik" skönt att slippa lurar när man sitter å skriver/proddar. Jag skulle lätt välja halvtaskig akustik och monitorer framför timmar med lurar när jag skriver. För seriös mixning/mastering krävs så klart en rättvis akustik men gissar att det inte är ditt primära mål. Till viktiga beslut i produktionen och för referenslyssning så har du ju kvar möjligheten att lyssna i lurarna. Leta efter begagnade monitorer på Blocket eller Vend om du har begränsad budget. Det brukar va bra prutmån och finns gott
 10. En snabb tanke bara... Är ni verkligen i behov av så kraftig ljudisolering? Det drar med sig mycket mer än bara väggar om man siktar så högt. Dörrar, fönster, ventilation, tak och golv behöver också hålla samma höga nivå för att helheten ska bli bra. Område, närhet till grannar, störande ljud utifrån och hur ofta och vilka tider på dygnet det används kan ju påverka hur ambitiös man behöver vara med isolation. Bättre att vara på rätt nivå och satsa mer på att få till akustiken inne i lokalen. Mvh Markus PS får lite intrycket av att det rör sig om ett hus lite mer
 11. Är från Nässjö... så man var mycket i jkpg när man var yngre och hade mer tid hehe
 12. Sant... men det är fina minnen ;-) S/T är så gött skitigt å påminner om alla festivaler typ ungkraft å gig på kulturhuset.
 13. På jobbet låter det kanon, lär inte hinna till studion å lyssna innan du måst skicka dock. Har fortfarande S/T-plattan som favorit men detta blir riktigt spännande att höra mer av!
 14. Gött! Låter köttigare än tidigare. När släpper ni?
 15. Det finns riktigt billig färdig kabel typ sssnake och likande. Blir troligtvis billigare än att löda själv. Kvaliten är som priset men det som påverkas mest är tålighet. Så länge kabeln är skärmad och balanserad klarar den av att leverera ljud hyffsat störingsfritt.
×
×
 • Create New...