Jump to content

crillemannen

Medlem
 • Posts

  1,815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Everything posted by crillemannen

 1. Jag lyssnade på ditt klipp. Överlag så sjunger du ganska surt men då och då så glimmar du till och låter bra. Jag tycker ändå det finns något i din röst som går att bygga på. Som allt annat behöver man öva. Jag är ganska erfaren sångare och jag skulle rekommendera dig att jobba med någon sångpedagog. Just för att bygga en bra grund. Vill du inte det kan du i alla fall skaffa dig en liten lätt inspelningsrigg så du kan spela in dig själv ofta. Så kan du testa dig fram med rösten. Prestationsångest har jag varje gång jag spelar in sång och så är det nog för många. Man är aldrig nöjd. Men så är det nog bara. Man sjunger ju för det är kul och så länge det ger mer än vad det tar så ska man ju fortsätta. Bara kämpa på!
 2. Jag har varit medlem i 16år! Finns nog inget forum jag har varit medlem på så länge som fortfarande lever.
 3. Yes låter kanon. Du borde försöka få ihop ett sammarbete med någon som kan sjunga/topline. Ska det komma till en högre nivå så är det ju nice med sång! Du kan ju även försöka skicka till etablerade edm artister. Aja Jag har inte så mkt att tillföra mer än Att önska lycka till, kör hårt!
 4. Kan, kan jag väl. Men han frågade efter proffs! 🙈
 5. Thomas Plec? Jens bogren masterar ju också.
 6. Kontakter är allt. Har man inga kontakter då får man slita i år för att komma någonstans. Min bror är hyffsat framgångsrik med några 100milj plays. Han började först på epidemic och fick lite kontakter. De tyckte han var duktig och på så vis kom han i kontakt med andra mer framgångsrika låtskrivare. Sen har han bara kämpat på. Vi gillar ju att lyfta fram undantagen som blir kända över en natt. Men det är ju en på miljonen. Alla andra , även de som är talangfulla och duktiga får knega på. För att sen med en kombination av tur och ihopsamlad yrkesskicklighet kanske hitta rätt.
 7. Det låter som en rätt basic ackord runda. Har inte tid att sitta vid pianot nu. Men i början använder han endast ackord inom tonarten och inga konstigheter.
 8. Behandla ditt rum, spela in sång i kontrollrummet. Det är bästa lösningen.
 9. Jo lite så kändes det som. Lät givetvis bra och hade säkert kötp den om jag inte haft andra. Du borde koll in Plini. Det är den mest användbara för leads år cleans 🙂
 10. Nice! Testade Nolly också men kände inte den tillförde något i och med jag redan har typ 4-5 neural pluggar.
 11. Audio Mats i Kinnahult. Proffs och det kostar därefter... tror han är fullbokad i månader framöver dock. (Audiosupport.se) men skicka iväg ett mail och fråga
 12. De har riktigt bra blandning på olika sound. Plini är kanon, Fortin lika så. De borde väl kanske släppa något i stil med orange stärkare osv. Typ en post rock variant. Kommer säkert!
 13. njae... alltså jag tror det mer har att göra med produktionen val av trummor, bas osv. Jag tror nog jag skulle kunna få till något kanonbra i standard alt. drop D.
 14. Tack! Yes Neural är grymma. Det kanske fortfarande fattas något i cab simuleringen för att det ska "låta" 100% riktigt. Men de reagerar ju som en riktig stärkare. Plini och Fortin är en favorit för mig. Gojira hade ju några coola pedaler som kändes inspirerande 🙂 Ska nog släppa en collab med multitracks om någon vecka där jag bara använt Neural pluggar. Tycker resultatet blev kanon!
 15. Tjo, Jag testade precis Neurals senaste plugin Archetype Gojira. Slängde ihop ett demo spår så man kan höra hur den låter i mix. För övrigt så tycker jag Neural grejer är svinbra. Coola FX i Gojira så som Oktav pedal, pitch Bender och Fuzz. Ni som lirar gitarr borde definitivt testa!
 16. ga2a för mig! Visst hände det lite men jag hade som sagt stört mig på gitarrerna och vips försvann det genom att köra comp2a igenom. Jag håller på med test två och comp3a gillar jag på det mesta. Väldigt användbar. Hade kunnat tänka mig 1176--> Comp3a --> CL1b på t.ex sång. Lite kompression på varje för ett jämn å fin sång 🙂 comp2a är go för färgningen men jag gillar nog inte kompression så värst mkt. Sen om det handlar om La2a rent generellt eller bara just om GoldenAges version kan jag tyvärr inte säga!
 17. Tjo, Jag håller på att testa GAP Comp2a och Comp3a. Först ut är distade gitarrer. Jag håller på med en låt där jag använder ampsims. Och jag tycker verkligen de låter bra i dagens läge men det är fortfarande något som stör mig i midden. Så jag tänkte testa om man kunde få lite mer "analog" känlsa genom att köra det igenom Comp2a och Comp3a. Rör och trafos brukar ju hjälpa 🙂 Ska göra ett avsnitt till med sång, bas och acke gitarr!
 18. Tjo, Jag håller på att testa en Upton 251 vilket är en Highend boutique 251 "style" mikrofon. Allt görs in-house och Upton 251 anses väl vara en av de bästa 251 klonerna på marknaden. Jag har spelat in sång med AmL 1073, Upton 251 --> CL1b HW. Så en grym kedja. I just detta avsnittet så är det endast jag som sjunger men jag har även spelat in en polare som har en grym rock pipa. Men det kommer framöver. Kika in, det finns även oprocessade filer att ladda ner 🙂
 19. Köpte ett par Golden age 73 DLX efter jag demoat dem på min YT kanal. Därför man inte ska testa prylar haha! Kan varmt rekommenderas!
 20. Tack för ni kikar! Jag hade väl gärna sett att de brutit upp pluggen också. Eller kanske i stil med VMR där man skulle kunna expandera X antal effekter. Pluggen skruvar lixom in ni sig självt i ett hörn. Men jag tycker ändå den överlag lät kanon och även om den inte kommer ersätta mina vanliga FX kan jag lätt se mig själv slänga på den på säg en gitarr lead buss å Blenda ihop ett gött sound. Gillar genvägar när man ska skapa ett sound. Snabbt, bom bom --> klart!
 21. Tjo, Någon som spanat in CLA Epic pluginen? Testade den förra veckan och passade på att göra en video. Riktigt bra plugin, och det kanske är ett guilty pleasure men jag är ett fan av "do it all" pluggar så som t.ex Waves CLA vocals vilken jag brukar använda på sång bussen. I och med waves nu för tiden har bra priser så känns denna som ett givet köp. Videon är lång men jag har delat in den i kapitel. Tänkte mest var kul att få testa den med fräscha öron i en mix. Resultatet blev bra tycker jag!
 22. Tjo, Jag tänkte göra ett sista test innan jag skickar iväg GoldenAge Ga-47. Så här kommer en jämförelse mot min Neumann u47 från 1958. Jag använde vintage kapseln på GA-47 och mina två Aml Neve 1073ez, 35db gain Vore kul å höra vad ni tycker. Personligen tycker jag Ga har gjort ett grymt jobb och det är mindre skillnad en vad man kan tro!
 23. Tjo, Submission audio har släppt en ny limiter - Flatline. De kanske är mest kända för deras bas samplings Bibliotek, som för övrigt är grymma. Men nu kommer något helt annat! Jag har slängt ihop ett test och jämfört med några av de mer populära limiters på marknaden så som Fabfilter L2, Ozone9 och Kclip3. Det finns high Rez filer att ladda ner om man vill det annars är det bara på kika på YT:
 24. 1. Eq 2. Kompressor 3. Desser 4. Mer kompressor 5. Fx Har generellt FX på send. Men använder även typ CLA vocal plugin från waves och den har snygg FX som jag brukar använda. Men då hamnar CLA pluggen i princip längst ner i buss kedjan. Jag vill rent generellt inte komprimera FX. Dock använder jag oftast SSL kompressor på reverb sender. Men då tar den ytterst lite. 1-3db.
×
×
 • Create New...