Jump to content

Ahab

Medlem
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Ahab

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Stad/plats
  Skövde
 • Intressen
  Hårdrock

Recent Profile Visitors

1,737 profile views
 1. Ja det går bra. Enda problemet är att yamahas triggmodul och ezdrummer inte är överens om vilka midi-noter som är vilka trummor. Hjälpte en trummis med att fixa det för ett tag sen.
 2. Annars kan du ju be någon rörmek bygga in en mastervolym i din stärkare.
 3. Du har med all säkerhet skapat en jordslinga. Vill du veta mer så kan du googla på tex "ground loop". För att bli av med oväsendet måste du se till att allt som är sammankopplat endast har en väg till jord. Jordlyfta signalen till ena stärkaren är ett sätt. Köra ena stärkaren ojordat är ett annat sätt. Inte önskvärt, men funkar.
 4. Använd Acronis, då kommer det garanterat funka efteråt. Du får med alla dolda filer, partitionsinfo, bootsektorer och annat som är lurigt att kopiera manuellt. Det är en demo/trial man kan ladda ner, men den är fullversion i 30 dagar.
 5. Kör ett egetskapat midispår som metronom istället för den inbyggda.
 6. Ahab

  kassettporta

  Om ni spelar in ett helt band samtidigt med 4 mickar ska ni nog inte räkna med superljud. Prova med krom-band om det blir någon skillnad och testa att flytta runt mickarna och rikta dom på olika sätt. Ratta om stärkarljuden, överdriv diskant o skär ner bas o mellan för att kompensera för en taskig upptagning. Och för ni en ren inspelning så är det inget svårt att skita till den efteråt, tvärtemot är svårare...
 7. Jag stämmer också ner till B på 4-strängad. Gör som Stofilen sa när du justerar dragstången så ska det gå bra, tänk bara på att intoneringen antagligen kommer sabbas så du justerar den med. Jämför tonen på 1:a med 13:e bandet (på alla strängar). Är 13:e strängen ljusare så ska strängen bli längre och tvärtom. Stämapparat rekommenderas här. Ang strängar så rekommenderar jag att du köper 5-strängs set o skrotar den tunnaste. .125 eller .130 är en smaksak. Här kan det bli problem att få ner strängarna i sadeln vid huvudet på basen, i värsta fall får du gå till en gitarrtekniker och be honom fila upp spåren.
 8. Det bästa med Thomann att dom har en underkategori till elgitarrer som heter "exceptionella gitarrer"
 9. En 4-strängad OLP kostar ju 2995:- ny. Finns ju bara skabbmärken och Squier i den prisklassen annars vilket antagligen inte är så kul. Kolla hellre efter ngt eg isåfall, tex 80-tals Ibanez kan aldrig gå fel.
 10. Möjligtvis om vi snackar 4 mil och 20 Ampere, annars känns det hårfint.
 11. Bodde i Dublin en sväng för ca 6 år sen. Riktigt trevlig stad, med en grym pubkultur. Jobbade på ett riktigt gammalt ställe som heter O'Neills på Church st vid turistbyrån, rekommenderas om du gillar mörka träpaneler, Guinnesskranar som rinner konstant och bartenders som pratar som Brad Pitt i Snatch.. Måste du välja på Jameson och Guinness så är det whiskeyn som gäller, mycket roligare rundtur. Pubarna i Temple Bar är helt ok, trots att det är lite turistfälla över det så kommer det en hel del locals också. Vill du se "riktiga" Dublin så kan du ju fortsätta norrut från O'Connell st, men det är på egen risk isåfall..
 12. Finns ingen skivaffär i min stad längre :-( och ica maxi och åhlens vägrar jag köpa musik på. Blir mest på nätet, gärna från Relapse records (amerikanskt metalbolag) elelr Cdon. Köper nästan aldrig skivor utan att provlyssna på nätet först, det får ni tolka hur ni vill :-)
 13. Ett bra sätt att fixa med dragstången är att trycka ner tjockaste strängen på 1:a och sista bandet samtidigt och se hur glappet är mot banden är på mitten. Runt 2-3mm brukar vara rimligt, men det är en smaksak. stäm ner strängarna innan du skruvar och dra ett kvarts varv i taget på dragstångsskruven. Stäm upp och kolla igen... Fixa detta innan du börjar skruva i stallet, sen stallhöjd, och sist intonering, inte så svårt om du har en stämapparat. Jämför 1:a och 13:e bandet, är 13:e bandet lägre ton än första så skruva fram klossen, är den högra så skruva den bakåt.
 14. Det behöver du inte. Såna effekter kan du lägga på synten. vill du se själva vågen kan du givetvis köra synten solo och göra en mixdown och sen importera som audio, men då kan du inte längre ändra miditonerna.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.