Jump to content

Zmolker

Medlem
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

1 Follower

About Zmolker

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. @everlastingrecords Det löser inte bristen på EQ , vster osv, men ett litet steg på vägen är det! Hur kopplar man sitt ljudkort till iphonen? Fungerar det direkt i alla appar, eller måste man gå genom 3,5mm-jacket? Finns det firewire / usb --> lightning adaptrar?
 2. Hejsan! Är det någon mer än jag som har fastnat för den fantastiska appen Acapella? https://itunes.apple.com/us/app/acapella-from-picplaypost/id924635678?mt=8 Underbart rolig app som verkligen släpper lös kreativiteten. Du gör enkelt dina egna multitracksvideos på bara några minuter! Nu till det tråkiga - kvaliteten blir naturligtvis riktigt dassig när man spelar in med headset, istället för att använda riktigt ljudkort, preamps, riktiga mickar osv. Därför undrar jag om ni vet om det finns någon 'riktig' DAW som har anammat samma arbetsflöde? Jag föreställer mig att det bör vara ett program på datorn med stöd för vanliga ljudkort, som kan använda vanlig webcam och har stöd för VST-pluggar. Finns det? Som en vanlig DAW men med ett enkelt video-stöd. Jag älskar kreativiteten, men jag hatar resultatet. Men 2016 tycker jag faktiskt att någon borde kunna göra en produkt som kombinerar båda dessa element.
 3. Titel: Nu är det fest Av: Zmolker Uppladdad: 05 jan 2014 Kategori: Elektroniskt/dans Hejsan! Jag skulle väldigt gärna ta emot lite respons på detta alster. Personligen är jag väldigt nöjd med att jag tyckte att jag fick till häng och sväng, men däremot ångrar jag att jag inte tog upp den nån bpm till när jag ändå började spela in. Vidare kan jag känna att det är lite väl repetativt och händer lite lite.. Har någon annan bra tips på hur jag ska lyckas bättre nästa gång? Mvh Zmolker Klicka här för att ladda ner filen
 4. Har syntar och ljudkort på ett ungefär samma impedansvärde? Skiljer det mycket mellan kort? Spelar det roll om det är inbyggt eller externt? Risker för brum är väl också en anledning att ha låda? Är det något man behöver i det här fallet? Förresten, tack för alla svar! Kul att ni engagerar er
 5. Okej! klurigt! Varför spelar inte impedansen någon roll? Är det inte den som brukar orsaka den ljudbildsförändring som sker om man kör utan linebox? Att det är balanserat borde väl bara hjälpa för störningar till mixern, eller? Jag kan vara helt ute och cykla även i detta uttalande..
 6. Jag tror vi närmar oss samma linje, men de ljudkorten du visar har väl bara kombojack in. Om jag ska ersätta diboxen som man stoppar mellan mixerbord och ljudkort så borde man väl ha kombojacket på utgången? Eller? Angående hörlursutgången så löser ju ett sådant ljudkort problemet på ett väldigt bra sätt, så länge master-ratten inte påverkar hörlursutgången. Men det ska den väl inte göra. Dom är i alla fall helt separata på mitt ljudkort.
 7. Tjena! Kul att du svarade Jag vet inte om vi menar samma sak. Jag tänker inte linebox in till ljudkortet - jag tänker linebox från ljudutgången. Eller räcker det med balanserade utgångar? Jag har ett presonus firestudio project, det är ett kanonbra ljudkort men på tok för klumpigt att ta med sig på spelningar. Jag har ingen firewireport på datorn som fungerar bra (har dock ett expresscard som löser det), det var därför jag nämnde usb. Korten du nämner verkar vara för att ansluta gitarr till ljudkort, eller tänker jag helt fel nu? Det kan mycket väl vara så att jag blandar ihop begreppen nu, om vad line och DI är. I så fall är det fritt fram att rätta mig! I min drömvärld så skulle man dessutom kunna trycka "mute" på utljudet, men kunna ha en hörlursutgång som alltid är aktiv. Därigenom skulle man kunna ratta ljud under rep utan att störa när övriga bandet pratar, eller vad dom nu gör. Mycket smidigare än att be ljudteknikern fixa med monitor.. Allt gott!
 8. Tjena tjena! Ibland när man är ute och lirar live med datorn så använder man ju Di-boxar. Vet ni om det finns något enklare usbljudkort med direkt lineboxsignal, så man slapp köra två lådor? Det hade varit ruggigt smart! /Felix
 9. Usb 3.0, thunderbolt, färre expresscardportar, dåliga chipset.. Vad tror ni? Kommer våra FW-ljudkort inom kort vara oanvändbara? Kommer det adapters till usb/thunderbolt så man kan lira på samma grejjor som nu? Jag har en laptop som har expresscardplats, där hade jag ett firewirekort, för den inbyggda firewirekontakten fick ljudet att flippa. På en spelning slutade expresscardfacket att funka. Och där stod jag och försökte hålla uppe stämningen genom lite väl valda ord. Det är lätt hänt med dagens teknik. Men idag tillverkas ju bara FW och usb2-kort där fw är för ovanligt och usb 2 för långsamt. Innebär det att vi kommer behöva skrota alla våra externa ljudkort inom kort? Eller åtminstone tvingas köra dem på stationära datorer? Vad tror ni?
 10. Blir inte Dbet bara en vanlig substitutdominant.? Istället för att spela g7 så bygger man ett Db7-ackord som bygger på samma tritonus som g7, dvs b och f#. Så skulle jag analysera det.
 11. Hejsan! Jag har samma problem ett år senare, men hittar inte filen som du laddade upp, den har väl tagits bort. Skulle någon vänlig själ kunna publicera filen igen? det hade varit jättesnällt!
 12. Sitter på en hp Dv-6 just nu. Dessutom med AMD-krets på. Med tanke på priset känns det väldigt bra, nyare hplaptops är ganska robusta i sina byggen, något som de äldre inte var. Har även haft kontakt med kundtjänst via mail. De var faktiskt inget vidare kunniga, men väl villiga att hjälpa mig. Denna maskinen fungerar helt okej med cubase åxå, dock är firewirekretsen i datorn kass, men med expresscard fungerar det kanon. Folk säger att pc, hp och amd är omöjligt. Det är inte sant.. Nackdelen med dv6 är att moderkortet inte kan visa hur lång tid kvar batteriet har, utan endast procenttal. Det får man använda tex, battery bar till. Jag har även haft en stationär hpdator för några år sedan. Den var skitbra, för att säga det rakt ut. Men när det gäller min bärbara dator känner jag personligen inte att den är "bäst". Men för sitt pris gör den ett riktigt bra jobb. Tycker inte att hp är en besvikelse. Gott om kringutrustning också, fjärkontroll och E-sataport till exempel
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.