Jump to content
Annons

mangrove

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag glömde nämna att jag har en gammal (den är väl vintage nu?) Yamaha cs 1x. Kan jag använda den? Förresten, har någon en instruktion på svenska?
  2. Jag spelar gitarr och ska börja spela med en trummis. Vi har ingen basist och jag vet inte heller om vi ska ta med någon mer medlem. Det jag funderar på om det går att ersätta basisten med någon form av bassynt? Jag skulle kunna spela in färdiga basslingor men då förlorar man ju livekänslan. Går det t ex göra så här: jag köper en bassynt och så kopplar man den till bastrumman (trig eller mick) så att den ger ljud ifrån sig när trummisen spelar på baskaggen. Det vore också bra om jag kunde byta ton på basen (med fotkontroll, eller vad vet jag). Tänker jag helt tokigt här? Eller har ni några andra förslag?
  3. Hej Jag har en 100 Watts 70-tals Laney Klipp topp. Den har ingen mastervolym och man måste dra upp volymen till 7/8 för att den ska börja dista. Problemet är att då är volymen vansinnigt hög och den praktiskt sett nästan oanvändbar. En powerbreak funkar ju men kostar lite väl mycket (lika mycket som stärken är värd). För många år sedan såg jag en annan lösning i en replokal. Gitarristen hade en masterlös Marshall och en fyrtolva. Han hade helt enkelt skruvat på en extra baffel som bara hade ett litet hål, typ 7-8 cm i diameter, framför ett av elementen. Om jag kom ihåg det rätt hade han en liten lucka också som kunde reglera hålets öppning (och volymen). Framför detta hål satte han också mikken vid utmickning i PA. Är det någon som har gjort någon liknande lösning? Erfarenheter? Finns det något negativt med att "insluta" högtalarelement? Det är ju bara ljudvågor så det ska väl inte hända ngt med elementen? vh mangrove
×
×
  • Skapa ny...