Jump to content
Annons

Rhadge

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Spela in är tyvärr inte aktuellt, då micken jag har brusar (och har inte pengar att köpa en bättre just nu). Men du har kanske rätt i att man måste hitta rätt slags ljud. Några förslag på vilket det skulle vara? Jag har prövat tidigare att spela till olika vågformer, men har inte hittat någon som funkar bra för mig.
  2. Samma sak där tyvärr. Digitalt alstrade ljud funkar inte lika bra som borduntoner upplever jag. Jag har svårare att relatera själva tonen till vad jag spelar.
  3. Har tyvärr varken Wavelab eller några VSTi. Jag har försökt generera en ton i Audacity, men jag finner att dom där sågtands/sinus/m.fl.-kurvorna inte fungerar bra som borduntoner.
  4. Hej. Jag försöker få till en bordunton på 440Hz att spela till för att öva relativt gehör. Jag har försökt spela in min stämgaffel med min mikrofon, vilket ger en stark ton som dock har bakgrundsbrus pga mikrofonens egenskaper. Detta gör det påfrestande att använda när jag övar. Jag startar tråden av två anledningar. Dels undrar jag om någon skulle vilja hjälpa mig, genom att spela in typ 10 sekunder av en stämgaffel med en bättre mick, som ger en stark ton utan brus? Om inte, vad finns det för mickar som klarar detta bra? Tack
  5. Tack för era svar hittills. Både Kågströms och Tyresö musik ligger ju bra till. Ska ta kontakt med dom för att se ifall de har den stämningen och prisklassen som jag söker. Men ifall någon kommer på fler bra affärer, tveka inte att skriva. :-)
  6. Ja, som rubriken lyder undrar jag vilka butiker man bör vända sig till om man vill köpa ett dragspel? Vilken butik har bäst sortiment / kunnigast personal? Helst i (eller inte för långt ifrån) Sörmland, Småland, Östergötland eller Skåne. Är ute efter ett diatoniskt knappdragspel med två rader. Tack.
  7. Tack. Tydligen har inte mitt ljudkort den funktionen, men bra att veta inför framtiden.
  8. Rhadge

    Spela in audiostreams

    Finns det något program som kan snappa upp audio som streamas ifrån t.ex. internet, och som sedan sparar det i lyssningsbara filer?
  9. Hej igen. Nu är lådan nästan färdig. Tänkte passa på att fråga hur jag skall göra med självaste stämmgaffeln, hur den skall fästas till resonanslådans yta? Bara att limma, eller bör jag använda något särskilt material? På bilder på nätet verkar dom ha några slags gummi-/träfötter. Kan tillägga att foten på stämmgaffeln är rund, ifall jag skall limma fast den behöver jag fila den så den blir platt. Detta sabbar inte ljudet hoppas jag? Tacksam för svar.
  10. Tack igen. Träsort spelar kanske inte så stor roll, utan det viktiga är kanske att det svänger? Tror jag testar med något som är lite tunnare än en musmatta, och förstärker på vissa håll med pinnar...
  11. Vilken tjocklek på träet bör jag ha? Det kanske beror på vilken ytbehandling och träsort jag använder?
  12. Tack igen. Grymt informativt. :-) De lådor jag ser på internet verkar vara av varierande dimensioner. Skall testa att göra en låda efter dina specifikationer, och se vad resultatet blir. Kan tillägga att jag tänker använda stämmgaffeln som bordun. Jag vet inte om de extra övertonerna är bra eller dåliga i det syftet?
  13. Tusen tack boxcutter! Hoppas det är okej med några fler frågor. Var skall stämmgaffeln sedan placeras på/i den box du ritat? Hur hög/djup skall lådan vara? Spelar det någon roll ifall man har 19,6 eller 9,8 centimeter som längd? Vilket ger längst ton och högst volym?
  14. Tack för era svar. Måste tyvärr säga att jag inte vet vilken sida som då skall ha denna längd. Jag TROR att 19.60 cm räcker för mina ändamål. Men inte säker.
  15. Ska köpa en stämmgaffel, som jag hade tänkt bygga en resonanslåda till för att få en längre ton. Någon som kan ge tips till mig inför detta? Tanken är att jag helt enkelt gör en låda med kvadratiska sidor av trä, med ett hål för nedsänkning av stämmgaffeln och sedan ett block på botten av lådan som stämmgaffeln står på, och som fortplantar ljudet. Jag vet dock inte vad som är optimalt ur akustisk synpunkt, varför jag vänder mig hit.
×
×
  • Skapa ny...