Jump to content
Annons

3millimetersPlektrum

Medlem
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About 3millimetersPlektrum

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 08/07/1991

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall

Personlig information

 • MSN
  disco_oscar@hotmail.com
 • ICQ
  0
 1. ASIO-drivern syns! Det är Presonus-drivern som borde synas. Men jag får väl ta och ominstallera Cubase då. Var ligger configurationsfilen?
 2. Jag får 334.218 ms Input Latency med ASIO-drivern. Ja, jag har kontrollpanel till Presonusljudkortet, men det verkar ju inte hjälpa. Jag har installerat om drivrutinen mer än fyra-fem gånger.
 3. Jag har ju valt ljudkortets ingångar som "ingångar" och utgångar som "utgångar". Jag kan lyssna på musik och höra Windows-ljuden genom mitt externa ljudkort. Jag kan även spela in genom det! Bara att det blir sådan jävla latency med ASIO-drivrutinen.
 4. Ingen som har en lösning på problemet?
 5. Jag kan inte välja mitt ljudkorts (Presonus Firepod) "driver" över ASIO-drivern i Cubase Studio 4. Jag har uppdaterat Presonus-drivern över nätet. Jag kör Windows Vista 64-bit och har uppdaterat Cubase för att funka med det.
 6. Hej Mitt Presonus FirePod funkar bra. Det går att lyssna på musik och sånt. Men i Cubase Studio 4 kan jag inte välja det i stället för ASIO-drivrutinen! Vad måste jag göra? PS. Jag kör med Windows Vista Home Premium 64-bit. Jag har laddat ner drivrutiner för att köra ljudkortet tillsammans med Vista och samma sak med Cubase Studio 4.
 7. När jag googlade och sökte på Youtube så hittade jag bara hemgjorda elektroniska trumset... Tack så mycket, sixties!
 8. Jag var på musikmuseet i Stockholm i somras och där fanns ett trumset gjord enbart av grejer man kan finna i ett kök! Hi-hat'en var två kastrullock på ett helt vanligt hi-hatställ. Bastrumman var en stor plastlåda med en standardpedal framför. Pukor/virvel var olika typer av små förvaringsboxar och cymbalerna var samma som hi-hat. Jag spelade på det och tyckte om vad jag hörde! Nu undrar jag om det finns någon sida med sådana här projektbyggen så man kan få lite inspiration? Har nämligen blivit enormt sugen på att göra ett.
 9. Lyssnar nu! Använde du -01 eller -02? Är Proximity-effekten likadan på båda?
 10. Hej. Någon som vet vad det är för skillnader på Oktava ML-52-01 och -02? "Noll-ettan" är dyrare så jag antar att den är av bättre kvalitét.
 11. Ett moll9 ackord innehåller EXAKT samma toner, FÖRUTOM grundtonen, som dess durparallell-maj7! II-V-I är bland det vackraste ljud som finns.
 12. Enligt mig skulle det bli lika tråkigt om man bara använde dur- eller mollackord resten av sitt liv. Eller du kanske menar tonart? I så fall dur, utan tvekan!
 13. 8 kanaler är en bra start, men tänk på att du senare kanske vill utöka med ytterligare ingångar så jag tycker att du ska satsa på ett kort som har 8 mickpreampar men som du kan lägga till ytterligare ingångar på. T.ex ett Motu 8pre, det har 8 preampar (mickingångar) men man kan koppla in en extra mickpreamp via A-dat och får då 16 ingångar. 8 direkt in i ljudkortet och 8 från den extra preampen. Grejen med FirePod är ju att den har två FireWire-utgångar, så att ena kan gå till datorn och den andra till ännu en till FirePod! På detta sätt kan man alltså koppla ihop så många FirePod:ar som inspelningsprogrammet klarar av att hantera.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.