Jump to content
Annons

Frekvens

Medlem
  • Antal inlägg

    364
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

1 följare

Om Frekvens

  • Födelsedag 1986-08-09

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

6 240 profilvisningar
  1. Presonus StudioLive 32 eller 16 har motoriserade reglar men är i sig en digitalmixer. Lite i priset över Tascam 12. Men är iaf väldigt kompatibel med Presonus Studio One men lär vara så mot Logic också. Alternativ till Tascam 12 är Soundcraft Signature 22MKT. Båda kan man väl sammanfatta är mixers med inbyggt USB audio interface. Ett alternativ är ju att kika på Console 1 channel + fader. Dyker upp på begagnatsidor rätt ofta. Det är rena kontrollytor som egentligen styr Softubes (tillverkarens) plugins. SSL emulering medföljer, men går ju att utöka med andra kanalstrippar. Sen finns det några andra Midi controllers med reglar som möjliggör automation osv, Behringer X-touch bland annat. Mixa helt på analogt bord utan motoriserade reglar = Det blir svårt att spara mixarna och svårt att hoppa mellan projekt. Dessutom är det ett dyrt (men kul) träsk att grotta ner sig.
  2. Hej! Jag ska till Berlin på lite semester i dagarna och nörden i mig drömmer att komma hem med Uher-mickar och nåt annat junk till samlingen. Så frågan lyder, var i Berlin fyndar man bäst musikprylar förutom de givna googleresultaten "music store Berlin"? Pedalmarkt verkar lite rolig butik, så blir nog ett besök dit. Men har någon koll på t.ex vanliga loppisar etc? Vinylskivor med allt från jazz/punk/rock/house etc är också av intresse
  3. Jag har snöat in på leta upp gamla telefonlurar och bygga om dom. Modifierar 'hör'-membranet och löder dit en tele eller xlr istället. Så det blir en telefon-mick. Har hittills gett bort nån osv. Moddat en med ett trafo från en tidigare "trafomoddad" SM58. Har sett folk som gör stutter-phones av bakelit-snurror. Men har nu en modell Diavox-telefon med knappsats så frågan lyder; kan man göra något av den? Circuit-benda till en cool tongenerator eller vad som helst. Mottager gärna länktips eller andra idéer. edit; min fråga verkar ha postats 2 ggr. Det var inte meningen. Ser ingen delete-funktion, så en admin får vänligen radera ett av dom.
  4. Har du en skärm bör du använda "endast datorskärm" eller vad alternativet kan tänkas heta på svenska. Då borde alla "dolda" fönster samlas till den enda skärmen som finns.
  5. Knappen vanligtvis mellan CTRL och ALT på ditt tangentbord (vänster sida om mellanslag). Den har en windows"logo".
  6. Hej! Har nyligen uppgraderat till win 8.1 och då dyker detta upp när jag startar Cubase: "Soft-eLicenser doesnt have enought permisions to run properly. please run LCC to fix this problem." Det går att komma vidare och cubase funkar.. men vad betyder det? Kan inte komma på vad jag skulle ha softlicens på....
  7. Frekvens

    Chrome + Win 8

    Hej! Är det bara jag som upplever kompatibilitetsproblem mellan Chrome och win 8? T.ex i Gmail så fungerar det ibland inte att bifoga filer - går inte drag n droppa och browsern kommer inte upp när man klickar på den. En del hemsidor laddas halvt, och diverse länkar öppnas inte som dom ska...
  8. Jag har två skärmar, då kan jag högerklicka på mixern och välja "full screen" i monitor 1 eller 2 " Vet inte om det går med bara en skärm dock...
  9. okej, efter ominstallationer och manuell rensning av allt som rörde "waveshell" så fungerar det! Installerade single-pluggarna (vilket jag även gjorde från början) Tack för hjälpen! Lessen för att jag inte varit duktig TS och följt upp tidigare, till mitt försvar är att jag har tagit över en studion sen början av januari där denna dator står 🙂 :) SÅ NU ÄR DET HYPE!
  10. Nej! Får det inte att funka. (ämnar att köra 64 bitar) Ominstallerade och gjorde följande, (försöker skriva hela installationsprocessen): "Waves complete v9r15 will be installed to the following location" : c:\Program Files\Steinberg\Vstplugins (tidigare installerade jag bara den under program files \ wavesmapp "Waveshell 32bit -//- " : c:\program files (x86)\Vstplugins "Waveshell 64bit -//- " : c:\program files\steinberg\vstplugins Trycker vidare, väljer Waves License Center, Väljer OkLouder och Rbass från single pluginslistan. trycker install och det rullar på från nätet. "Installation complete" - Öppnar License Center och ser till så att mina två licenser hamnar på datorn. - Startar Cubase och "Select waves 9.2 Plug-Ins folder" Letar upp mappen som heter "Plug-Ins" i "" c:\program files\steinberg\vstplugins "" där den installerades. Markerar den och väljer "Select" men inget händer. Dialogrutan stannar kvar som om att jag inte valt nånting... Har jag missat nåt vitalt, eller lirar inte waves med min dator!? Plug-Ins mappen innehåller DLA.bundle, Rbass.bundle, okLouder.bundle, IDR.bundle, Documents, Waveslib9.1 32 och 64bit .dll-filer. i t.ex RBass.bundle finns en "Contents"mapp, med Linux, resources, Win32 och Win64bit undermappar (med .dll-filer). En Tanke: Är det meningen att jag ska ta ut 64bit .dll-filerna från dessa mappar och t.ex lägga dem i en "waves plugins" etc i VST-plugins? eller har ni ngn lösning? Ber hemskt mkt om ursäkt för ett rörigt inlägg.... 😊
  11. Datorstrul var eg bara cubase-strul, som löste sig med en clean installation av 7.0.5 (hade uppgraderat från 6.5 fram till den, å det strulade pga det) Har ej haft waveshell eller några wavespluggar installerade förut, datorn är ~1 år, windows 8, SSD-disk och den går för övrigt numer som en arbetshingst på speed i nedförsbacke. Ska testa installationen igen å se om jag får ordning på pluggarna.
  12. Hej! Har lagt vantarna på RenaissanceBass och OneKnob Louder, båda från de ggr de har varit gratis från Waves. Men har haft strul med datorn och först nu försöker jag mig på en installering. Har laddat ner V9 och License Center. Valt att installera båda dom pluggarna jag har. Sett till i LC att båda pluggarna finns på min dator. Öppnar Cubase och då kommer en ruta där jag ska välja Waves v9 plugin-folder. Har en mapp under program, med OKLouder.bundle, Rbass.bundle, (och här finns det 32 och 64bit .dll filer) samt lite annat som två waveslib.dll. Denna mapp kan jag inte välja, Hur sjutton installerar man dem!?
  13. Körde från 7.0.5 complete installation-filen med Halion Sonic IMG-filen också. Först uninstall optionen på alla punkter, och sen install på alla punkter. Sedan uppgraderade jag till 7.0.6 direkt efter. Alla tredjeparts pluggar ligger kvar. Konstigt tycker jag - fast jätteskönt att slippa sitta och installera/packa upp .dll filer igen. Å vad jag sett hittills finns presets och dylikt kvar! Smidigt! Att jag inte gjort det här förut! Har ju mer eller mindre gått ett år snart med små workflow-problem... En fråga i frågan; går det få Stereoregeln på mixern att alltid vara synlig i högra delen av mixern, trots att man scrollar fram och tillbaka i mixerbordet?
  14. Jag körde på och avinstallerade från installationsprogrammet. Och installerade sedan om allt. Nu är iaf de problem jag hinnan borta 🙂 vad skönt!
×
×
  • Skapa ny...