Jump to content

Frekvens

Medlem
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

1 Follower

About Frekvens

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 08/09/1986

About me

 • Kön
  Man
 1. Frekvens

  Cubase 6

  Har du en skärm bör du använda "endast datorskärm" eller vad alternativet kan tänkas heta på svenska. Då borde alla "dolda" fönster samlas till den enda skärmen som finns.
 2. Frekvens

  Cubase 6

  Knappen vanligtvis mellan CTRL och ALT på ditt tangentbord (vänster sida om mellanslag). Den har en windows"logo".
 3. Hej! Har nyligen uppgraderat till Reason 9 från 6.5. Har då förmodligen aldrig råkat ut för detta i tidigare, och undrar om det fans i tidigare versioner. Jag har knåpat ihop ett fint trumset i Kong, och ska spara patchen. Kicken är från Factory Soundbank, och jag har klippt den i NNXT-minisamplern, för jag gillade inte hur decayen kortade ner den. Men den får jag inte spara. Läste hjälp-delen på nätet och det står som fotnot att "ändrade ljud från Refills inte går att spara"... Gäller det alla refills, eller endast de två medföljande? Varför är det på det här sättet? Tankarna snurrar kring att Propellerhead tänker på ändlöst kopierade och smått klippta "orginalfiler", men jag förstår inte varför det inte ska gå. Vill ju bara snabbt använda ett kit från en låt i en annan. Lösningen är ju att spela in kicken som wav och importera igen.
 4. Hej! Har nyligen uppgraderat till win 8.1 och då dyker detta upp när jag startar Cubase: "Soft-eLicenser doesnt have enought permisions to run properly. please run LCC to fix this problem." Det går att komma vidare och cubase funkar.. men vad betyder det? Kan inte komma på vad jag skulle ha softlicens på....
 5. Hej! Är det bara jag som upplever kompatibilitetsproblem mellan Chrome och win 8? T.ex i Gmail så fungerar det ibland inte att bifoga filer - går inte drag n droppa och browsern kommer inte upp när man klickar på den. En del hemsidor laddas halvt, och diverse länkar öppnas inte som dom ska...
 6. Frekvens

  Mixer i helskärm

  Jag har två skärmar, då kan jag högerklicka på mixern och välja "full screen" i monitor 1 eller 2 " Vet inte om det går med bara en skärm dock...
 7. Är detta en bugg med 7.06an? Vid aktivering av Rewire, så kommer väl kanalerna i den ordning man trycker in dem. Men det känns som om efter ett tag lägger de sig lite huller om buller i mixern, alternativt efter att man addat grouptracks eller auxar... Det går ju jobba ändå, men frustrerande när ett stereolinkat par har 10 andra reglar mellan sig i mixern. Inte minst för utseendets skull... I arr-fönstret där man kan se alla kanaler under rewire-fliken, ligger allt i ordning... :-S
 8. okej, efter ominstallationer och manuell rensning av allt som rörde "waveshell" så fungerar det! Installerade single-pluggarna (vilket jag även gjorde från början) Tack för hjälpen! Lessen för att jag inte varit duktig TS och följt upp tidigare, till mitt försvar är att jag har tagit över en studion sen början av januari där denna dator står :) SÅ NU ÄR DET HYPE!
 9. Nej! Får det inte att funka. (ämnar att köra 64 bitar) Ominstallerade och gjorde följande, (försöker skriva hela installationsprocessen): "Waves complete v9r15 will be installed to the following location" : c:\Program Files\Steinberg\Vstplugins (tidigare installerade jag bara den under program files \ wavesmapp "Waveshell 32bit -//- " : c:\program files (x86)\Vstplugins "Waveshell 64bit -//- " : c:\program files\steinberg\vstplugins Trycker vidare, väljer Waves License Center, Väljer OkLouder och Rbass från single pluginslistan. trycker install och det rullar på från nätet. "Installation complete" - Öppnar License Center och ser till så att mina två licenser hamnar på datorn. - Startar Cubase och "Select waves 9.2 Plug-Ins folder" Letar upp mappen som heter "Plug-Ins" i "" c:\program files\steinberg\vstplugins "" där den installerades. Markerar den och väljer "Select" men inget händer. Dialogrutan stannar kvar som om att jag inte valt nånting... Har jag missat nåt vitalt, eller lirar inte waves med min dator!? Plug-Ins mappen innehåller DLA.bundle, Rbass.bundle, okLouder.bundle, IDR.bundle, Documents, Waveslib9.1 32 och 64bit .dll-filer. i t.ex RBass.bundle finns en "Contents"mapp, med Linux, resources, Win32 och Win64bit undermappar (med .dll-filer). En Tanke: Är det meningen att jag ska ta ut 64bit .dll-filerna från dessa mappar och t.ex lägga dem i en "waves plugins" etc i VST-plugins? eller har ni ngn lösning? Ber hemskt mkt om ursäkt för ett rörigt inlägg....
 10. Datorstrul var eg bara cubase-strul, som löste sig med en clean installation av 7.0.5 (hade uppgraderat från 6.5 fram till den, å det strulade pga det) Har ej haft waveshell eller några wavespluggar installerade förut, datorn är ~1 år, windows 8, SSD-disk och den går för övrigt numer som en arbetshingst på speed i nedförsbacke. Ska testa installationen igen å se om jag får ordning på pluggarna.
 11. Hej! Har lagt vantarna på RenaissanceBass och OneKnob Louder, båda från de ggr de har varit gratis från Waves. Men har haft strul med datorn och först nu försöker jag mig på en installering. Har laddat ner V9 och License Center. Valt att installera båda dom pluggarna jag har. Sett till i LC att båda pluggarna finns på min dator. Öppnar Cubase och då kommer en ruta där jag ska välja Waves v9 plugin-folder. Har en mapp under program, med OKLouder.bundle, Rbass.bundle, (och här finns det 32 och 64bit .dll filer) samt lite annat som två waveslib.dll. Denna mapp kan jag inte välja, Hur sjutton installerar man dem!?
 12. Körde från 7.0.5 complete installation-filen med Halion Sonic IMG-filen också. Först uninstall optionen på alla punkter, och sen install på alla punkter. Sedan uppgraderade jag till 7.0.6 direkt efter. Alla tredjeparts pluggar ligger kvar. Konstigt tycker jag - fast jätteskönt att slippa sitta och installera/packa upp .dll filer igen. Å vad jag sett hittills finns presets och dylikt kvar! Smidigt! Att jag inte gjort det här förut! Har ju mer eller mindre gått ett år snart med små workflow-problem... En fråga i frågan; går det få Stereoregeln på mixern att alltid vara synlig i högra delen av mixern, trots att man scrollar fram och tillbaka i mixerbordet?
 13. Jag körde på och avinstallerade från installationsprogrammet. Och installerade sedan om allt. Nu är iaf de problem jag hinnan borta vad skönt!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.