Jump to content
Annons

Sparklinglitter

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

1 följare

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Det känns statiskt. Jag skulle ändra soundet på den hook:iga synthen och skippa fade out:en och jobba mer med det. Jobbar du mer med att få fin balans i låten och det soundmässiga samt vocals på det så tror jag att det bli bättre 🙂 . Kanske lite snygga harmonies ?
  2. Oj, förlåt jag citerade fel person tror jag visst !! Sorry ! My bad 🤷‍♀️ Menade såklart - Johans - svar.
  3. Så sant och personligen så tycker jag att oftast är bland de mest skickliga låtskrivarna/ producenterna som kan hantera verket är egentligen mer eller mindre ”allrounded” inom olika genres.
  4. Jättefin melankolisk feeling - me like very much 💗💗. Det är någonstans med pianot som känns off (annars som sagt otroligt fint sound med pianot ). Jag hade tagit bort ”kvackandet”/ ”barnropet ” då melodin är så fin i sin ”enkelhet”.
  5. Jag håller med förgående talare - jag gillar också stilen.
  6. Jag gillar det här! Jag håller med förgående talare. Det känns som du kommit en väldigt bra bit på hur en snygg melodi ”ska” låta men det är något som behövs brytas av med samt den känns som låten inte heller är riktigt klar. Keep that good work up✨ !!
  7. Det kan se olika ut för olika personer. Föreslår att du YouTube:ar dig runt lite "How to write songs " och även kollar in bland proffsens "behind the scenes". Kanske finns det någon work shop/ kurs att gå gällande låtskriveri? Gärna med någon som redan är etablerad och duktig låtskrivare då kan man insupa och lära sig mycket matnyttigt.😀 Det ena utesluter ju inte det andra. Här berättar Max Martin i en intervju bl.a om hur det gick till när han improviser"blajade" in en Britney Spears-låt om jag minns rätt😁 Rekommenderar att du lyssnar på "P3 Låten" i SR. För att få ett viss humm men råder dock att inte snöa in sig för mycket i det så man tappar bort känslan som är ett utav bland det primära. Samt att jag tror på (kreativt ) nyskapande 😀 Om du /sångaren/sångerskan blir berörd finns det en chans attl lyssnarna/ publiken också kan bli berörda . Personligen kan jag få inspiration av lite allt möjligt allt ifrån samhällsdebatt, en film, en låt, en musikvideo , egna erfarenheter m.m eller sådant som legat där någonstans i bakhuvudet mer eller mindre . Låter kanske klyschigt och pretentiöst, men då blir musiken som en "ventil" mer eller mindre för mina tankar/funderingar och känslor som hamnar på pränt och till toner och noter. Ibland vet jag inte ens ordet utav det förrän det kommer rent intuitivt när jag väl skriver. Jag fick frågan någon gång vad jag lyssnar mest på-texten eller musiken. Och vet du vad? För mig är det ganska oftast helheten av alla nyanser och lager för att en bra låt ska bli en bra låt. Men så är det för jag är på ganska detaljnivå. Vi får skylla på min klassiska bakgrund till min kinkighet när det kommer till det musikaliska snobberiet 😁 😉, skämt åsido. Lycka till vet ja´😀!
  8. Jag är inte så hemma inom den genren så jag kanske är helt fel person att uttala mig men några saker jag lägger märke till: En väldigt cool låt/remix(?) ish. Kanske lite för långt intro och det känns som låten "tuggar" för mycket där ett tag och det händer inget förrän senare in i låten. Delen vid ca 4:54 gillar jag. Känns som låten får ett litet lyft där. Outrot är bra förutom att den slutar lite avbrubt. /Singer/songwriter
  9. Det är svårt att ge tips om man inte hört åtminstone en sneak peak utav låten. Musik ska ju beröra. Som låtskrivare/textförfattare utgår jag i alla fall nästan alltid (om musiken redan finns där det vill säga) på ren intuition och vad som passar ihop med resten utav låten med stämning,arrangemang etc. Att beskriva är en sak men gå enbart efter verbal tolkning är lite som att försöka leta efter en parfym på enbart beskrivningar utan att ta ett doftprov. Men det är sant i och för sig att alla texter behöver inte alltid vara väldigt pretentiöst skrivna beroende på genre, låten i sig etc 🙂 Men några frågar du kan ställa dig själv: Vad vill du låten ska handla om (lite mer exakt ?) Typ någon nyckelkänsla eller nyckelord? Vad för känsla får du när du lyssnar på låten ?T. ex har den lite moll och melankoliska-vibbar(även om det kanske inte är mycket) eller är den enbart upptempo och känns "glad"/ upplyftande ?
  10. Egentligen tycker jag inte om allt häcklande om kungen och göra sig allt för "rolig" på hans bekostnad (kalla mig tråkig 😜 😝) men dina kreationer är ju episka😅 😄 !
  11. Wow! Bra för och vara ens första låt 😀! Fortsätt att öva, göra mer tracks och du kommer bli farlig 😄 ....! Andra producenters mardröm(eller dröm om du tänker collab:a) 😉 haha 😄 // Singer/songwriter
  12. Sången i verserna kan låta lite "platt" om du förstår vad jag menar, men det beror lite på vad man tänkt sig vad. Kan absolut hålla som en sommarplåga om du frågar mig. Men skulle kunna vara intressant att ha en kvinnlig sångröst som det nämnts 😛 Det skulle kunna bli bättre. Oavsett vad du väljer att göra med sången eller inte så det jag kan sakna är en kvinnlig röst som snackar någon form av sterotypisk "Stockholmska" och säger någon replik/ längre replik. Tänk typ "Håll upp händerna( för Stureplan)"
  13. Hahah 😅😂 Det beror på vad man gör det till. Hört betydligt värre" EDM-ljud"(läs oljud.) . Nej, helt seriöst och ärligt så tror jag om du får till det (men mycket utav det jag hör låter bra )på rätt sätt så kan det bli catchigt 😛
×
×
  • Skapa ny...