Jump to content

illerill

Medlem
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About illerill

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Personlig information

 • Hemsida
  https://www.facebook.com/illerillmusic

Recent Profile Visitors

3,183 profile views
 1. Finns antagligen och om inte annat så har det 193 miljoner google-träffar.
 2. Hm, Critical Chameleon skulle också kunna funka.
 3. Vad placerar du detta i för genre? Väldigt speciellt. Svårt att ge feedback på. Låter som något som hade passat bra till svamp Inget som spontant fastnar, men låter bra och hade passat i en chill-lista. Även något som får mig lite intresserad på vad mer du har producerat.
 4. Ja, du har rätt att de har ungefär samma innebörd och jag är ingen expert på engelska så vet inte helt hur illa det är. Spontant kändes det som det fungerade. Jag gillade hur det flöt på tungan. Att båda orden börjar med C. Alternativ jag skrivit ner är Colorful Chameleon, Confused Chameleon, Evolving Chameleon, Lyrical Chameleon, Echoes of a Chameleon, men spontant klingar inget lika bra. Echoes of a Chameleon är ganska fränt, men långt.
 5. Tack, uppskattar tankarna! Jag har suttit en del och filat på namn som uppfyller följande kriterier: - Unikt - Säger något om min musik - Har ingen konkurrens på google Conflicted Chameleon gör just detta. Jag är inkonsekvent, impulsiv och emotionellt vilse när det kommer till vad jag ska göra av mitt liv och detta är det majoriteten av min musik består av. Tvivel och mina jävla demoner. Ett annat namn jag funderat på, men som jag tycker passar bättre på ett band är "echoes of volatility".
 6. Hej Studio, Sysslat med musik från och till (jävligt mycket från) i typ 15 år och alltid gått under illerill som artistnamn, vilket har en viss bakgrund. Grundar sig i "illerrre" som kom från en dampande 11 åring som ville heta "killer" när han gamade, varav en kompis sedan kallade mig illerill när jag rappade. Hur som helst. Inte gjort något nytt på 5 år, men har lite nyfunnen motivation och funderar därav på att byta artistnamn av följande anlednigar: - Vill inte förknippas med mina gamla låtar då jag inte tycker dem är bra. - Har ibland fått höra likheter med Eminem på vissa låtar och han är definitivt en inspiration. Våra artistnamn är ganska lika. - illerill säger ingenting alls om min musik. Att byta artistnamn är väl generellt inget som är positivt och därför skapar jag detta inlägg för att höra tankar om det. Kanske missar jag något viktigt. Jag vet inte riktigt vad jag har att förlora på det. Inte så att jag har några lyssnare idag direkt så det lilla jag har byggt upp på facebook/youtube känns skitsamma? Nytt artistnamn jag funderar på är "Conflicted Chameleon". Perfect match searches på google är nästan non-existent på det namnet. Det finns dock en person som har det som användarnamn på flickr. Har det någon betydelse? Uppskattar alla tankar.
 7. Ja, snyggt. Keep at it så kommer det bli riktigt bra. Har fullt upp för tillfället men i framtiden är jag definitivt öppen för collab
 8. illerill

  Wash Away

  Kul! Refrängen är lite skönare nu med med back vocals som förgyller lite
 9. Tack Med hjälp av mixamannen här på forumet så har vi kommit långt med låten nu. Du kan höra senaste versionen här: Det ska nog inte annat än mastras nu. Har den på hold till imorgon dock.
 10. illerill

  Wash Away

  Version 1.0.0

  3 downloads

  Hej Studio, Edit: Låten helt klart nu, men feedback uppskattas så klart alltid ändå Verse 1. It was a good time, it was a good life I had it all planned, never would I Fall and flee, had it all in reach (see) I was the king I, saw no obstacles In my ring I, was unstoppable All was great, now all has changed Intro to chorus. Cuz I don't know, where I should go All I know is this feeling I seem okay, but I'm not great Every day, oh I'm dreaming Chorus. I just wanna be clear I don't wanna be here I don't wanna feel fear I just wanna see hear Touch the waves Pain, pain wash away (x2) Verse 2. Been a long search, on a brief trip Taken wrong turns, often beefing With myself, tell me is this my hell? (so) Many dumb words, some are unheard I've been told I'm, not a songbird I've believed, this evil guy in me Intro to chorus. Now I don't know, where I should go All I know is this feeling I seem okay, but I'm not great Every day, oh I'm dreaming Chorus. I just wanna be clear I don't wanna be here I don't wanna feel fear I just wanna see hear Touch the waves Pain, pain wash away (x2) Verse 3. Is it worthless? Or is this my shot? Such a circus, I know that I've got Much to give, the strongest lust to live (But) Is it too late? Or is it today? I start walking, on my true way Step by step so I can get som rest Intro to chorus. Cuz I do know where I should go Yet all I hold is this feeling I seem okay but I'm not great Every day, oh I'm dreaming Chorus. I just wanna be clear I don't wanna be here I don't wanna feel fear I just wanna see hear Touch the waves Pain, pain wash away (x2)
 11. Skumt. Vet inte varför de gör det. Test 2 är rätt länk, men redirectar ändå till test 1. Hur som helst så hittar du test 2 till höger på sidan (i side bar) om du sitter vid dator.
 12. Sonar. Ja, det hade definitivt varit bra att ha nagon att bolla med och som kan klippa och klistra med frascha oron. Och Kora pitch correction. Behover aven nagon som mixar helt med. Att lagga over allt som inte har med inspelning att gora hade varit bra. Da hade jag inte gett mig sjalv sa mycket utrymme att tvivla. Men vad kostar nagot sadant? Det later valdigt tidskravande.
 13. Jo, så är det och det är där jag har problem. Haft uppehåll länge var supertaggad på att spela in. Skrev den här låten på nolltid och det var superkul. Första inspelningen var superkul. Sen efter det sprack det. Nu är självförtroendet sämre och jag känner mig vilse i hur jag ska få det riktigt bra. Det är nu inte på kul stadiet längre, utan jobbigt. Jag är nog ingen person som har roligt i livet för det mesta jag gör blir bara asjobbigt Igår spelade jag in första versen typ 15 gånger. Sen tvivlade jag på mic gain har jag för mig. Tror det låg för högt i dFBS så då skrotade jag alla dem 15 och spelade in typ 15 nya. Har för mig jag skrotade ett par till under detta loppet. När jag var klar med andra versen kände jag att rösten började bli så sliten att det var lika bra att lägga ner för kvällen. Så allt blev bara fiasko och jag fick ångest. Musik är roligt tills dess att man verkligen ska göra något med det för då är jag för handikappad för att lyckas på egen hand.
 14. Tack. Tjejen tyckte 2an var mycket bättre. Så jävla svårt det här. Inte nog med att det är svårt nog att fånga den rätta känslan och få sången perfekt, men dessutom finns det ett flertal andra faktorer som påverkar. - Hur mycket mic gain ska jag ha? - Hur lång ifrån micken ska jag stå? - Hur ska micken vara vinklad? - På vilken höjd ska micken vara? Och sen därefter avgöra vad som faktiskt låter bäst. Eftersom jag inte mixar själv, finns det något sound man är ute efter som gör det lättare att mixa eller är position etc unikt för varje låt? Jag kan tänka mig att det är unikt då man vill ha ett visst sound som passar bäst för just den låten så att man sedan inte behöver EQa så mycket i mixen?
 15. Blir knäpp på att spela in alltså så behöver ett par oberoende öron. Nedan är två separata tagningar vid två separata tillfällen. Det som kan konstateras skiljer sig mellan dessa är att den ena är inspelad med hörlurar helt på med 15 i gain på ljudkortet (för mikrofonen), medan den andra är inspelad med ena örat av och 10 i gain på ljudkortet. Sen kanske mitt eget utförande skiljer sig med. Vilken variant låter bäst? https://soundcloud.com/emelie-bergstroem-305528716/test-1 https://soundcloud.com/emelie-bergstroem-305528716/test-2
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.