Jump to content
Annons

candybag

Medlem
  • Antal inlägg

    349
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    21

Allt postat av candybag

  1. Testa stäng av HT, den gör inte mycket för realtidsprocesser. Edit: ibland rent av stjälper den!
  2. Bra ljud! Tycker subben går upp en oktav för högt ibland när du pitch-böjer den. Subben suger också rätt mycket kraft ur kicken när den ligger på hela tiden med så långa noter. Tänkvärt att separera dem mer, och kanske få in mer rytm på köpet!
  3. Sidechainen pumpar tillbaks för snabbt, den borde ligga på en 1/8 takt istället för 1/16 takt för att inte förstöra gunget.
  4. Är du säker på att deras taxform gäller för folk utanför USA eller vad för land Distrokid nu är baserat i?
  5. Tycker pluggen ser lite stökig ut? Låter den bättre än stock reverb/delay/phaser/etc?
  6. Jag tycker det blir stort och fett om man har två separata kanaler med 100% våta reverb (ett kort, ett långt) med sidechain compression mot sången. När det är sång så hörs inte reverben lika tydligt (eller öht) eftersom de trycks bort av kompressorn, men så fort det blir tyst i ett par millisekunder så är reverben där och fläskar på. Reverbvolym och sidechain compression efter behag då såklart...! Extra trevligt blir det med ett pre-delay på reverben, gärna tajmat i takt. Det ger lite mer känsla av bredd och rum. Kanske lägger jag det långa reverbet hårt vänster, och det korta hårt höger? En annan fördel är att sången blir mer tydlig när inte reverben ligger på lika hårt konstant. För att få fram en bra inställning på pre-delayet brukar jag tänka så här: Om tempot i låten är 120 BPM så tar en takt 0,5 sekunder (500 ms), dvs 60 sekunder delat på 120 takter. Det är för långt för ett pre-delay men, en 1/8 eller 3/8-takt kanske är alldeles lagom? En 1/8-takt blir ~60 ms pre-delay eftersom 60/(120x8) ~62,5 ms En 3/8-takt blir ~20 ms pre-delay eftersom (3x60)/(8x120) ~18,75 ms. (Kan slå mig i backen på att alla reverbs har 20 ms pre-delay inställt som default!) Kompressor på sång är jag rätt dålig på... Jag automatiserar hellre volymen för att få en jämn ljudnivå 😄
  7. 0:13-0:14, borde det inte varit C-E, C-E istället för C-D, C-D? Just den biten i stycket låter surt, likadant i resten av låten. Bitvis spelar både huvudmelodi och komp lika högt. Jag tycker det låter rörigt och låten tappar kraft. Jag skulle skalat av lite topp från kompet eller sänkt det 3-6 dB, eller både och. En riktlinje kan vara att viktigaste i låten ska låta högst. Troligtvis är det baskagge och huvudmelodi. Jag saknar definition i basgången, och det låter som kicken är felbalanserad mot övriga instrument. Kick och basgång är för svag / allt annat för högt. Vad har du för ljudsetup idag? Förslagsvis köper du ett par mellanklasshörlurar för musikproduktion, t ex ATH M50x för 1500-2000 kr (tar fram popcorn.) Har du en någorlunda neutral lyssningsmiljö är det enklare att få rätsida på balansen i din mix. Tyvärr tror jag inte det blir en hit idag, men du har helt klart potential och flyt i musarmen. Det låter dessutom som du har väldigt kul när du producerar! Bättre än så kan det inte bli!
  8. Vilket röjj! Diggar det som fan! Håller med om virvelntrummorna i början. De funkar i huvuddelen men låter lite torra och tråkiga precis vid introt. Som inbiten Mick Gordon-fan finns det alltid mer att göra på mixen... Kanske att det låter lite väl vasst generellt.
  9. På svenska hade det varit skönare att säga DLS, DLP, eller vad som helst. Som i Digital LjudStation, Digitalt LjudProgram etc. DAW med sitt stumma W låter så konstigt, både att tänka och säga. Varje gång jag läser DAW fastnar jag och tänker "Daaaaaaaaaa."
  10. @Christopher Sigmond Jag använder en vanlig stereo-expander ställd till mono sist i signalkedjan, och angett en short-cut knapp på tangentbordet som växlar mellan bypass och on. Hur smidigt som helst att flippa av och på medan man lyssnar.
  11. Båda, gillar inte loopar eller presets 🙂
  12. Du kan väl slänga in en plugg på masterkedjan i din DAW som konverterar hela låten till mono. Då spelar det ingen roll om du kopplar in din Mixcube i höger eller vänster utgång. Finns många ljudkort som har 4-20 utgångar. Ju dyrare desto bättre kvalitet 🙂 Köper man budget får man räkna med att pottarna börjar spraka efter en tids användning, eller halvtaskiga drivrutiner. Focusrite rekommenderar t ex inte att man använder ett trådlöst nätverkskort pga DPC/drivrutinskonflikter. Inga antivirusprogram heller. Helst ska man inte ha nånting i datorn. (Lite bitter)
  13. Jag gör mina egna ljud. Ibland lägger jag en kväll på att bara ta fram nya ljud och patchar och sparar dem till nästa låt.
  14. Jag tycker du behöver separera basgången och kicken betydligt mer. Problemet blir väldigt tydligt om du tillfälligt skär bort allt över 170 Hz och bara lyssnar på basregistret i låten. Kicken/dunket uppfattas bara på enstaka takter, i övrigt hörs enbart basgångens muller. Du har en fin snärt på kicken i mellanregistret så det låter säkert bra i telefonhögtalare och mindre system, men på ett större system eller i en klubb gör det sig inget bra. Jag skulle provat: Hårdare sidechain på basgång, kanske till och med ashård. Se till så inte kick och basgång ligger i samma frekvensområde (behöver du verkligen sub i basgången hela vägen ner till 40-50 Hz? kanske extra hård sidechain inom detta frekvensspann?) Se över kickens karaktär, behöver den mer kropp runt 200-600 Hz för att sticka ut mer?
  15. Jag tänker att du mest kommer störa dig på mellanregister och diskant som studsar mellan tak och vägg. Oklart om drapperier räcker, kanske för de högsta frekvenserna. Det går att få upp 5-10 cm tjocka absorbenter på ett snyggt sätt. Man kan bygga själv t ex. Taket kan vara svårare att få snyggt i ett vardagsrum 😄
  16. Låter varje anslag likadant om du spelar en och samma ton i snabb följd? Om inte beror det på en analogemulering som kanske inte passar så bra för just det här ändamålet. Testa att sätt Decay under loudness contour till max och se om basen jämnar ut sig. Du sabbar säkert patchen i övrigt, men då får du helt enkelt göra ett lager för 30-100 Hz, och ett nytt lager med låg Decay för resten av frekvenserna.
  17. Låter som en mjukvarusynth eftersom det klickar en del. Har du nåt ADSR-filter igång? Är attack och Release 0, Decay/Sustain max? Låter som du har nåt glide/portamento på den. Om inte amp envelope är inställd enligt det jag skrev kan den gradvis klinga av och bli lägre i volym när basen glider mellan toner. Har du satt alla oscillatorerna till key retrig så de inte flyger runt och skapar toppar/dalar?
  18. Har du någon budget? Bygger du själv, eller har du någon som kan bygga åt dig? Vad använder du mest; Stora sample-bibliotek eller synthar? Har du bildskärm, mus, tangentbord? ~4000 ryker från budgeten om du inte har det. (Du vill inte ha en TN-panel för 1500 kr om du ska pyssla med bildredigering. IPS- eller VA-panel!)
  19. Bra ljud och struktur, men melodi och sång limmar inte. Gissar här att det är en acapella du skaffat från internet. Om du måste ha sången skulle jag styckat upp den till jibberish utan någon kontext och pitchat vissa delar till skalan som dina melodier går i. Det är ett urvattnat men gångbart koncept. Andra alternativet är att justera melodier och rytm så de matchar sången. MAKE YOUR CHOICE
  20. Personligen tycker jag inte Jon Sine är en bra förebild eftersom han är väldigt fyrkantig gällande saker man ska och inte ska göra inom musik. Jag tyckte han blev så pass deprimerande att jag tog bort honom från mitt youtube-flöde helt och hållet. Idag är jag mycket gladare.
  21. Jag ser tyvärr inte hur man löser ping-tider över nätverket. Har man tur ligger den på 4-40 ms fördröjning, men det kan säkert dra iväg. Det är ju dessutom en variabel fördröjning till skillnad från fördröjningen mellan ett ljudinterface och PC. Antingen får de spela in sitt spår och skicka vidare till nästa osv, eller så får de börja spela något mer experimentellt som inte kräver perfekt timing 😄
  22. Är inte jätteförtjust i att mainlead följer basgången så strikt var fjärde takt. Det blir inga intressanta harmonier mellan huvudmelodin och basen och det låter lite stelt. Istället för att basen tuffar på i F F F F - G G G G - D D D D - A A A A, kanske köra F F F F F F - G G - D D D D osv bara för att bryta av och få lite rörelse. Annars bra ljud! Edit: Och självklart ska du röra dig utanför ramarna! Det faller väl snarare platt om man låter som allt annat? Och nu vänder jag mitt fuktiga ansikte mot tropical house 😄
  23. Skulle du inte köpa en ultrawide? 😎
  24. candybag

    Sidechain

    Ah du använde grossbeat ellre liknande? Då är det kanske inte kicksignalen som styr... glöm det 🙂 Jag tror du fläskat på med för mycket sub i basgången. Båda elementen kanske ligger runt samma frekvens och går in i varandra, vilket resulterar i att basgången suger musten ur kicken? Av ren nyfikenhet, hur ser din kick ut i en grafisk EQ? Är låten i roten C? Nedan ett exempel på en kick som boostas runt 49 Hz. 49 Hz råkar även motsvara ett G i den näst lägsta oktaven. Ligger basgången runt samma frekvenser kan det vara extra viktigt att separera basgången så inte kicken drunknar. Och när jag säger separera så menar jag antingen höja tonarten på hela låten eller helt enkelt strypa längden på sub och kick så de inte går in i varandra öht (men då försvinner lite vitsen med sidechaining!!!)
×
×
  • Skapa ny...