Jump to content

-Johan-

Medlem
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

-Johan- last won the day on February 4 2019

-Johan- had the most liked content!

Community Reputation

16 Bra

About -Johan-

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

3,023 profile views
 1. Jag gillar den. Skön på sitt vis. Bra val att höja tempot, gillar takten. Instämmer dock med Homer.
 2. Nej det menade jag inte, jag skrev från mitt perspektiv. Och om du med ni menar artister eller branschfolk så har jag ingen inkomst från det hållet, och mitt liv är kanske inte så enkelt som du tror. Och i all välmening; man ska vara försiktig med att döma andra om man inte har någon aning om hur de har det. Bara för att vissa ser ut att ha det lätt är det inte säkert att det är så. Det var det jag menade. Att det är bättre om de som är oroliga isolerar sig, och får hjälp av oss andra. Om man tillhör någon riskgrupp så har man all rätt att isolera sig om man finner den lösningen bäst, det är hjälp till sådana åtgärder man borde satsa på i stället. Men att förespråka tvingande åtgärder mot andra människor... det var det jag menade. I ett välmående samhälle blir det lättare att ta hand om dem som behöver hjälp. Du behöver inte utgå ifrån att jag vill dig ont. Tack för mig, ha det bra.
 3. Det är självklart sorgligt när folk dör. Men vad föreslår du? Att alla skall sitta inne i sitt hem utan frihet och utan nöjen, för att undkomma en död som i slutändan är oundviklig? Var och en är självklart fri att isolera sig bäst den kan och vill, men det börjar bli farligt när man skall tvinga andra att handla efter ens egna rädslor. I ditt fall hjälpte tydligen inte isolering ändå, vilket är beklagligt, men samtidigt visar det att det inte finns några garantier här i livet vilka mått man än tar för att skydda sig. Personligen tycker jag att det viktigaste av allt är att värna om friheten. Att ge bort den, för vad det än må vara, är i min mening helt galet. Utan frihet, yttrandefrihet, frisk luft och nöjet att tillsammans med vänner även i framtiden kunna avnjuta musik, sport m.m. så är livet ändå inte värt att leva. Man ska inte vara så säker på att den frihet man lättvindigt ger ifrån sig snart kommer tillbaka. Det vore historielöst att tro det, och ett hån mot alla dem som har kämpat för det många idag tar allt för givet. Det logiska vore att man hjälps åt att isolera dem som är oroliga för att bli smittade. Vi övriga bör se till att leva livet bäst vi kan, en dag tar det slut oavsett om vi isolerar oss från våra medmänniskor eller inte. Många gånger saknar man inte vad man har förrän det är borta, kan vara viktigt att ha i åtanke.
 4. Jag gillar den. Riktigt skönt ljud som sagt!
 5. Har inte Ableton men kolla manualen: https://www.ableton.com/en/manual/midi-and-key-remote-control/ Before making any MIDI assignments, you will need to set up Live to recognize your control surfaces. This is done in the Link/MIDI tab of Live’s Preferences, which can be opened with the CTRL-,(PC) / CMD-,(Mac) keyboard shortcut .
 6. Riktigt fint har du fått till partiet 0:40 - 1min. Känns som låten i övrigt växer för varje genomlyssning. Skulle inte skada om du slängde in refrängen en gång till innan pausen dock. Känns som man vill höra mer av den.
 7. Kolla in den här spellistan:
 8. Skulle inte ha något emot lite mer dynamik, får ont i öronen =/ Kanske kan lätta lite på Limitern? Förstår att det du jämför med antagligen ligger på den här nivån men... I övrigt Inte min favoritstil det här riktigt så du får ta mig med en nypa salt. Gillar inte första ljudet, sticker ut för mycket och för träigt i mitt tycke. Mycket skönare det efter: 0:30 - 0:40. 1:00 - 1:30 låter bra tror jag, förutom att det som sagt är för högt. Sen låter det rätt bra, kanske skulle gå att införa någon stråke eller nått i pausen för att få lite mer variation dock. Sen kommer det där ljudet igen som jag inte riktigt är vän med. Kanske inte bästa hjälpen, men i alla fall några saker att tänka på. Det finns helt klart bra grejer med låten. Du får fortsätta köra på.
 9. Jag tycker de delar du har är bra, men det krävs mer variation och gärna fler element, gärna melodiska. Blir milt sagt repetitivt. Det där med samplet har du gjort snyggt ^^
 10. Förstår vad du vill med kicken men. Är det samma kick bara annorlunda EQ senare i låten eller ett annat sample? Du kan prova att skära lite med ett notch filter någonstans runt 200 - 300 Hz . Det är just bara i början den sticker ut på ett negativt sätt, den tar lite för mycket plats och är otydlig. Men självklart ska du gå efter vad du själv tycker. Jag kan nog inte säga mer än jag redan sagt, får hoppas att någon mer kan komma in och ge sin åsikt. I övrigt är det nog bara att jämföra med andra låtar och att lyssna i olika system som gäller. Skulle också satsa på en sångerska om jag vore du. Bra jobbat hursomhelst!
 11. Gillar atmosfären och stilen, blir intressant att höra hur det låter med sången. Är det hona eller hane som sjunger? Är lite problematiskt för mig att ge feedback på själva mixen då jag inte känner mig riktigt självsäker där. Men tycker spontant att det låter aningen spretigt och otajt. Kanske ordnar sig med rätt mastering dock. Kicken låter konstig när den kommer in, låter för träaktig i mina öron (sitter dock på kassa tvhögtalare nu). När du öppnar upp huvudljudet vid 1 min så skulle det nog må bra av lite hårdare kompression. Bra låt och sköna ljud! Många sköna detaljer, hörs att du lagt ner dig.
 12. Ingen stil jag vanligtvis lyssnar på, men tycker den är skön.
 13. Bra låt, bra röst. Håller dock med dig om trummorna och speciellt virveln.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.