Jump to content

-Johan-

Medlem
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

-Johan- last won the day on February 4

-Johan- had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutralt

About -Johan-

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

2,748 profile views
 1. Bra, roligt att kunna vara till någon hjälp! Får fortfarande lite ont i öronen av det där andra partiet. Inte omöjligt att det är ljudet i sig som kommer med en del missljud, har märkt att vissa ljud i nexus kan vara lite sisådär. Kicken är för bas-tung också tror jag, fast jag är inge bra på att få till kicken själv så där kan förhoppningsvis någon annan vara behjälplig.
 2. Tja tja! Keep in line var skön, fattas bara ett spel till den. Light lager med.
 3. Har inte lyssnat på speciellt hög volym, men låter helt klart bättre! Angående förra inlägget så är det ju i slutändan du som ska vara nöjd med låten. Tycker den är ganska bra i alla fall, gillar huvudmelodin som sagt, mycket trevlig!
 4. Varsågod. Ok, men då så, då är det inte konstigt att det låter lite opolerat 4 månader är ju ingenting i det här sammanhanget.
 5. Det här är kanske inte är riktigt vad du önskar höra, men jag ska vara helt ärlig för själva huvudmelodin är riktigt skön. Jag skulle plocka ut den, och ta bort resten, låta den ligga ett tag, för att sen komma tillbaka till den efter en tid med ny infallsvinkel. nte det lättaste att gå tillbaka så, och skiljas med alla timmar av arbete, men det går och skulle vara värt det. Melodin är som sagt riktigt skön, men passar inte ihop med det andra. Känns som att du har stressat och mest velat fylla låten så fort som möjligt utan att riktigt tagit dig tid att verkligen lyssna, och hitta det som passar. Försök att använda sidechain lite mindre och mildare också, väldigt lätt att överanvända (vilket enligt mig väldigt många inom EDM gör nu för tiden). Hoppas du inte tar det på fel sätt, och det här är ju så klart bara min åsikt. Det positiva du kan ta med dig från mitt inlägg är att du har en riktigt fin melodi som skulle gå att göra en bra låt av. Det är ju det viktigaste. Edit: lyssnade igen innan jag postade, och det är möjligt att det mest är ljud-valen och sidechainen på det andra som stör mig, och att det går att få till bra om du ändrar på detta. Svårt att säga, men i sin nuvarande form funkar det inte för mig.
 6. Det är inte helt enkelt ljudnivåerna som är felinställda? Känns som att låten saknar dynamik, allt låter så hoppressat, som att du har en kompressor som trycker ihop allt. Om du provar att mixa om den och ser till att skapa större volymskillnader mellan olika element? Alltså, om melodier m.m höjs lite i jämförelse med kick/Bas osv.
 7. Ja du får fortsätta att prova dig fram och experimentera.
 8. Lugnt! Som du säger låter det inte möjligt. Men såg den här videon, så det kanske går att vänja sig
 9. https://getsatisfaction.com/akai_professional/topics/new-mpd218-and-mpd226-pad-sensitivity Konstigt nog verkar det som att du inte kan ändra känsligheten på just den modellen...
 10. Så är det, och det behövs i lite lagom mängd för att hålla saker och ting smidigt. Fett är bra för mekaniken. Imponerande, mycket jobb bakom då Mitt nöje.
 11. Jag hörde nyligen någon som sa att det viktigaste är inte att träna på det man är bra på, utan det man är dålig på. Och det stämmer ju till stor del. Lätt att man fastnar i ett spår som man är bekväm med och kämpar och kämpar för att komma längre, när det som egentligen krävs är att man bara lägger lite energi på sina svagare punkter vilket skulle göra mycket stor skillnad i det långa loppet. Så att ta några steg ut där man inte är bekväm kan lätt vara värt det Inte sagt att jag själv är speciellt bra på det, men man lär så länge man lever.
 12. Samma för mig att det kommer från alla möjliga håll och kanter. E-type, Sash och liknande när jag var liten. Helloween, Iron Maiden, Blind Guardian, In Flames, Stratovarius, Masterplan, Dream Theater m.m sen. Efter det Trance som Astral Projection, Hydroid, Airwave. Sen House och Techno. Osv. Ulf Lundell är bra också och inte att förringa Ultima Thule, även om vissa anser dem kontroversiella. Sash - Stay https://www.youtube.com/watch?v=nrwi79HxaOw Världens bästa låt???
 13. Som Candy säger kan det vara roligt att göra något nytt. Du kanske till och med ska tillåta dig en paus, det är ingen idé att bli stressad eller frustrerad. Inspirationen kommer när du minst anar det om du inte försöker få fram den med våld. Lyssna på olika musikstilar;. gör något helt annat kreativt, som att skriva eller rita eller nått. Ta promenader.
 14. Haha, nej, men alla har nog en smöraktig ådra gömd någonstans där långt bakom fasaden. Måste säga att In the Darkness växer på mig för varje lyssning. Faktiskt Broken med upptäckte jag nu. Är det du som har gjort allt själv eller är det samarbete?
 15. Ja det är nog en förutsättning att grejerna finns på plats och att det inte är krångligt att komma igång. Tycker absolut du ska fortsätta att lägga på din sång. Saken är den att jag gillar din röst men du behöver öva och förfina den. Kan tänka mig att en sån sak som att träna på att andas rätt är otroligt viktigt för att höja sin nivå. Nu kom Embryo på igen också... Blir lite besviken när den bara tar slut, kan bli riktigt bra den, inte för att ge dig prestationsångest men. Fåglar kan helt klart vara underhållande. Har ett gäng utanför fönstret på dagarna nu efter att ha gett dem lite mat Och ja, tror att den tonarten passar bättre.
×
×
 • Create New...