Jump to content

-Johan-

Medlem
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

-Johan- last won the day on February 4 2019

-Johan- had the most liked content!

Community Reputation

10 Bra

About -Johan-

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

2,890 profile views
 1. Låter riktigt bra. Bra röst! Måste dock säga att jag gillar första versionen bättre. Skön atmosfär som försvinner i den andra... Förstår inte riktigt varför den skulle behöva omarbetas fullständigt? Tycker helt klart det finns känsla i låten, och rösten är skön och passar stilen. Och lite kvinnokörer på det som ni var inne på så... Tycker trummorna passar också även om de känns en aning statiska, kanske lägga till nån mer cymbal. Känns som största risken är att du överarbetar låten. Tror du ska ha lite mer självförtroende för att det låter bra och bara förbättra det du hör sticker ut. Ibland känns det lite som: Du frågar vännerna; fan vad bra! Du frågar musikerna; det är bra, förutom att du borde göra om låten helt och lägga till... och ta bort... och så vidare. Om du/ni förstår vad jag menar. Det verkar ju som att det är fler än mig som gillar låten i alla fall. Kanske ska lita på det och bara få den klar. Tycker inte den är energifattig eller enformig. Ledsen om jag ställer till det i arbetet med den andra versionen nu, men jag tycker verkligen inte att du ska överge den första...
 2. Bra, roligt att kunna vara till någon hjälp! Får fortfarande lite ont i öronen av det där andra partiet. Inte omöjligt att det är ljudet i sig som kommer med en del missljud, har märkt att vissa ljud i nexus kan vara lite sisådär. Kicken är för bas-tung också tror jag, fast jag är inge bra på att få till kicken själv så där kan förhoppningsvis någon annan vara behjälplig.
 3. Tja tja! Keep in line var skön, fattas bara ett spel till den. Light lager med.
 4. Har inte lyssnat på speciellt hög volym, men låter helt klart bättre! Angående förra inlägget så är det ju i slutändan du som ska vara nöjd med låten. Tycker den är ganska bra i alla fall, gillar huvudmelodin som sagt, mycket trevlig!
 5. Varsågod. Ok, men då så, då är det inte konstigt att det låter lite opolerat 4 månader är ju ingenting i det här sammanhanget.
 6. Det här är kanske inte är riktigt vad du önskar höra, men jag ska vara helt ärlig för själva huvudmelodin är riktigt skön. Jag skulle plocka ut den, och ta bort resten, låta den ligga ett tag, för att sen komma tillbaka till den efter en tid med ny infallsvinkel. nte det lättaste att gå tillbaka så, och skiljas med alla timmar av arbete, men det går och skulle vara värt det. Melodin är som sagt riktigt skön, men passar inte ihop med det andra. Känns som att du har stressat och mest velat fylla låten så fort som möjligt utan att riktigt tagit dig tid att verkligen lyssna, och hitta det som passar. Försök att använda sidechain lite mindre och mildare också, väldigt lätt att överanvända (vilket enligt mig väldigt många inom EDM gör nu för tiden). Hoppas du inte tar det på fel sätt, och det här är ju så klart bara min åsikt. Det positiva du kan ta med dig från mitt inlägg är att du har en riktigt fin melodi som skulle gå att göra en bra låt av. Det är ju det viktigaste. Edit: lyssnade igen innan jag postade, och det är möjligt att det mest är ljud-valen och sidechainen på det andra som stör mig, och att det går att få till bra om du ändrar på detta. Svårt att säga, men i sin nuvarande form funkar det inte för mig.
 7. Det är inte helt enkelt ljudnivåerna som är felinställda? Känns som att låten saknar dynamik, allt låter så hoppressat, som att du har en kompressor som trycker ihop allt. Om du provar att mixa om den och ser till att skapa större volymskillnader mellan olika element? Alltså, om melodier m.m höjs lite i jämförelse med kick/Bas osv.
 8. Lugnt! Som du säger låter det inte möjligt. Men såg den här videon, så det kanske går att vänja sig
 9. https://getsatisfaction.com/akai_professional/topics/new-mpd218-and-mpd226-pad-sensitivity Konstigt nog verkar det som att du inte kan ändra känsligheten på just den modellen...
 10. Så är det, och det behövs i lite lagom mängd för att hålla saker och ting smidigt. Fett är bra för mekaniken. Imponerande, mycket jobb bakom då Mitt nöje.
 11. Jag hörde nyligen någon som sa att det viktigaste är inte att träna på det man är bra på, utan det man är dålig på. Och det stämmer ju till stor del. Lätt att man fastnar i ett spår som man är bekväm med och kämpar och kämpar för att komma längre, när det som egentligen krävs är att man bara lägger lite energi på sina svagare punkter vilket skulle göra mycket stor skillnad i det långa loppet. Så att ta några steg ut där man inte är bekväm kan lätt vara värt det Inte sagt att jag själv är speciellt bra på det, men man lär så länge man lever.
 12. Samma för mig att det kommer från alla möjliga håll och kanter. E-type, Sash och liknande när jag var liten. Helloween, Iron Maiden, Blind Guardian, In Flames, Stratovarius, Masterplan, Dream Theater m.m sen. Efter det Trance som Astral Projection, Hydroid, Airwave. Sen House och Techno. Osv. Ulf Lundell är bra också och inte att förringa Ultima Thule, även om vissa anser dem kontroversiella. Sash - Stay https://www.youtube.com/watch?v=nrwi79HxaOw Världens bästa låt???
 13. Som Candy säger kan det vara roligt att göra något nytt. Du kanske till och med ska tillåta dig en paus, det är ingen idé att bli stressad eller frustrerad. Inspirationen kommer när du minst anar det om du inte försöker få fram den med våld. Lyssna på olika musikstilar;. gör något helt annat kreativt, som att skriva eller rita eller nått. Ta promenader.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.