Jump to content

TritoneAddiction

Medlem
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About TritoneAddiction

 • Rank
  Med i gänget
 1. Tack Demonproducenten för dina svar. Kommer prova de här tipsen när jag gör min nästa skiva. Även ifall mycket handlar om att experimentera själv är det skönt att ha fått en del redan beprövade idéer så att man inte behöver göra alla misstag själv först. Förhoppningsvis får man ju ett bättre resultat mycket snabbare.
 2. Tack Signia för ditt långa svar. Det är bra att gå in på djupet ibland också. Det rör sig ju vanligtvis inte om nåt quick fix om man ska bli riktigt bra på nånting och varför skulle mixning vara ett undantag. Mycket att ta in på en gång men jag kommer gå tillbaka till ditt svar längre fram och experimentera. Uppskattar alla tips och svar, vare sig de är mer djupgående eller korta och enkla idéer.
 3. Jag jämför egentligen med det mesta som jag hör oavsett om det är metal, elektronisk musik eller vanlig radiopop. Jag försöker plocka tips från alla håll då min musik är en blandning av metal och elektroniskt. Men överlag brukar många proffs kunna få till en mix där det låter bredare medan det i min mix dras mer mot mitten. Jag antar att jag helt enkelt gillar att det blir en mer öppen ljudbild. Mitt mål är väl att få till en grov/köttig men ändå klar ljudbild om det nu ens är möjligt. Här är två exempel där jag tycker det låter bredare, en elektronisk och en metal: www.youtube.com/watc
 4. Det kan nog ligga nånting i det du säger. En del syntar är helt panorerade höger vänster, i regel 2 eller tre olika typer av syntljud som är dubblerade med lite olika inställningar. Vissa är dock rätt tysta i mixen. Det finns också en del andra synthljud som har lite stereobredd på men inte fullt ut (chorus), de ligger i mitten men är inte helt i mono. Sen kan det nog ligga en del reverb som smetar ut ljudbilden också. Cymbaler/hihats är väl också lite överallt i ljudbilden. Det kanske är de här sakerna som gör att det saknas en "riktigt väldefinerad mitt". Det som ligger helt i mitten anna
 5. Tack för tipsen. Pitchmetoden och att skruva ljuden lite olika är det jag har provat än så länge. Men jag skulle nog kunna ta ut svängarna mer än jag hittills gjort. Allt det andra du nämnde är helt främmande för mig, UN-16, refills, Combinator, patch. Som sagt, jag är på retard level vad gäller mycket av det här, så jag är väldigt tacksam för dina tips. Fick mycket att undersöka och prova nu. Kollade i grova drag upp vad UN-16, refills och Combinator var, men vad innebär patch?
 6. Hej. Jag tar gärna emot all hjälp jag kan få här. Idéer, tips om hur man kan få fram en bredare och större ljudbild. Nu har jag panorerat en del syntar höger och vänster precis som man ofta gör med gitarrer i metal och rock. Men det går liksom inte att panorera dom mer än max. Finns det andra knep att ta till? Tar gärna emot tips om mixning/mastring överlag om ni hör andra saker att förbättra. Jag har väl lärt mig det mest grundläggande vad gäller mixning men är extremt oteknisk så prata gärna på retard level så att jag förstår 🙂 Gör all min musik i Reason 5 för tillfället, så jag har in
 7. Låter schysst. Tunga riff. Jag skulle kunna tänka mig att låten skulle gynnas av lite extra punch i trummorna, de låter aningens för snälla nu enligt min smak. Dock gillar jag verkligen när pukorna är med och bidrar med lite extra tyngd. Kanske går att bredda stereobilden lite i gitarrerna också. Annars gillar jag låten. Tummen upp!
 8. Titel: Through the Asteroid Field - Synthetic Flesh Av: TritoneAddiction Uppladdad: 13 feb 2013 Kategori: Rock/Metal Japp den här låten är från mitt elektroniska metalprojekt Synthetic Flesh. Låten är från min förra skiva men jag håller nu på att göra nya låtar så jag tar gärna emot tips och tankar som jag kan använda till dem. Dom kommer att vara av liknande karaktär. Endast syntar och programmerad musik men med massor av metalinfluenser. Tankar, feedback ,allt är välkommet. Kan säga redan nu, sång finns inte med i min vision och kommer heller inte att göra det framöver. Är inte int
 9. 5 downloads

  Japp den här låten är från mitt elektroniska metalprojekt Synthetic Flesh. Låten är från min förra skiva men jag håller nu på att göra nya låtar så jag tar gärna emot tips och tankar som jag kan använda till dem. Dom kommer att vara av liknande karaktär. Endast syntar och programmerad musik men med massor av metalinfluenser. Tankar, feedback ,allt är välkommet. Kan säga redan nu, sång finns inte med i min vision och kommer heller inte att göra det framöver. Är inte intresserad av ett "mänskligt" sound till det här projektet.
  Free
 10. Jag tar och lägger upp en annan låt från samma projekt, Synthetic Flesh. Låten heter March into Battle.
 11. Go låt 🙂 Under introt såg jag framför mig en julfirande Frank Zappa 🙂 men det ändrade sig sen när den ljusare stämman kom in i bilden och låten tog fart. Skön svensk folktouch lite längre in på låten. Vad kallas det här, progressiv julfolkrock?
 12. Jag tycker det låter bra. Nu har inte jag kommit så långt i mina produktionskunskaper än men jag säger ändå vad jag tänker. Det som jag la märke till som störde lite var att kompet/instrumenten lät lite mer avlägset än sången, som lät mycket närmare. Var mest påtagligt i verserna. Vet inte om det beror på att det är ganska hög volym på sången eller om det kunde varit lite extra reverb på den för att få den att smälta in mer i helheten. Den sticker liksom ut lite nu. Det var vad jag tänkte på iaf. Annars schysst låt.
 13. hellfog: Ok, tack för feedbacken. Kanske provar sagoberättandeformen till nån framtida låt. Brukar aldrig skriva musik så, så det kan ju vara nåt nytt att testa.
 14. Bra slinga, lite catchy så där. Vore jag dig skulle jag hitta på nån mer del att byta med så att det blir lite mer variation. Skulle även kunna prova att jobba lite med trummorna, få dom låta lite mer levande. Det hörs att det är exakt samma trumljud som spelas varje gång och det är väldigt datortajt. Jag programmerar själv trummor till mina låtar och jag brukar lägga en del tid på att göra dom lite lätt "otajta" för att få lite mer liv i dom. Även lite volymförändringar på olika trumslag. Flera program har en humanize-funktion som man kan använda. Hoppas du kan dra nån nytta av tipsen.
 15. Schysst låt. Vart lite rädd när jag först läste opera-drama-grej men det var inte så farligt som jag föreställde mig 🙂 Jag tycker mixen låter riktigt bra. Nu är jag rätt ny vad gäller produktionsbiten så du får väl ta mitt omdöme med en nypa salt. Men alla instrument kom fram bra och det var inget som jag "störde mig" på, om du förstår vad jag menar. Och då får man väl anta att det är ganska bra. Kommer nog lyssna fler gånger på den, så tummen upp!
×
×
 • Create New...