Jump to content
Annons

GeckoYamori

Medlem
  • Antal inlägg

    165
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av GeckoYamori

  1. Techno som samlingsterm har dött ut (Inte helt i folkmun dock). Sedan slutet av 90-talet blev det hippare för musikjournalister att kalla allt för Electronica. Nu börjar tydligen den termen tappa sitt marknadsföringsvärde, så folk börjar kalla allting för Electro istället.
  2. Om du bara sprider via torrent är det nog rejält svårare att marknadsföra sig.
  3. GeckoYamori

    Trance

    Det är ju nästan omöjligt att säga då nya genrer inte ploppar upp ur tomma intet. Trance har sina rötter i en rad andra stilar som House, New Beat, EBM/Industri, diverse synth, osv osv. Man kan nog gå ända tillbaka till lite av det Giorgo Moroder sysslade med i slutet av 70-talet och början av 80-talet.
  4. Känns mer som death metal sång... på gräns till Tunnan & Moroten. Edit: Det ÄR Tunnan & Moroten
  5. Synth1 bör du använda http://www.kvraudio.com/get/214.html Det är så nära du kan komma en Nordlead, vilket är den populäraste synten för Psytrance.
  6. Måste man alltid sträva efter orginalitet? Jag har ingen lust att vara nytänkande och okonventionell bara för sakens skull. Jag gör helt enkelt den musik jag vill lyssna på.
  7. Om du vill ha ett typiskt SID-lead tar du en fyrkantsoscillator och slänger en långsam LFO på pulsbredden. Då måste ju synten i fråga ha stöd för pulsbredd, jag har ingen aning om hur det är med det i Reason.
  8. Derrick May babblar på om Techno Brittisk TV-dokumentär om House och tidiga ravescenen i England. 3 delar. Många timmars nöje 😉 http://video.google.com/videoplay?docid=6000267013777292744 http://video.google.com/videoplay?docid=4386890041867315514 http://video.google.com/videoplay?docid=-8526700901374412417
  9. Det verkar inte vara den officiella videon. Har aldrig hittat den på nätet, bara ett klipp på någon minut. Någon nisse har tagit klippet och blandat det med klipp från Star Wars. Koto är ju typ kungen av Italo.
  10. Hur ska de kunna göra bra TV av tråkiga låtskrivare som inte horar ut sig i rampljuset?
  11. Mmm, typ. Sådär. Du vet, liksom.
  12. Nej för fasen, ÄKTA chipmusik görs på PC speaker via Basic.
  13. nej det är ju psytrance folket som gör det 😄 Nej, dom springer omkring i skogen med trollkarlshattar och är inne på naturreligioner och liknande. Om något ännu värre ;P
  14. Om jag minns rätt så kopierar den ljudet i flera olika lager med små frekvensförändringar så ljudet blir lite mer "maffigt". Som ett chorus, fasst ändå inte. Effekten finns redan i ett antal syntar men det skulle kännas bekvämt att applicera det på vad jag vill.
  15. GeckoYamori

    Unison VST

    Finns det inget så enkelt som en separat unison effektplugg? Har sökt på kvraudio och allt som kommer upp är en som inte ens har släppts än.
  16. Ska du göra chiptunes borde du bemästra arpeggiotekniken. Det är busenkelt att fixa till i FLStudio. Sätt på mono på instrumentet och dra ner sliden till 0 eller väldigt lite. Sen går du vidare till func-tabben och sätter på arpeggiatorn, drar ner tempohjulet (Du får pröva dig fram tills det låter bra) och aktiverar sliden (Som kräver att mono är aktiverat, vilket gör att ljudet blir mycket renare då tonerna böjer sig uppåt istället för att spela en ny ton). Sen är det bara att spela ackord.
  17. Det är ju busenkelt att göra med FLs inbyggda syntar, som 3xOsc. Då kan du ju även använda sliden i piano rollen som är sååå mycket enklare att använda än vanlig midi-bend.
  18. Jag älskar att lägga expander på akustisk rytmgitarr. Det har en tendens att få ut "slagen" mycket bättre.
  19. Man behöver knappast hosta upp en förmögenhet för Nexus om man vill ha de typiska Trance-ljuden. Det känns som att de flesta "top tier" syntarna är kött-och-potatis pluggar med inbyggt korus, delay och reverb så man genast får allt serverat på ett silverfat när man bläddrar igenom alla presets. Egentligen gillar jag Vanguard mycket bättre då den har en hel drös med intressanta filter att välja mellan. Utöver det funkar gratispluggen Synth1 utmärkt för det mesta. Angående rädslan för elitism tycker jag det vore på sin plats att göra en stickytråd som svarar på de vanligaste frågorna.
  20. Jag hörde den i Transformers för några dagar sen 🙂
  21. Kort och gott kan man säga att Techno är 100% boom-tssh utan tramsiga truddiluttvisor från finniga tonåringar :>
  22. Var ett tag sen jag prövade... Men sist gick det utan problem. Av vad jag kommer ihåg så slänger du en kompressor i någon buskanal, sen länkar du det du vill direkt till den (dvs ändrar output till bussen). Sen lägger du en till kompressor på det du vill ha sidechainat, och väljer buskompressorn i sidechainmenyn.
  23. Välj valfritt 303-preset, dista på, höj resonance, lek med cutoffen.
  24. Fascinerande rent tekniskt, fast vill jag har röstsyntes tar jag hellre någon riktigt mekanisk gammal atariröst. Det är ju själva charmen, liksom.
  25. www.traxinspace.com Någon som kommer ihåg Trax In Space? Det var en populär samlingspunkt för folk som pysslade med trackermusik under 90-talet, men stängde under 2001 (tror jag) av någon anledning. Nu är den tillbaka i stängd betaform. Det ska nog fortfarande gå att skapa ett konto, annars har jag 5 invites som ligger och väntar.
×
×
  • Skapa ny...