Jump to content
Annons

knuteknut

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Men nu pratar du om audioclips va? Det jag menade var pattern (midi) clips kontra vanliga patterns. Det funkar förresten alldeles utmärkt att börja spela mitt i ett pattern. Dock inte mitt i en midinot.
  2. Dateis: Det är ju faktiskt en hyfsat användbar skillnad. Tack för tipset. Nexustwins: Jo, jag har sett den funktionen. Det kan ju vara smidigt förvisso, men i princip är det ju samma sak som att välja Clone pattern.
  3. Vad är egentligen skillnaden mellan ett pattern clip och ett vanligt pattern man lägger ut i playlisten? Den enda skillnaden jag kan se är att man ser en bild av innehållet i clipet. Det är ju praktiskt iofs, men det känns ändå som om jag missar något. Det jag tycker sämst om i FL är just playlisten, jag vill helst ha det som i Reason eller Cubase där varje instrument har sin kanal där man lägger ut clips som alla är unika. Ofta har man ju patterns som kanske bara används en gång, eller så vill man lägga in små variationer i t.ex. trummorna då och då. Då känns det ganska onödigt att behöva hålla på och skapa nya patterns hela tiden tycker jag. Trodde jag hade hittat lösningen i och med pattern clips, men det verkar ju bara vara samma sak. Någon som kan reda ut det hela lite?
  4. Jag tolkar det som att du inte vet vilket instrument patcharna är avsedda för? I så fall kan du välja Create->Create Instrument i Reasons huvudmeny. Då får du upp en dialogruta där du kan välja bland alla patchar, så avgör Reason själv vilket instrument som ska användas.
  5. Tack så mycket. Tror jag låter bli att skaffa en midikabel då.
  6. Ingen som vet om det är någon fördel med en midikabel gentemot midi via USB?
  7. Hej Skaffat precis skaffat mig ett midikeyboard av modellen U-Control UMX49. Det är två saker jag funderar på: 1. Jag försöker få det att fungera i Reason, men trots att jag har installerat drivrutinerna som följde med dyker mitt keyboard inte upp när jag söker efter det i Reason, och det finns inte att välja i listan. Jag lade till det som ett "MIDI Keyboard Multichannel", och då fungerar alla tangenterna samt mod- och pitchhjulen automatiskt. Volymfadern och rattarna verkar dock inte mappas till någonting. Jag ser att de skickar in midi-data till Reason, och jag kan mappa dem manuellt genom att högerklicka på reglage och välja "Edit remote override mapping". Men är det inte meningen att de ska mappas automatiskt så att t.ex. volymfadern styr volym och så att jag har rattar för panning och cutoff frequency och såna saker? Eller är jag helt ute och cyklar? Hoppas jag uttryckte det där någorlunda begripligt, jag vill helt enkelt att Reason ska hitta mitt keyboard automatiskt och fixa vettiga default-värden för mappning av rattar och sånt. 2. Nu använder jag keyboardets USB-anslutning. Dock tänkte jag skaffa ett M-audio audiophile 2496, som ju har midi-ingång. Finns det någon fördel med att skaffa en midi-kabel och koppla keyboardet till midi-ingången istället? Mindre latency kanske?
  8. Hade för mig att det fanns något sätt att göra det direkt från channel settings, men det gör det säkert inte då. Det här funkar ju också, tack så mycket för hjälpen.
  9. Jag har för mig att jag har läst någonstans att man ska kunna spara ljudet från ett VST-instrument som en wav-fil och sedan spela upp som ett sample (för att spara CPU). Hur gör man? Jag har försökt att googla men jag vet inte riktigt vad jag ska leta efter.
  10. Vad jag försökte säga är inte att det är lätt att göra nyskapande musik, utan att det är skillnad på "bra annorlunda" och bara "annorlunda". Vill man göra annorlunda "musik" kan man ju bara sätta ut lite toner på måfå, det går garanterat att få till något som inte påminner om något annat. Dessvärre kommer det säkert inte att låta bra heller. Min tes är att för att kunna göra musik som är "bra annorlunda" så krävs det antingen att man är ett geni av sällan skådat slag eller att man kan göra tråkig maintream-musik. Vill man t.ex. börja blanda genrer måste man ju rimligtvis ha ganska bra koll på de genrerna man vill blanda. Jag tror inte att folk som härmar andra gör det med målet att bli en exakt kopia av den de härmar. Snarare hoppas man lära sig lite trix här och där för att sedan kunna experimentera på egen hand. Så är det med mig i alla fall.
  11. För att svara på den ursprungliga frågan, tror jag att Demomannen är inne på rätt spår. Att bara göra annorlunda musik räcker inte, den måste vara annorlunda på ett bra och intressant sätt. Även en total nybörjare som jag själv kan ju öppna ett studioprogram och slänga ihop en massa fullständigt slumpmässiga ackordföljder med konstiga synthar där man har vridit som en idiot på alla rattar. Det kommer säkert inte att låta som något annat, men det blir inte kul att lyssna på bara för det. Vill man göra musik som är annorlunda i ordets positiva bemärkelse måste man naturligtvis kunna grunderna, och ett effektivt sätt att lära sig är att härma andra. Det är svårt att tänja på regler när man inte kan dem. Anledningen till att det verkar som att "alla" härmar andra är förmodligen att de flesta inte har tid/engagemang/talang nog att ta sig upp till den nivån när de känner att de kan börja utveckla något eget. Det kommer alltid att finnas fler medelmåttor än genier.
  12. EDIT: Aha, dubbla skärmar. Då var det här kanske inte vad du var ute efter.
  13. Jodå, det finns. Men de kostar en slant och vad jag har hört är resultaten ofta inte helt perfekta. Kolla t.ex. https://www.datorbutiken.com/home/default.a...roduct=DKVM-2KU Annars finns Synergy som låter dig göra samma sak helt gratis med bara en nätverkskabel. Har inte testat, men det ska tydligen fungera bra.
  14. Om du vill ha en laptop för att du tänker bära omkring på den mycket kan det vara en idé att kolla upp vikten. Jag ser ingen vikt angiven för den andra modellen (första länken funkar inte), vilket brukar betyda att datorn är mera släpbar än bärbar. I princip gäller "pris/bärbarhet/prestanda - välj två". Om du å andra sidan bara tänker ha datorn som en stationär som du kan flytta hyfsat enkelt spelar det ju inte så stor roll.
×
×
  • Skapa ny...