Jump to content
Annons

Patbos

Medlem
  • Antal inlägg

    102
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

  1. Det hade gått fortare för dig att gå in på deras sida och kolla själv, än att skriva inlägg och vänta på svar.... Men ja, det är gratis, bara att regga sig...
  2. Testat att ladda ner manualen på deras hemsida? Är ju busenkelt! Deras forum har en del bra knep med för att använda den på bästa sätt. www.pacemaker.net
  3. Men seriöst? haha... lever denna tråden än... La in den som ett skämt, inte att folk skulle börja leka genre-fetishm. Sluta bråka och gör något vettigare nu barn! ;-)
  4. Patbos

    Pacemaker

    Jag satte min första taktmix när jag va 12 år o spelade på fritidsgården. Har hållt på sen dess, är 24 år nu. Är sjukt kräsen med utrustning, allt går att spela på så sätt, men ja, får man välja vet man vad man vill ha! Spelar hyffsat aktivt och bokas då o då av arrangörer som hört mig spela på andra klubbar etc. Jag är en typisk "anti" person för sådan här utrustning... även om jag alltid är öppet för det. Man har blivit förvånad flera gånger. Jag började läsa mer om den nu när den etablerat sig lite, kollade videos och snackade med folk. Köpte en i fredags, tro det eller ej, men den verkade bra. Spelade samma kväll och hade med den som "3´e spelare" istället för 3 cd. I övrigt va det en standard-pioneerbänk. Och... jag älskar den! Den är sjukt smidig att jobba på, och den fungerar som pioneerspelarna gör, blandat med en ipod 😲 Anledningen till att jag köpte den va, för att dom för en gångs skull inte skriver "nu kommer vi med vårat nya revolutionerande sätt". Cue'a, pitchbenda, loopa, justera looppunkter, halvera loopen... allt är "som det ska". Dom har kopierat spelare så som dom funkar. tog en halvtimma så satt standardmixning på den och jag kunde småleka i kombination med cdspelarna... Att använda den, som enkel enhet, det kommer jag göra på tågresor, bilfärder o mindre fester med polarna... reser mycket och 5 timmar tåg kan alltid göras roligare. När jag spelar ute kommer jag ganska säkert ha med den, just som 3e spelare! Så ja, alla lär inte gilla den... men skulle verkligen tipsa folk om att ge den en chans!
  5. Patbos

    Bra länkar

    www.abletonlivedj.com
  6. Patbos

    Det är inte techno!

    Vet inte hur många gånger man fått frågan "kan du inte spela lite techno". Kan hända att länken varit uppe innan men tycker den är så bra :-P http://home.brikks.com/xenophex/det_aer_inte_techno.html
  7. Patbos

    Event tr-5 som brusar?

    Jag köpte ett par Event TR-5 Monitorer för ca 2 år sedan. Den ena har börjat brusa kraftigt och ljudet låter väldigt väldigt lågt i bakgrunden. Detta oavsett vad jag kör, xlr/tele/rca... Vridpotten för volym på baksidan påverkar ingenting. En kompis som köpte sina vid ungefär samma tillfälle har exakt samma problem. Är det fler som har? om ni fick dom lagade, vad va problemet? Är det hela kretskortet som är skit? eller bara vridpotten som glappar på något sätt? Misstänker som sagt att fler har haft samma problem för hört talas om det tidigare. Va över där jag köpte dom o dom va inte direkt hjälpsamma.
  8. Lott: Mailar dig! Pluffo: kan du maila mig? har inte din adress. Eller adda mig på msn! patbos83@hotmail.com
  9. "Ok. Med andra ord kan man också säga att om du köper en t ex en video som har en rad felaktigheter så nöjer du dig med jag säger "Vadå, köp en video som fungerar i stället!"? Jag köpte mitt program, alltså har jag rätt att vara missnöjd." Vad jag pratar om är folk som kör på den crackade, och använder det som argument att inte köpa det. Du som HAR köpt det ska ju självklart klaga?! Det är ju dina pengar som ska se till att programvaran blir bättre!
  10. Det där var nog bland det mest blåsta jag hört idag 😕 Nu kanske inte du körde med de argumentet vanligtvis, men om någon sa så, och faktiskt trodde på det, skulle jag börja undra 😳 Att det är så kasst pga listan, själv märkte jag aldrig av dom 100 buggarna! Men om man ser på argumentet som argument. Om programmet nu är så värdelöst, och icke fungerande, så vill du inte betala för det, men ändå måste du använda det? Om det är ditt argument, tycker jag: Kolla på en annan sequenser som du finner stabilare, och KÖP den! Om man ska klaga på buggarna bör man veta att: 1. det är inkomsterna som lagar buggarna, crackade program lagar ingenting. 2. Genom att använda deras program, crackat eller ej, accepterar du ju att det är ok med alla buggar som du säger dig störa dig på, istället för att bojkotta ett "kasst" program, så tillverkarna förstår att de inte kan ha 100 buggar vid release.
  11. Patbos

    samarbete i göteborg

    Tjo! Slänger ut en liten förfrågan till ett samarbete! Kort bakgrund: Jag har alltid jobbat bäst i par, bolla ideer osv, har inte diciplinen att göra klart en hel låt själv, sällan det händer :-( Hade en inneboende tidigare och vi hade några projekt på g tillsammans. Nu har han flyttat ut och tiden går till annat för honom... "22årig göteborgare söker trevlig person för mysiga hemmakvällar framför datorn" Nej, men seriöst... vill ha någon att arbeta med, någon att bolla ideer med. Typ en gång i veckan/varannan vecka beroende på när båda kan... Helst får du gärna vara göteborgare, underlättar =) Men om ingen nappar kan jag tänka mig ett nätprojekt med! Vore kul om man fick ihop lite seriöst, kanske få släppt en singel eller två =) Musikstilar: Klubbig dansant electro, proggtrance, chillout... lite allt möjligt, men gärna "glatt o dansant". Lite åt det klubbigare hållet snarare än åt svårlyssnat. Arbetssätt: Arbetar helt med mjukvara numera, gillar smidigheten. Ableton live 5. Men tycker även om reason. Kan cubase hyffsat bra med, så det fungerar det med! Är inte helt främmande för hårdvara, men vill inte bli för beroende av det i projektet, då jag inte har samma saker hemma =/ Kunskapsnivå: Ligger inte direkt långt fram musikaliskt, kan grunder, har bra öra för om något låter "fel"... men rabbla skalor rakt uppochner, eller har känsla för en massa ackord och vilka som passar med vilka är inget som sitter utantill. Men får ner det jag vill i ljud iallafall! även om det inte går på 1 min, utan kanske istället 15min. Men har sysslat med dansmusik i ca 5 år nu så jag är inte direkt lost heller =) Arbetsplats: Jag bor 15min utanför gbg centrum. Har en bra dator, monitorer, midi-prylar att styra med osv osv... har även en hyffsad mic och micförstärkare. Sicksackar gärna så man är lite hos varandra för inspirationens och variationens skull. Låter det intressant? Hojta till!
  12. bara att bygga låtar i skumma takter kan göra det intressant. Jag och en kompis har några sådana låtar. exempel: istället för 16 delar / bar, välj 17, eller 15, varför inte 13? en låt polaren gjorde som "pendlade". 4 bars, varannan var 15 steg, varannan 17. så sätt blev det 64 steg i slutet...
  13. alesis har likadana bord, men med firewire direkt inbyggt. Vet inte så mycket mer om dom, annat än att det är samma princip, lägre pris. Macie har en tendens att ta betalt bara för logon ibland. Deras preamp är dock inte fyskamm! Alesis är rätt bra prylar med. Speciellt om man sparar en del kosing =) finns även USB hos alesis, men är inte att rekomendera! http://www.alesis.com/product.php?id=40 och http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?pid=6281
  14. Kör på en 3,2ghz P4 laptop. 1024mb ddr 60gb HD på 4200rpm. Samt en extern på 250gb 7200rpm. Maudio firewire audiophile ljudkort 17" widescreen skärm. Är skitnöjd. Det enda är att jag ibland känner att jag vill ha en 15" samt Mobile-processor istället för P4. Det jag saknar blir så alltså en smidigare dator med mer batteritid. Å andra sidan lider jag knappt alls av det därför: - Hur ofta finns det inte ett vägg-uttag brevid dig? (iallafall där jag har behov av min dator) - Hur ofta bär man runt på den hela dagen? (åter ingen, inte jag iallafall. punkt a - b, thats it! och det görs med rullande färdmedel). Inget behov av en stationär alls, tror inte jag lär köpa en stationär senare heller. Behöver jag en extra skärm, utom den 17" widescreen jag har (gigantisch yta), koppla in, och jag har 2 skärmar!
  15. Det blev ett m-audio. Efter att ha snackat och jämfört i affären så kom vi fram till att utan preamps, är det inte mycket som skiljer. Så pengarna jag fick över bidrog till att kan kunde köpa ett par monitorer direkt! istället för att vänta 2 månader som tänkt. Wiii!
×
×
  • Skapa ny...