Jump to content

hefu

Medlem
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutralt

2 Followers

About hefu

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 08/23/1976

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  På landet

My music online

Social

 • Skype
  hefu@passport.com

Recent Profile Visitors

7,948 profile views
 1. Det är så sjukt trist att Fergie inte klarade sig längre! Han var en otroligt vänlig och trevlig människa, och dessutom en fantastiskt sångare. Jag spelar trummor på sista skivan, och det är några andra svenskar med på gitarr också: Robert Säll från Work of Art (som även jag spelar i), Peter Fristedt spelar ett solo på ett outro, och fantastiska Sven Larsson på flera låtar. På översta videon är det inte tjejen som syns i bild, utan en amerikan som heter David Coyle. Grymt bra gitarrist! Jag är sjukt glad att jag fick chansen att jobba med denna gigant! Vila i frid, Fergie!
 2. Jodå, när Dave Lombardo vickade i Metallica lät det riktigt bra.
 3. Cympad-grejerna funkar riktigt bra! ju större desto mer dämpar de. Grundklangen, och det mesta av sustianen behålls, men en drastisk volymreduktion blir det. Perfekt på lilla klubben! Sen låter de överlag bättre än vanliga filtkuddar. I normala storlekar låter cymbalerna faktiskt bättre.
 4. EDIT: Slog ihop trådarna och flyttade min text till detta inlägg. Hoppas detta är okej med hefu, eftersom inlägget tidigare bara bestod av en länk. /Linus Logic Pro X finns nu i App Store. Programmet är numera 100% 64-bitarsprogram (ett flertal funktioner saknades i 64-bitarsversionen av Logic 9) och 32-bitarsbryggan har plockats bort. Därmed slopas stödet för äldre 32-bitarspluggar. Det nya gränssnittet liknar Final Cut Pro X. Mörka paneler och färgstarka klipp på spåren. Projektet du jobbar i sparas konstant medan du arbetar. Flex Time kompletteras nu av Flex Pitch. Det visar hur pass välstämd varje ton är mot skalan. Det gör det visuellt enklare att hitta var de "suraste" tonerna finns. Drummer är en virtuell trumspelare i stil med Steinbergs Groove Agent, och Drum Kit Designer är en trumplugg för akustiska trummor. Programmet kräver OS X 10.8.4, den senaste versionen i dagsläget. Programmet kostar 1399 kr i App Store, samma pris som tidigare men det. Logic Pro 9 har samtidigt plockats bort från App Store. Tillsammans med Pro X släpps också kontrollappen Logic Remote för iPad. https://itunes.apple.com/se/app/logic-pro-x/id634148309?mt=12 http://www.macrumors.com/2013/07/16/apple-launches-logic-pro-x-with-virtual-drummer-and-flex-pitch/
 5. Det kan ju vara så att hårddisken som sitter i datorn är en 5400-varvare, och det kan förklara ett och annat. Byter du till en 7200-disk kommer det hända grejer, och ännu mer med en bra SSD. Eller, så kör du dina audiofiler på en extern hårddisk, såklart en 7200-varvare. Det kommer oxå ge betydligt bättre prestanda.
 6. Jag har varit med om både och, sjukt starkt, och alldeles för svagt. Oftast tycker jag att det är jobbigt om ljudkillen inte har alla läsk i backen, det låter illa helt enkelt. Apmycket diskant är värre än bra ljud och lite starkt. Som jämförelse; de vill ha konserter med max 97dB, medans en oförstärkt symfoniorkester spelar 100dB, alltså en upplevt fördubbling av ljudstyrkan.
 7. Henrik som spelar bas har på de äldre videorna en Yamaha TRB-6P, med halvdefekt elektronik, som ger ett väldigt bra ljud. Basen har en gång i tiden var turkos, men den färgen är bortslipad. Numera spelar han på Mattisson-basar, EBS förstärkare, TC Electronics pedaler och lite annat smått och gott.
 8. OM du slipper tullen är du safe. Jag plockade med två elgitarrer från USA, i delar. Halsarna avskruvade, liggandes i bubbelplast. Ner i väskorna med kläder, gärna lite hårda väskor, såklart. Gick hur bra som helst, ingen i tullen brydde sig om vanliga turister med vanliga resväskor. Killen som tog med sig ett Thailändskt stränginstrument som handbagage vart betydligt mer poppis hos tullen, en annan resa...
 9. Jag kan fråga deras backlinetekniker. Återkommer, om jag bara kommer ihåg det...
 10. Nja, det du visar är samplingar till EXS24, och inte Apple Loops. Stoppa i DVD:n och installera om! Eller, om du köpt via AppStore så ska det finnas nedladdningsoption i nån meny.
 11. Duet har inga midi-portar, till att börja med. När du har skaffat ett midiinterface, så får du sen koppla pianots utgångar till line in på deueten, och antingen göra ett par inputs i environment, eller helt enkelt spela in ljuden när du knappat färdigt midit.
 12. Nord presenterar Nord Drum, vad nu det är. Ryktet säger att Roland kommer med nya tuffa eltrummor, ev. TD-30, som väl borde vara bra. Och, In n Out Burger ska ha resturang inne i trumhallen... Måh... Såklart ska man till Spanien och spela istället för att gå på mässa! Nåja, det finns alltid nästa år!
 13. Tänk om EVH var lika bra på att skriva låtar som på att spela gitarr...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.