Jump to content
Annons

kahrstrom

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för länken! Det var inte jag, bara en annan sökande själ... Lutar just nu åt att gräset kanske faktiskt är grönare på andra sidan 🙂 Skulle vara kul att bekanta sig lite med Melodyne också, något jag hittills inte gjort. (Inte för att jag någonsin brukar ha några sura toner i mina inspelningar men man vet ju aldrig..😉 )
  2. Hej! Befinner mig i bryderier. Spelar in egna alster med blygsamma ambitioner sent på kvällarna då alla barnen sover sött och andra måsten inte är alltför akuta. Har fram till nu använt mig av Garageband och sedan några år Logic pro 8. Problemet är att jag känner det lite som att stå i valet mellan snabbmat och gourmetrestaurang när jag egentligen skulle vilja ha lite bra husmanskost... Garageband är utmärkt på många sätt men känns också ganska begränsat. Logic å andra sidan kommer jag liksom inte riktigt in i. Min tid för musiken är betydligt mer begränsad än jag skulle önska och jag vill helst använda den till att spela och spela in, inte att bläddra i manualer eller göra en massa tutorials.... Jag vet att det ibland inte finns några genvägar men om de finns så vill jag gärna hitta dem. 🙂 Läste nu ett par hyllande tester av Studio One v2 pro, där priset med crossgrade från Logic blir klart överkomligt och där även Melodyne följer med och är ytterst välintegrerat. Har kollat in demon lite grann och gränssnittet ser bra ut med det mesta lättåtkomligt och förståeligt. Kan tillägga att jag spelar in det mesta med "riktiga" instrument men använder mjukvarupluggar för det mesta av effekter inkl gitarrförstärkaremuleringar. Är det någon som gjort bytet från Logic till Studio One? Bra eller dåliga erfarenheter? Eller ska jag helt enkelt uppgradera till Logic 9?
  3. OK, som väntat fanns inte någon av de förstärkare jag spanat in att tillgå hos lokale handlaren. Utöver ett par maffiga Ampegriggar med prislappar långt över min budget, hade han hemma en Peavey Max 115, (50W - för klen tror jag), en JJLabs 150W som jag inte föll för och slutligen en Trace Elliot 715 som måste vara en utgången modell för den var på 150W, de nya jag hittar på nätet tycks vara på antingen 250 eller 500W. Den sistnämnda lät klart bäst i mina öron och utan att jag behövde jobba på det så prutade han snabbt ned priset till 5000:-. Någon som har några åsikter om Trace Elliots combos? Låter 5000:- rimligt?
  4. Jo, det är ju alltid det bästa. Och jag brukar var väldigt lojal mot mina lokala handlare. Betalar gärna lite mer för att de ska kunna leva vidare och bidra med kunskap, åsikter och (inte minst) provspelningsmöjligheter. När det gäller stärkarna jag tittat på är ju dock prisskillnaden helt enkelt enorm! Ampegen listar 4sound för 10000:-, Thomann ska ha ca 4000:- med frakt... Och jag känner mig helt enkelt lite taskig om jag åker ner till lokale 4sound-handlaren och provspelar, bara för att sedan åka hem och beställa från Tyskland. Å andra sidan kan det ju förstås hända att jag hittar något annat alternativ lokalt - så provspela ska jag självklart göra. Ett problem är dock att utbudet i min lilla stad inte är särskilt stort, skulle gissa att han har 2-3 möjliga alternativ hemma och förmodligen inga av de stärkare jag nämner ovan... Vackra fåglar av välkänd art ja! Men menar du för bas??? Jag vet att det görs - men sabbar man inte stärkaren på sikt?
  5. Vilken basförstärkare ska jag köpa? Hej alla kunniga! Står i begrepp att köpa mitt livs första basförstärkare. Har tidigare mest spelat keyboard och lite gitarr men nu har jag "blivit" basist i ett band med andra 40-årskrisande föräldrar 😉 Det är skitkul kan tilläggas! Men nu behöver jag en förstärkare för att slippa köra ut basen direkt via mixerbord/PA hela tiden. Vi lirar rock/90-talsindie (ja vi är medelålders som sagt ) och stärkaren skall användas i replokal och på mindre gig. Har försökt sondera marknaden och hittade 2 möjliga alternativ på Thomann. En Ashdown: Alternativ 1 Och en Ampeg: Alternativ 2 Funkar dessa för mina behov? Andra alternativ för ungefär samma pengar?
  6. Macbook Pro C2D 17", 2,4 GHz, 4 GB RAM Mac OS 10.5 Logic Studio (äntligen!) Mackie Onyx Satellite
  7. Får man blotta strupen och framföra åsikten att de flesta riktigt duktiga musiker sällan är särskilt intressanta som låtskrivare. Jag tror att det handlar om två delvis olika talanger. Ibland, men oftast inte, har någon både talangerna i stor utsträckning. Men det är klart att det underlättar om man hjälpligt kan hantera åtminstone något instrument...
  8. Jag köpte ett Mackie Onyx Satellite för ett tag sen. Har inte hunnit spela in så mycket ännu men det lilla jag har provat har funkat riktigt bra. Lysande preampar och väldigt smidigt att kunna ha allt inkopplat och bara växla mellan mick, gitarr etc med en knapp på framsidan. Plus möjligheten att bara ta med den lilla POD:en om man ska spela in någon annanstans än i hemstudion.
  9. Hmm. Sitter på exakt samma konfiguration och har samma funderingar. En liten reflektion bara. Jag upplever att processorn slår i taket redan då jag lagt 2-4 spår med mjukvaruinstrument och har därför känt mig rätt pessimistisk när det gäller möjligheten att köra Logic Studio. Men du kanske kör mest audiospår?
×
×
  • Skapa ny...