Jump to content

borjadja

Medlem
 • Content Count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About borjadja

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

4,213 profile views
 1. Hej! Jag undrar om någon skulle kunna hjälpa mig med hur man gör denna "stab"-synthen/basen. Jag tycker det låter som en square-wave, men vet inte riktigt hur man får den som varm och mörk. Den börjar 0.08: Tack på förhand!
 2. borjadja

  Tips och råd...

  Thomann är bra grejer! De har alltid snabb leverans och är också mycket kända.
 3. Det här var riktigt bra!! Låter inte som all den där aviciihousen som läggs upp här (STORT +). Bra slinga, hade gärna hört att basen hade lite attack så att den gav lite "groove" också. 0 release, och lek lite med decay så att den får lite punch. Som sagt, riktigt bra!
 4. Kan du inte slänga upp ett kort exempel på Soundcloud där du rappar någon vers som du skrivit? Lättare att avgöra om man vill höra av sig till dig då!
 5. Oj, missade din frågor Jakob. Missade att vi pratade om just trummor, jag är främst ute efter att komprimera syntharna, som på bilden. Den Kickstart som ligger efter kompressorn är inte en kompressor utan den skapar endast sidechain effekt. Men den sidechain-effekten kanske ska ligga innan kompressorn? Ja jag är väl medveten om att ljudet börjar på första pluggen och fortsätter nedåt. Det jag inte har riktig koll på är hur man bör placera pluggarna för att få ett så rent och klart ljud som möjligt. Ni skrev till exempel att ni undrade vad distortion-pluggen gjorde efter kompressorn. Varfö
 6. Ser att ni skrivit lite om min pluggar på kanalen. Förklara gärna varför man inte ska ha det som jag? Hur bör jag placera pluggarna på kedjan och varför? Tack för att ni la märke till detta och påpekar det!
 7. Oj haha.. så! Här är två bilder för att beskriva mitt problem. På den här bilden så är kompressorn avaktiverad, som ni ser så är högsta peaken enligt volymmätaren på -16 dB. http://i44.tinypic.com/13zmxpi.png På nästa bild så är kompressorn påslagen. Trots detta så visar volymmätaren samma värde, trots att ljudet är så mycket lägre. Om jag börjar lägga på make-up gain så slår volymen i taket. http://sv.tinypic.co...=5#.UmA69jn9s18 Borde det inte vara tvärtom? att med kompressorn på så ska ljudet vara högre samtidigt som volymmätaren inte behöver skjuta iväg... Gör jag något fel på
 8. Här är två bilder för att beskriva mitt problem. På den här bilden så är kompressorn avaktiverad, som ni ser så är högsta peaken enligt volymmätaren på -16 dB. http://i44.tinypic.com/13zmxpi.png På nästa bild så är kompressorn påslagen. Trots detta så visar volymmätaren samma värde, trots att ljudet är så mycket lägre. Om jag börjar lägga på make-up gain så slår volymen i taket. http://sv.tinypic.co...=5#.UmA69jn9s18 Borde det inte vara tvärtom? att med kompressorn på så ska ljudet vara högre samtidigt som volymmätaren inte behöver skjuta iväg... Gör jag något fel på mina inställning
 9. Jag komprimerar inte flera trumspår tillsammans, komprimerar var för sig.
 10. Tittade på klippet och förstår. Men det jag inte förstår är att när han har lagt på en hård kompressorinställning och höjer upp så att volymen slår lika högt som den gjorde utan kompressorn, så är hans komprimerade trummor mycket högre. När jag gör som han, alltså lägger på hård kompression och höjer "make-up gain" så är mitt ljud mycket lägre, trots att det visar samma värde i Logic. Borde inte mina komprimerade trummor vara högre?
 11. Okej, då förstår jag, tack 🙂 Men jag har en fråga angående kompressorn. Är det meningen att man ska få ner volymvärdet som visas på reglaget i Logic utan att själva volymen på ljudet blir lägre? Eller hur vet man att man lyckats komprimera?
 12. Jag märkte idag att det enda som behövdes för att mina låtar skulle se like proffsiga ut som proffsens i Traktor så krävdes det bara att jag pressade ihop låten extremt mycket med limiter. Självklart lät det fruktansvärt, men jag undrar hur proffsen lyckas trycka ihop deras låtar så mycket utan allt knaster?
 13. Jag har ytterligare en fråga här, när jag jämför med mina referenslåtar så låter de så extremt mycket klarare (och högre) och de ser dessutom väldigt bra ut i "metering" verktygen (multimeter). Här är två bilder, en på min låt och en på min referens. Ni ser ju själv skillnaden, hur få de låten att bli så stor och bred? Min låt rör sig i den här formen: http://i41.tinypic.com/xeem4p.png Referenslåten (Sick Individuals & Axwell - I am) rör sig i den här gigantiska formen: http://i43.tinypic.com/2wdvdc9.png
×
×
 • Create New...