Jump to content

jontah

Medlem
 • Posts

  413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jontah last won the day on June 10 2014

jontah had the most liked content!

Reputation

3 Neutralt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag läste på ett forum att alla thunderbolt pcie som är från Asus ska fungera med alla moderkort från Asus, men jag är lite tveksam trots allt, tänkte mest kika om det är någon här som har erfarenhet av thunderbolt pcie kort
 2. Hallå! Jag har tidigare använt ett Apollo Twin Duo-interface, men sålde det. Nu vill jag komma tillbaka till UAD, då det är ett av mina drömljudkort Jag undrar följande: 1. Vilket Thunderbolt PCIe-kort behöver jag för att det ska fungera med min stationära dator (Windows 10)? Mitt moderkort är: ASUS Z170 PRO GAMING / AURA - ATX / Z170, jag har beställt denna tillägg: ASUS ThunderboltEX 3, kan någon bekräfta att den fungerar? 2. Ska jag köpa ett Apollo Twin eller Arrow? Personligen känner jag mig som att Arrow är en riktigt trevlig lösning eftersom jag hatar alla omvandlare / adaptrar från thunderbolt 2 till 3 och nätadapter etc. Men jag är inte säker på om det är samma omvandlare i själva ljudkortet? jag har också många plugins från UAD sedan tidigare - kommer solo vara tillräckligt? Uppskattar svaren otroligt mycket! Tack. //J
 3. Hej! Jag har en DELL XPS 15 9550 4k med senaste speccsen (köpte dyraste uppgraderade varianten). Nu är jag inne på att köpa en ny skärm, typ en sådan här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3635998 Youtube video där de demar ny version av denna skärm (tänkte vänta in denna): https://www.youtube.com/watch?v=1B0TuaryJV4 Det jag undrar är: Vad ska jag ha för adapter mellan DELL XPS 15 9550 och Acer X34 skärmen? (Det finns USB-C på min DELL och Displayport på skärmen), och mer specifikt EXAKT vilken adapter tycker ni jag ska köpa? såg att det är begränsat till 30hz på USB-C till Displayport vid 4k. Kommer jag ens kunna köra 100Hz på denna skärm via min laptop? om inte, vad bör jag göra för att få ut 100hz via min externa monitor? När de demar nya ACer X34p som kommer släppas snart så kör de via USB-C på nya Razer Stealh, så det borde väl funka till min XPS 15 9550 också? eller? Tacksam för svar!
 4. Virus TI är THE SYNTH för att göra feta supersaws, monoleads som du hör i bigroom osv. Finns ingen bättre synth för detta, enligt mig, och många andra topp producenter. Dock så är det inte jätte mycket bigroom presets som kommer in the box, men det går lätt att skruva till. Sök på youtube på t.ex. R3HAB lead tutorial, KSHMR lead eller vad du nu vill ha för typ av lead och gör exakt likadant fast i Virusen och du är hemma på nolltid. Har även en virus ti2 desktop i perfekt skick om du är intresserad, skickade dig ett pm om detta. Lycka till!
 5. ingen som vet vad problemet kan vara? går verkligen inte att öppna från Dock eller spotlight :s bara från program så det blir 64bit.
 6. Jag fixade precis problemet med jBridge. Tydligen var mappen som jBridge skapat för 32 till 64bit plugins som blivit bridgade hidden i biblioteksmappen så jag höll in knappen ALT och klickade på bibliotek så dök den upp, sedan raderade jag den bara. Men problemet med att cubase fortfarande öppnas i 32-bit när den ligger på Dock'en kvarstår dock. Nope har absolut senaste versionen av Cubase. Jätte märkligt! spelar ingen roll om den öppnas via terminal.
 7. Hej! Använt Cubase ett bra tag nu på Mac OSX Yosemite 10.10.5. Jag har en del märkliga problem som jag inte blir klok på. T.ex. när kollar i program så står det att Cubase ska öppnas i 64-bit (jag har klickat ur "öppna i 32-bitars läge") och när jag drar ut ikonen till min Dock så öppnas den lik förbaskat i 32-bitars läge. HUR GÖR JAG?! Samma om jag söker i spotlight på cubase så öppnar den endast sig i 32-bitars läge. Jag vill öppna i 64-bitars läget istället. Sedan så har jag en hel del plugins installerade. Sylenth1 har släppts i 64-bitars beta för OSX nu, och jag får den att fungera alldeles utmärkt i Logic Pro X, men inte i Cubase Pro 8. Det som händer är att den ligger i en mapp som heter PluginsBridgedFor64bitVSTHost, eftersom jag tidigare har använt mig av jBridge och bridgat pluginen. Men jag har tagit bort jBridge samt alla mappar och jag söker på min mac efter just den mappen (alltså PluginsBridgedFor64bitVSTHost), men den hittar ingenting alls. Har varit inne i plugins mappen och audio mappen och kikat och tagit bort allt som behövs, men det finns fortfarande kvar i enbart Cubase och därav vill den inte öppna sylenth1 för att den tror att den fortfarande är bridgad av någon anledning :/ jBridge är avinstallerat för länge sedan, tål inte skiten (även fast bridgen är bra och fyller sin funktion så har den buggat allt för mycket för mig vilket gjorde att jag avinstallerade det). Blir inte klok! 😄 snälla hjälp! Tacksam för svar. Mvh J
 8. Nej jag har endast OSX installerat så kan tyvärr inte göra detta :/
 9. Det syns, men ljudet försvinner efter någon timme eller så, och sen när jag startar om datorn så syns inte ljudkortet alls längre och det går ej att höja/sänka eller något. Typ som att det är en dator utan ljudkort. Jätte skumt!
 10. Hej! Jag har precis införskaffat mig ett helt nytt RME HDSPe AES PCIe ljudkort som jag installerat. Kört det ca i 3 dagar nu, första dagarna gick allting jätte bra utan problem. Efter 2-3 dagar så försvinner ljudet helt och datorn känner inte igen ljudkortet längre. Till detta ljudkort har jag en Cranesong Avocet samt en Cranesong HEDD inkopplat. AD/DA omvandlare. Jag sitter på en egenbyggd Hackintosh. Och jag har kontaktat RME support och det enda dem säger är att dem inte supportar Hackintosh samt att jag skall disable'a PCIe powersaving i BIOS. Jag kör Asus Sabertooth x79 som moderkort och hittar inget om PCIe powersaving alls i deras BIOS. Det är nämligen UEFI BIOS och läste någonstans att det inte fanns någon inställning för detta. Det är all hjälp jag får från RME. Jag vet inte vad jag ska göra för att få det att funka! Har ni någon lösning? SNälla hjälp! Tacksam för svar.
 11. OK så nu har jag allt förutom 1 kabel färdigt och mitt RME HDSPe AES ljudkort.. jag är dock jäääkligt kass på analog och digital outputs när allt ser likadant ut (XLR & EBU/AES ser ju exakt likadant ut?) Hur och vart kopplar jag ihop min Cranesong HEDD 192 med Cranesong AVOCET? Samt hur vet jag VILKEN AD/DA jag använder? Min Avocet har ju också en AD/DA som följer med, men enligt Cranesong så är den sämre än HEDD'ens AD/DA som tydligen skall vara superior på alla fronter. Jag vill ju använda mig av HEDD'ens AD/DA. Såhär ser det ut bakom på HEDD'en: http://www.milocogear.com/wp-content/uploads/2014/03/1600-HEDD192_detail3.jpg och här har ni Avocet'en: http://i220.photobucket.com/albums/dd111/RossNyberg/Back.jpg Jag har AES kablar. Vart och hur kopplar jag ihop dessa med mitt RME HDSPe AES PCIe ljudkort? Läste igenom manualen på båda men det stod faktiskt inte speciellt mycket, så det var inte jätte mycket till hjälp. Tacksam för svar. Tusen tack Claes! Alltid bra att höra från andra som är erfarna och testat prylarna dem försöker sälja på mig. Jag tror inte heller att det behövs.
 12. Tusen tack för svaret! Förstår inte varför thomann vill att jag ska köpa en masterklocka.. kanske för att dem är försäljare? 😉
×
×
 • Create New...