Jump to content
Annons

Hastalavista

Medlem
  • Antal inlägg

    431
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Hastalavista

  1. Läste om detta i Metro, låter......spännande 🙂
  2. Bra där Kalle, när man giggar skall det vara enkelt och funktionellt. 🙂
  3. Jag brukar räkna med att en tum = 2,545 cm, man kan säkert avrunda lite olika. Om halsens bredd vid sadeln är 1 5/8" så är det alltså: 2,545 / 8 x 5 = 1,59 cm (= fem åttondelar) + den första tummen 2,545 = 4,14 cm
  4. Ha ha, hur kul som helst när man tänker efter 🙂 Vet inte varför jag snöade in på tum. Sorry om jag skapat förvirring i tråden.
  5. Ett digitalt skjutmått... EDIT Resten av detta inlägg var felaktigt, därför delitade jag det.
  6. Du håller en skön stil på forumet Tiny, keep up the good work!

  7. ?? Trafon måste vara "stabiliserad" En ostabbad duger endast till att ladda batteri med.
  8. Svaren du fått är korrekta. Jag vill bara flika in att du måste även kolla var plus och minus ligger på dina olika pedaler och kabaget. Alltså pinnen och ringen.
  9. Vad sitter det på för skinn nu när kit:et låter så fantastiskt? Vad vill trummisen själv ha? Det är stor skillnad i spelkänsla på t ex. Pinstripe och vita Ambasador
  10. Stort grattis, aRocker & Giz!! Bra på alla sätt och häftig vox!
  11. Linus, tack för tipsen! Jag gör mina tubenfilmer i XP:s gamla Movie Maker. Jag sparar "i högsta kvalitet" och får en .wmv fil. Kvaliteten blir bra tills jag laddar upp på tuben, där suger den verkligen. 🙁 Är det alltså MPEG-4 som gäller när jag skall ladda upp på tuben? Jag tänkte konvertera wmv till MPEG-4 i programmet: "MPEG Streamclip" men jag kan inte se att den stödjer wmv som input format. "MPEG Streamclip" kräver dessutom att jag har Quick Time installerad, ett program jag med glädje avinstallerade för en tid sedan. Skall jag göra ett testräjs, kommer det att fungera?
  12. Jag har ingen koll på SD2, men kan du inte höja baskaggen i pluggen?
  13. Om man vill ha ett piano stående i hemmet är det en bra ide. Om man vill ha ett keyboard till sin hemstudio och inte äger en pinal, varför starta med ett piano för 3390:- Jag skrev:
  14. På vilket sätt lär man sig mer av att sitta och klinka "grodan hoppar" ala kommunala musikskolan på en nylonracer när allt man vill är att låta som Kirk Hammet?
  15. Hej och välkommen hit! Här kommer mina synpunkter. Du vill lära dig att spela keyboard och gitarr och göra inspelningar. Vill du i första hand ha lite instrument i ditt hem som du kan lira på eller är det mer verktyg till dina inspelningar? Vilken musikstil vill du hålla på med? Gitarren som du länkade till är nylonsträngad. Brukar användas till klassiskt och spanskt spel. Jag hade satsat på en stålsträngad vilket är mer användbart, eller kanske en elgura direkt. Ett elpiano känns för mig onödigt. Om du inte vill ha ett piano stående i hemmet. Vilken musikstil vill du hålla på med? Vilken musikstil vill du kunna spela? Det där med noter och skalor tycker inte jag man skall börja med. Jag tror att du har någon dröm att kunna lira som typ ett band du gillar. Håll den drömmen vid liv!
  16. Att förskottsbetala har ju sina risker men jag litar iaf på Thomann. Kostar inget extra (vad jag vet) men tar några dagar längre. Med kortbetalning går det snabbt men du kommer att åka på en valutaväxlingsavgift på 1,5 - 2 % Om du kortbetalar så får du ha koll på dessa senaste säkerhetssystem: svarskoder hit och dit, eller vara beredd med dosan, beroende på vilka kort du har.
  17. Jag har en från 1969, på den är det 6 skruv. Vet inte vad du menar med funkar bättre / sämre, menar du stämmer om sig så se till att du har tillräckligt antal / starka fjädrar.
  18. God Jul! vill jag önska er alla med denna trudelutt. http://www.youtube.com/watch?v=R_GVPPYMARo Vad jag önskar mig är tid! Tid att hinna ägna sig åt saker man vill göra.
  19. Puh, här håller det på att bli snurrigt. Impedans är alltså motståndet i en krets med en induktiv belastning, t ex ett högtalarelements spole. Har dessutom för mig att fenomenet uppstår endast i växelströmskretsar. Om man snackar ohm på kablar så tänker jag på antennkablar typ RG något.. Om DU säger att impenansen är 75 ohm så kan man antagligen mäta upp ca 50 ohms resistans, detta känns för mig som någon slags defenitionsteknisk-finess för att klassa, kanske mätt på massvis med meter. Varför frågar du om detta? Vad skall du använda kabeln till, och vilka kablar har du kollat på?
  20. Det skall vara en fet högtalarkabel, alltså ingen skärmad signalkabel. Gärna 2,5 mm2
  21. http://www.emu.com/support/files/storage/0404-USB-EN.pdf sidan 15, punkt 10
  22. Om någon nu rent hypotetiskt skulle vilja dela med sig, hur skulle det isf gå till?
×
×
  • Skapa ny...