Jump to content

Piccazzo

Medlem
 • Content Count

  4,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Piccazzo last won the day on November 13 2015

Piccazzo had the most liked content!

Community Reputation

139 Utmärkt

About Piccazzo

 • Rank
  Producer / Songwriter
 • Birthday September 26

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm / City
 • Intressen
  bigntiny@gmail.com

My music online

Social

Recent Profile Visitors

22,765 profile views
 1. Det är väl fristående pluggar som dyker upp i Sonar som egna pluggar. M.a.o du kan inte använda ( Installera ) dom i varken Guitar Rig eller Amplitube. Du kan ju givetvis använda dom tillsammans med ovan nämna.
 2. Tror att problemet kan vara att du försöker spela in din sång på ett stereo spår och inte ett mono spår. Sång spelas in i mono då din mikrofon till 99% är en monomikrofon.
 3. Det räcker inte utan man måste ha Barefoot högtalare. Skämt åsido ändra volymen med volymautomation istället. Lättare att kontrollera och ändra samt lättare att ha en visuell överblick på.
 4. Om du lägger ut låtarna på nätet är dom : 1.Diskvalificerade från Eurovision/Schlagerfestivalen om dessa möjligtvis kan vara potentiella marknader 2.Blir troligtvis ratade av skivbolagen/förlagen för att dom inte längre har en exklusiv rätt till låten m.a.o låten är förbrukad då den ligger på nätet. MEN om jag tror rätt så är dina låtar inte med sång än så mycket kan andras på varje låt så fort sången kommer på och då spelar det ingen roll om du lägger upp den på nätet redan nu ( En av Swedish House Mafia´s största hit är en omarbetning av en instrumental låt , Samma låt fast med sång
 5. Är detta problemet på alla låtar eller bara på en ?
 6. Stäng/radera av Midiautomation på spåret. Kopiera noterna till ett nytt spår och sätt en annan pianoplugg där Rita om Automationen Mixa om låten Gör volym-automation på spårets kanal istället för direkt i midin. Skaffa ett par Focal SM9 eller Barefoot MM27 istället för dina Soundblaster högtalare ,inga andra högtalare kommer göra någon skillnad.
 7. För att du ska vara av Intresse för Skivbolag , Producenter , Förlag , Management etc måste du ha fans. Har du inga Fans måste bolagen skaffa dom åt dig och det orkar/behöver dom inte göra idag. Så börja med att lägga upp låtar på Youtube och bygg upp din Fanbase. 100 000 Visningar och likes är nog ett minimum för att bolagen ska få intresse för dig. Och som det sagts tidigare är det hårt arbete som gäller , Ska du spela in , Klippa och mixa en låt varannan vecka till Youtube gäller det att ligga i. Nu finns det ju tusentals sådana kanaler på Youtube så du måste hitta ett att stå ut f
 8. Både på Deluxe på Kungsholmen och Jam i vasastan har du möjlighet att A/B lyssna på monitorer. Personligen skulle jag rekommendera Event 2030 om du har plats för dom. Mycket enklare att mixa i än mina Genelec 8030. Har du en riktigt bra budget så skulle jag överväga Focal SM9
 9. Du har ju EXS Sampler med massa ljud ( Piano , Stråkar , Bas , Trummor etc ) Sedan har du ES2 , ES1 , Rhodes , Hammond , Clavinet m.m som fristående instrument redan färdigt i Logic. Så frågan är vad det är för ljud du söker ?
 10. För att få en skaplig lön behöver du göra 2 låtar per da m.a.o 10 låtar i veckan / 40 låtar i månaden. Har du klientelet till det ? Dont quit your day job är nog det rådet jag har att ge. Men ska du satsa så är det givetvis i bolagsform du ska göra det m.a.o Enskilt bolag eller Aktiebolag. Kom ihåg att hålla koll på skatter,arbetsgivaravgifter och liknande då pengarna som kommer in tillhör bolaget och inte dig personligen. Vilket du borde göra första månaden om allt går som det ska.
 11. Cviici och Flertalet andra artister använder sig av Logic pro som sitt program att spela in och mixa i.Tar vi Aviici så har han tidigare använt Sylenth flitigt och gör det troligtvis fortfarande.Det går att få samma kvalide ur ES2 som följer med logic men den är lite trixigare att jobba med. Där det brister i ditt fall är att du inte är tillräckligt duktigt på att mixa dina låtar så du får inte samma dynamik i låten och den den kan kännas platt och livlös. Att du inte får samma " Volym " på låten har att göra med att kommersiella låtar är mastrade när du lyssnar på dom och antagligen är din
 12. Ändra kanalen från stereo till mono eller skicka kanalen till en buss som är i mono.
 13. Distressor är ju annars en klassiker på Sång. Kolla runt på blocket efter begagnade , du borde kunna hitta någon runt 10 000 kr kanske även billigare.
×
×
 • Create New...