Jump to content
Annons

krillepille

Medlem
  • Antal inlägg

    168
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

7 Neutralt

Om krillepille

  • Födelsedag 1979-10-30

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Karlstad/Wermland

Min musik online

  1. Tvåan ser bra ut. Jag skulle heller inte stirra mig blind på det där med absorbenter bakom högtalarna i ditt fall.. Därför att det som studsar i den väggen och skapar problem med direktljudet i högtalarna är så lågt i frekvens ( ca 500-300Hz och nedåt) att du skulle behöva väldigt tjock absorbent eller att den har myxket luft bakom sig. Vilket gör att du tappar yta i rummet. Få dom så nära väggen som möjligt så hamna dina eventuella SBIR relaterade problem högre upp i frekvensregistret. Sen kan du förvisso klämma upp en absorbent mellan högtalarna för att lugna ner rummet något.
  2. Det där såg ju svinbra ut grabbar! Jag får intrycket att ni har väldigt bra koll själva men om ni behöver input från folk här så lägg upp lite mått på rummet osv. Sen kan ni om ni inte redan gjort detta mäta på lite olika ställen i rummet. Dels för att hitta den optimala sweetspoten, så om ni har möjlighet att flytta er lite i rummet, göra detta. Och för att bekräfta om de där dipparna ni (300-1kHz)har är stående våg eller reflektioner. Om dom ändrar frekvens när ni flyttar micken någon decimeter är dom inte relaterade till ståendevåg. Jag har varit med på ett flushmount-bygge tidigare och det var i ett mindre rum. Ert rum ser mycket finare ut. Lägg gärna upp lite info om rummet och om ni vill kan ni lägga upp rew filerna också. Jag skulle spontant gissa att ert fina bord skapar en del reflektioner. Funktioner ETC, energy time curve i rew tyckte jag var fint för att leta reflektionspunkter i mitt rum. Där ser ni först direktljudet följt av reflektionerna och med hjälp av tidsaxeln är det ganska lätt att räkna ut hur långt reflektionen har färdats. Sen är det bara att använda ett måttband, snöre etc och böja det mot lämpliga reflekterande ytor (då mäter man såklart mellan högtalaren och micken). Här är det bra att ha lösa absorbenter att tillgå för att snabbt kunna bekräfta om man hittat rätt reflektionspunkt. Så mycket bättre lågbas än vad ni har i ert rum tror jag inte man kan önska sig! Jag har letat på nätet efter mätningar från så kallade erkända studios, men det verkar inte finnas. Dom törs inte visa dom fegisarna... ha de gött!
  3. Hej. Såg du mitt inlägg några poster ner här ang golden ages bandmickar? Där kan du läsa och lyssna lite på dom. Sen finns det ju så klart en hel uppsjö av bandmickar. Lycka till med jakten!
  4. Du har ju ett ganska stort rum så jag anser absolut att du ska centrera dig på ena kortväggen så du spelar ut i rummet. Sen kan du börja med att absorbera lite tidiga reflexer om du vill. Använd den sk spegelmetoden. Där har du en väldigt bra utgångspunkt. Nästa steg är eventuellt att börja mäta om du tror dig behöva bättre akustik.
  5. Fritt översatt av mig: Transformatorer: *Vanliga transformatorer används ofta inom olika elektriska apparater för att konvertera olika spänningar. Exempelvis 240V AC till en lägre spänning. Audiotransformatorer används frekvent inom ljudutrustning för att balansera/isolera en signal. En vanlig trafo arbetar över 50Hz medan en ljludtrafo måste ge ett tillfredställande resultat över hela frekvensspektrat. Detta är svårt att uppnå i låga och höga frekvenser och ofta uppstår även distortion vid väldigt höga och låga frekvenser. En medelmåttig transformator kan mycket väl tänkas vara 3dB lägre vid 20Hz och 20kHz. En bra (dyr) transformator har mycket bättre verkningsgrad än så. *Källa: Sound and recording, an introduction av Francis Rumsey och Tim McCormick Transformatorer används alltså i alla möjliga ljudsamanhang, mickar, preamps etc.. Speciellt användes dom mer förr i tiden. Olika traffos färgar (förvränger) ljudet på olika sätt och ofta är detta önskvärt då våra öron av någon anledning gillar det.
  6. Jag har använt 002ans preampar till alla tester utom trummorna som är inspelade i en annan studio. Där användes ett rme fireface 800. Ja det hade varit kul att testa fler bandmickar. Får se om det kan bli nått framöver. Det känns väldigt kul att så många varit in och lyssnat! Hoppas det är till nytta för någon. Kommer också upp test av några dynamiska gap mickar och lite film från trumminspelningen inom kort.
  7. Shit va fint det blir! Jag har varit med på ett flush mount-bygge och det blev otroligt bra. Ska bli kul att läsa hur det blev! Era förutsättningar ser ju otroligt bra ut. Har ni anpassat kontrollrummet till beprövade dimensioner eller jobbar ni på känn?
  8. Tack du! Det är ju kul att ha nått att pyssla med i studion då det inte blivit så mycket inspelat på senaste. Taltest anser jag avslöjar mycket när man testar mickar och kanske framför allt när man provar olika preamps.
  9. Hej Jon! Fan jag satt ju nästan med förstorningsglas när vi satte nivåer... Bra med kritik! Jag tar åt mig och ska se över till nästa gång om det blir något liknande. Har du kvar 73an?
  10. Cool! Ska försöka hitta ljudfiler på sEn då jag inte testat bandversionen av den micken. Är den billig? Kan ju vara gött att han två lika om man vill köra bandmickar som överhäng tänker jag. R1 är ju inte svindyr men vill man ha fler än en plockar det ju på...
  11. "låda på sladden"... låter som rörmicken? Den har ju strömförsörjning plus röret i en liten tillhörande box. Kul att du gillade den nu i så fall, med lite "kött på benen".. Jag skulle precis skriva att dom (bandmickar) låter ganska specielt, men sanningen är kanske snarare att dom låter mer naturligt än en kondensatormick!? Det är ju även såklart en fråga i sound och smak men dom känns lite lugnare. Passar bra i digitalamiljöer om man är ute efter lite tjockare vintage ideal. Jag vet inte vad jag ska använda mina småmambranare till längre (nästan)...
  12. Tack Wellness! När får vi läsa om din mikrofonpark? Hoppas vi får följa med på någon studiosession i din snart färdigbyggda OTROLIGA studio.
  13. Kul!! Och tack. Basfrekvenserna i R1 blev i vissa fall väldig påtagliga men det var bara att skära lite i botten så lät det väldigt bra. Den mjuka toppen gör sig bra i den digitala världen tyckye jag
  14. Tack Nilsson! Jag gillade dessa mickar väldigt bra. Har du själv några bandmickar? Själv gillade jag basåtergivningen skarpt i R1 pasiv, den blev lite av en favorit... Har följt lite av dina truminspelningar här på forumet och gillar din analog-filosofi!
×
×
  • Skapa ny...