Jump to content
Annons

Wonko

Medlem
  • Antal inlägg

    226
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

12 Bra

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

7 848 profilvisningar
  1. Ibland är det lite oklart vad sångaren ska göra. Har du text och melodi färdig som sångaren bara ska lära sig eller har du en bakgrund där sångaren ska skapa egen text och melodi på?
  2. Jag står fast vid det jag föreslår, pga följande: * Han ligger i rätt tonart. Ifall tonerna skulle sväva över hela spektrat av toner skulle jag definitivt inte säga samma sak. Det betyder att han ändå har visst gehör. * Han använder inte magstödet korrekt och det påverkar tonsäkerheten och intoneringen. Om han får till magstödet kommer han kunna sjunga längre, klarare och med mer kraft. * Han har svårt med intoneringen. Ja, det är något man kan träna upp! Jag pratar inte om att utöka registret, jag pratar om att fixa intoneringen av tonerna. Det handlar om muskelkontroll, precis som när du lär dig att skriva skrivstil och att spela gitarr. Finmotoriken måste arbetas med. Så, du är inte ett hopplöst fall, men om du tror att det finns någon quick-fix på det så tror du fel! Rösten måste övas på RÄTT sätt under lång tid för att du ska få resultat. Du kommer inte kunna klara av det på några veckor! Bestäm dig, sätt ett rimligt mål, ta hjälp av en coach eller pedagog och ge dig fan på att du ska kunna sjunga till midsommar 2018!
  3. Jag håller inte alls med dem som säger att man inte kan träna upp sina stämband. Det som gör att en sångare kan träffa en ton klockrent utan att glida upp på den är helt och hållet träning, oavsett vad ni tror. De flesta sångare har tränat sedan barnsben, genom att sjunga mycket och ofta. Mina tips till dig om du inte vill gå till en sångpedagog: 1. Skaffa inspelningsutrustning så du kan testa av dig med jämna mellanrum. 2. Om du har en surfplatta: ladda ned en pitch-träningsapp. Med den kan du börja träna dina stämband och lära dig känna av hur det ska kännas när du vill träffa en specifik ton. 3. Sjung med medhörning! Det är jätteviktigt att lära sig hur ens röst låter, för då börjar man också lära sig hur man ska göra för att det ska låta bra. Ungefär som att man bör ha en spegel för att lära sig dansa. 4.Lär dig använda magstödet! Jag träffar jättemånga som har bra, men osäkra röster, som svajar och sjunger fel toner. Ganska ofta är det magstödet som saknas. Magmusklerna ska vara igång HELA tiden. 5. Välj inte för svåra låtar! Många av mina elever i grundskolan vill sjunga Ed Sheeran och olika musikalartisters låtar som första låt. De är alldeles för svåra! Börja enkelt, där du växlar mellan 5-8 toner och ligger inom samma oktav. Transponera om det behövs. 6. (denna kanske skulle legat först) Hitta ditt register. Hur högt kan du sjunga och hur långt kan du sjunga. Det här klarar du troligtvis inte av själv, så ta hjälp. Äkta tondövhet är ytterst ovanligt och något man faktiskt kan kolla av. Sjung! Som med all träning måste du göra det ofta och med rätt teknik för att bli duktig, det finns inga mirakelkurer och precis som att man bör ta hjälp av en PT på gymmet, bör du också ta hjälp av en sångpedagog de första gångerna.
  4. Jag håller med Cathrine kring arbetsställningen. Sitta vid soffbord är fruktansvärt ansträngande för ryggen. Du vill ha en arbetsställning där du kan sitta rakt i ryggen och nacken, annars orkar du inte långa pass eller att jobba i flera år.
  5. Wonko

    Tips på elbas

    Jag gick från en P-bas till en Sandberg Elektra och är sjukt nöjd. Tyvärr är nypriset på den 7 papp, så du får kolla efter en beggad. Men Sandberg-basarna är fantastiska!
  6. Wonko

    Mixerbord tips

    Allen&heath har ju ett analogt bord med firewire kort. Bordet agerar också DAW-controller. Men det kostar ju lite deg.
  7. Tack. Så som jag fattar det innebär det att om man har ganska korta kablar, under 2 meter, så påverkas inte ljudet alls.
  8. http://www.thomann.de/se/behringer_x_air_xr18.htm Den här behöver du en dator, ipad, iphone eller android för att styra, men den har firewire ut på alla kanaler. Då får du separata kanaler ut för samma pris. Du får dessutom fler effekter per kanal när du ska spela ute eller om ni ska repa med in-ear.
  9. Precis som några har sagt tycker jag att du ska be trummisen träna till klick. Gärna till en förinspelad bakgrund eller till och med guitar pro. Att låta en gitarrist och basist spela samtidigt tycker jag är en sämre idé eftersom de dels kan spela fel och dels svaja i tempo. Har mött många gitarrister som har svårt med tajmingen. Sen när du bygger upp ditt klick har jag ett tips som jag fick lära mig när vi var hos en gammal inspelningsräv för 2 år sedan: Lyssna igenom låten och hur det är tänkt att trummisen ska spela. Bygg sedan upp ett klick med olika slagverk utifrån det. Ha ett visst instrument där virveln ska vara och varva 4- eller 8-dels klick med trioler beroende på vilken rytm som trummisen ska spela på baskaggen. T.ex. kan ju låten gå från att virveln spelar på 3:an till att spela på 2:an och 4:an och då hjälper det trummisen att hitta rätt om virvel-klicket följer med. Slutligen, om ni ska ha ett "slask"-spår så får det inte vara slarvigt spelat. Om bandet har med sig en slask så ska det vara så tajt som en "riktig" tagning hade varit. Det är riktigt irriterande som trummis att ha ett slarvigt spår som "hjälp" i lurarna när man ska spela in.
  10. Jag är nyfiken på en sak. Om jag skulle hitta på och spela in text och melodi på en sån här låt, hur mycket av upphovsrätten skulle jag få då? På Stim registrerar man ju 50/50 mellan text och melodi, men hur brukar det vara i sådana här genrer?
  11. Har aldrig använt nåt sånt förut och såg att du aldrig använder ackord i videon. Är det sånt som inte går att göra med såna här midi-program?
  12. Men det låter som om du bara vill byta den mot något annat och då handlar det inte om garanti utan öppet köp, vilket brukar bara vara en kort begränsad tid.
  13. Näst efter alternativ 1 är alternativ 2 inte så dumt. Det finns gott om prisvärda digitala kit som inte förstör känslan så mycket. http://www.blocket.se/goteborg/Digitalt_Trumset_Roland_TD_20K_BK_i_nyskick_55717236.htm?ca=2&w=3 Där är ett alternativ.
×
×
  • Skapa ny...