Jump to content
Annons

Vad har du mest problem med? (I din musikproduktion)


Terror

Recommended Posts

Annons

"Problem" (om man nu måste anses var det)

  • Jag blir oftast förbannat petig och kan sitta och fumla fram och tillbaka mellan A och B till öronen blöder, för det kan ju bli bättre, typ... Det kan röra sig om allt från helhetssound till klangen på riden. Det värsta är att jag ibland glömmer att ta pauser, vilket resulterar i trötta öron, vilket i sin tur resulterar att det jag tyckte lät OK (innan jag tog pausen) lät bedrövligt när jag återupptog arbetet och därmed faller tillbaka på ruta ett. Frustrerande som fan.
     
  • Jag önskar att jag var lite mindre kycklingskit när det gäller att spela in grundmaterial till en låt. Som regel spelar jag in extra dubbar om-i-fall-att, eller alternativa tagningar (utföranden/arr), även om jag ibland nästan är helt säker på att jag inte kommer att använda materialet. Jag kör i princip alltid effekter/pluggar icke-destruktivt, och jag bouncar aldrig. Jag är med andra ord ingen producent som har (eller nödvändigtvis måste ha) allting klart för mig från början, utan vill kunna variera – gärna obegränsat – under (slut)mixningsfasens gång. Många tycker att förfarandet hör till de fegas.
     
  • Jag avskyr att mixa gitarrer (hitta "rätt" sound"), blir aldrig nöjd med hur baskaggen hamnar i ljudbilden, och så hatar jag min (sång)röst.

Lösningar

Inga. Jag får finna mig i skiten.

Link to comment
Dela på andra sajter

själv är jag dålig på ett dåligt sätt. känner mig ibland dålig. nån som känner igen sig? upplever att detta går ut över mitt studioskapande.

Ju mer ledsen och psykiskt dåligt jag mår ju mer kreativ blir jag.

Link to comment
Dela på andra sajter

Får väl nog säga mixning. Man kan tycka att det låter bra och sedan lyssnar man på en "riktig" skiva och konstaterar att "Nää....det gör det inte". 😛

Sedan vill jag nog ha klart det hela för snabbt. Kanske gör lite för stora ändringar när jag sitter och håller på istället för små justeringar. Anledningen till det är nog att jag helt enkelt inte lärt mig höra de små ändringarna.

Som jag läst någonstans: Hur f-n får man det att låta skiva? 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...