Jump to content
Annons

Panzerfaust

Medlem
  • Antal inlägg

    291
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Panzerfaust

  1. Mätte nu mellan stallet och outputjacket på gitarren och har kontinutet. Så jordningen är det inget fel på 🙁 Hade nästan önskat det för nu vet jag varken ut eller in. Stör mig på att brummet är kvar i samma ljudstyrka även när jag spelar!!!
  2. Men det är ingen skillnad om jag håller mot strängarna eller inte. Brummar lika mycket. Men om jag inte har nåt inkopplat och drar på fullt på preamp och master vol så brummar det inte utan brusar lite tyst.
  3. Ok. Är det därför brummet försvinner lite i Mick-läge 2 o 4?
  4. Har en vox ac15c1 som jag haft nu i snart ett halvår. Den låter heeeeeelt fantastiskt! Men så igår börjar den brumma rejält. Först trodde jag det var gitarren som var dåligt jordad men brummet ligger kvar även när jag rör strängarna (alltså spelar). Har testat att rycka ur alla andra sladdar till uttaget (även comhemuttaget) men felet kvarstår. Har till och med gått så långt att jag slagit ifrån alla säkringar utom just den gruppen som försörjer förstärkaren. Testade även att koppla in förstärkaren i ett helt annat uttag men icke sa Nicke. Vad kan problemet vara? Nån trafo i närheten ( har tvn rätt nära) eller är det bara skit på nätet? Kan även påpeka att jag bor i hyreslägenhet. Ombyggd på 80 talet så tror att det är PEN-system. När jag spelar i out of phase lägena på stratan minskas oljudet än aning. Tack på förhand.
  5. Gillade även sättet dokumentären var gjord på. Stämningsfullt. Jag verkligen hat/älskar jänkare =)
  6. Denna underbara Ternheim: http://svtplay.se/t/149942/musik_special
  7. Som rubriken lyder. Helst digital. Köpte en från classe i sjön som var kass. Visade mer än fel.
  8. För första gången sen barnsben kommer jag kolla på melodifestivalen med stort intresse. Gillar verkligen Loreen!
  9. Indeed. Dylan är i en helt egen liga. i positiv bemärkelse.
  10. ta sånglektioner istället. eller sjung bara som du gör. mer charmigt att få det äkta än att höra bieffekterna från en autotune. men bara min åsikt.
  11. Jag får alltid ram-error då trycker playback då jag precis startat logic efter att datorn varit avstängd. Vet inte vad det är som är knas. Verkar hur som helst som om datorn behöver komma igång lite och fixa och trixa de första minuterna efter jag startat OSX. Men efter jag fått error ett par gånger så funkar det problemfritt.
  12. Men nu har jag inte spelat in sångem med kompressr utan har en väldigt dynamisk inspelad sång. Så från detta utgångsläge; Hur bör jag gå tillväga för att få upp dom lägsta partierna. Tips? Har lagt på limiter och och ett par kompressorer men lyckas inte ritkigt få till det. Allt på nåt ställer det blir för lågt elelr för högt. Sitter nu bara på logics egna kompressor, men men. Testade att göra en automation på de ställen där det tryter men lyckas inte riktigt heller. PALLA SPELA IN ALLT IGEN!! 🙁
  13. Brukar inte vilja spela in sång med kompressor om sångaren/sångerskan sjunger väldigt dynamiskt. Har fått för mig att jag vill kunna kontrollera totalt vid mixning. Det är dck väldigt svårt att få till en schysst kompression och jämn volym på rösten så den cuttar igenom ordentligt i mixen. Hur brukar ni göra? Först lägga en limiter som tar topparna och sen en kompressor med lågt tröskelvärde och mild ratio? Ge mig tips så jag kan testa mig fram. Sitter lite fast just nu. Tack på förhand
  14. aboslut gehör tror forskarna kan ha med synestesi att göra. Att när man hör en ton så kopplar hjärnan ihop den med någon färg. Typ så...
  15. skulel faktisk kunna stämma in på det. men kanske beror mer på att om man är snygg så vågar man ta för sisg saker i livet. så som att tex våga sjunga inför folk.
  16. Är det bara jag, eller är inte soundcloud väldigt överrepresenterat av elektronisk musik? Vad kan det bero på?
  17. Posta era soundcloud-profiler. Kul att lyssna på vad studio-forums medlemmar pysslar med!!
  18. Förlåt. Tar tillbaka det där. Nu kom janten över mig.
  19. jag ser inte värst bra ut men när jag sjunger smälter damerna. HOHOHOHOHOHOHOHOHO!!! =)
  20. alla som har talanger för nåt blir väl mer attraktiva överlag?
×
×
  • Skapa ny...