Jump to content
Annons

DaCriLL

Medlem
  • Antal inlägg

    306
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Dagen då DaCriLL senast vann var 3 juli 2012

DaCriLL hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

55 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. som en plats för feedback på låtar är det väl kanske inte mycke att hänga i julgranen, beror dock lite på vem som är inne vid tillfället, men som kunskapskälla tycker jag forumet håller måttet. det hjälpte mig på vägen när jag va helt grön, det är jag förvisso fortfarande men nu har jag i alla fall grejerna och den grundläggande kunskapen till att skapa musik. så som kunskapskälla, jodå. som feedback, nja. dock är feedbacken bra om man väl får den. men som sagt, det har lite med post-timing att göra.
  2. nilsson har rätt där, själv är surret som en startklocka, typ NU JÄVLAR e de rocknroll:D
  3. DaCriLL

    The Loudness War

    Känns inte som nån nyhet, för att citera bob dylan: "you dont need a weatherman to know witch way the wind blows"
  4. tidsbrist, pengabrist, men det har löst sig nu, en jävla förmåga att inte slutföra. vanligaste scenariot är skriv låt, lägga spår på låten, Har gitarrslingorna eller kanske bara gitarrsolot kvar, startar nytt projekt. sitter med 5 ofärdiga låtar och började lägga spår för den 6e häromdan. antal timmar spenderat på mixande hittills är NOLL. antal sidor och videos på nätet om mixing synade: säkert 4 siffrigt vid det här laget. SLUTFÖR PÅGAJÄVEL, SLUTFÖR!!
  5. är du helt grön??, youtube är din vän.
  6. För protoolsanvändare, punga ut till en VSTwrapper.
  7. välkommen till singe coil landet. stratornas mickar (de flesta) låter så. det "ska" va så, har en EJ signature strata utan skydd på baksidan, låter jävlar i mig. vet inte hur det är med din, men min har mindre ljud för sig när jag dels har händerna på gitarrens metall dels om jag kör på hals-mitt och mitt-bridge på micselectorn. finns lösningar men där är alltid en risk att det påverkar tonen. EDIT: det går att fixa bort under mix, kanske inte till absolut 100 % men det lilla som är där begravs enkelt i mixen.
  8. nej kan inte stämma, köpte denna för länge sen.
  9. själv har jag inget emot modern musik, i hur den låter. ljudkvaliteten är sååå mycket bättre idag än förr men innehållet är ju bara ett skallskott. topplistorna handlar bara om yta yta yta. Hooks hooks hooks. Radiovänligt skit som ska sälja så mycket som möjligt så fort som möjligt, tills en 15 sekunder senare när dom spottar ur sig nästa mallbyggda superhit. jag kanske hade haft en gnutta musikalisk respekt för dom som toppar listorna om dom i alla fall skrivit sitt eget material, men nädå. 35 ghostwriters sitter och knåpar ihop det till dom. Dagens superstjärnor är knappt mer än glorifierade kareokesångare. visst finns det undantag men på det stora hela så är det så.
  10. har du gjort plats i frekvenserna åt båda instrumenten, plats åt basen i kicken och vice versa? har sett nån komma runt detta genom att höja EQn vid harmonierna, kommer inte riktigt ihåg hur långt det var mellan, men där fanns nån formel för det. sen va det nåt med att det dubblades för varje gång, så om "kroppen" var vid säg 20 Hz så va harmonier vid 40Hz sen 80Hz sen 160Hz. kolla upp det.
  11. helt chockad att elgitarr nämns flera gånger, med tanke på hur ortoligt annorlunda en elgitarr kan låta från låt till låt. men men. har svårt att välja ett, verkar som de flesta instrument kan låta bra i rätt sammanhang.
  12. nämen de är ju skoj, impulserna som jag inte kan använda haha. afan, kan ju pröva lägga på en impuls om marshalls simulator är undermålig, och om den inte är det så... skitbra 😄 EDIT: lite tur ska man ju ha ibland, efter lite läsning på nätet verkar det som att allmäna åsikten är att JVMs inbyggda simulator är den bästa på marknaden 😎
  13. okay, då får man se hur bra dom simulering dom har då då. det va ju lite synd, blir ju att man förlorar valmöjligheterna man hade med en "ren" lineout. kan ju passa på att fråga, förutom att micka upp en förstärkare, vilket inspelningssätt ger bästa ljudet?
  14. jo de har jag läst om, har en combo så det är lugnt hehe. jasså? men min lineout är en sån som simulerar kabinetten, blir ju kaka på kaka med impulser på tracket då?
×
×
  • Skapa ny...