Jump to content
Annons

Förstärkarvolym


CJN

Recommended Posts

Har en Fender Blues Deluxe-förstärkare. Har förstått att en metod för att få en bra rör-ton (med hyfsat uppvriden volym på förstärkaren)

samtidigt som man kan hålla en betydligt lägre, lägenhetsvänlig totalvolym är att ha någon form av volymkontroll i effektsloopen. Skulle

detta funka med en EQ-pedal utrustad med en volymregel?

Mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Nja,

riktigt så enkelt är det ändå inte... Det fungerar att göra så, men det resulterar i att du får en överstyrd ton från förstegs-rören och sänker nivån till slutsteget. En riktigt fin rörton får du av ett lagom överstyrt försteg och ett slutsteg som riktigt "svettas". Dessutom skall högtalarna gå nära bristningsgränsen för att låta som snyggast.

En lite bättre metod (lite dyrare dock) är att ha en s.k. powerbrake, eller hotplate eller liknande mellan förstärkaren och högtalaren.

/Johan

Link to comment
Dela på andra sajter

Tveksamt om den pallar signalen från ett slutsteg... Tror ändå det finns en anledning till att "powerbrakes" är ganska rejäla doningar.

Man skulle såklart kunna köpa en mindre förstärkare, men även en förstärkare på bara några få watt (5<) skulle vara lite för högljudd för grannarna om man vill ha slutstegsdist.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...