Jump to content
Annons

CJN

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. CJN

    Syntplugg

    Någon som kan tipsa om en bra gratis syntplugg? Ska främst användas med "syntljud" för att komplettera gitarrer i pop/rockproduktioner, alltså inte techno/syntpop. Tack!
  2. OK, tack! Och det funkar inte även om högtalaren är ansluten till boxens "direct line to speaker"? Men en attenuator med line-utgång, typ Jettenuator borde väl funka? Kör för närvarande direkt till ljudkortet och med ampsims som bla Amplitube. Har svårt att få till ljudet
  3. Kan jag om jag via en DI-box ansluter högtalarutgången på min Egnater Tweaker till ljudkortet (och förstärkarens högtalare till "direct linken"), spela in gitarr utan att förstärkaren skadas?
  4. CJN

    Mixvideo

    Någon som kan tipsa om bra klipp online där man går igenom hela mixningen av en låt (helst gitarrbaserad rock/pop)?
  5. CJN

    Förstärkarpluggar

    Hur funkar det med impulsfiler?
  6. CJN

    Förstärkarpluggar

    OK, tack! Eller SansAmp British kanske? Någon som har erfarenhet av den och direktinspelning?
  7. CJN

    Förstärkarpluggar

    Har problem med att få till ljudet när jag använder förstärkarsimulatorer (AmpliTube, Guitar Rig, POD Farm). Soundet känns oftast vasst, metalliskt och tunt, men även "grumligt". Har EQ-svept för att hitta frekvenser som bör skäras, men utan större förbättring. Använder Gibson LP och Fender Tele direkt in i Focusrite Scarlett 6i6 och Cubase 5. Är ute efter AC/DC-aktiga (Gibson/Marshall) och Stones-lika (Fender/Fender) classic rock-sounds. Kanske borde göra något åt signalen innan den går in i pluggen/Cubase? DI-box? Något annat? Tack!
  8. CJN

    Amplitube

    Har fortfarande svårt att bli nöjd med ljudet. Nån som har tips om inställningar/pluggar i anslutning till Amplitube (FREE & Fender)? Är ute efter ett classic rock-sound, nånstans mellan Stones och AC/DC. Har ljudkortet/interfacet stor betydelse?
  9. CJN

    Amplitube

    Ok, tack! Men vad menas med ingångskanalerna?
  10. CJN

    Amplitube

    Man har alltså ingen ljudmässig fördel, förutom den rent praktiska, av at ha samma/liknande inställningar vid inspelning som vid mixning?
  11. CJN

    Amplitube

    Påverkas ljudfilen av vilken förstärkarmodell, vilka effekter mm man använder i Amplitube vid inspelning i Cubase? Har det någon betydelse om man i slutändan använder helt andra inställningar vid mixningen? Mvh
  12. CJN

    Egnater Tweaker

    Mailade Egnater Amps med frågan om jag kunde använda en attenuator med min Egnater Tweaker 112 combo, och fick det enkla svaret att det kan man inte. Någon som vet varför? Är det någon mening med att, för att kunna höja mastern men bibehålla en lägenhetsanpassad volym, använda en attenuator med en så pass liten förstärkare (15w)?
  13. CJN

    Bästa compressorpedal

    Nån som kan tipsa om en bra kompressorpedal? Det jag främst vill göra är att få lite mer sustain till min overdrive-ton (TS-808). Antar att Boss Compression/Sustainer CS-3 är ett bra val. Eller? Mvh
×
×
  • Skapa ny...