Jump to content
Annons

CJN

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av CJN

  1. CJN

    Syntplugg

    Någon som kan tipsa om en bra gratis syntplugg? Ska främst användas med "syntljud" för att komplettera gitarrer i pop/rockproduktioner, alltså inte techno/syntpop. Tack!
  2. OK, tack! Och det funkar inte även om högtalaren är ansluten till boxens "direct line to speaker"? Men en attenuator med line-utgång, typ Jettenuator borde väl funka? Kör för närvarande direkt till ljudkortet och med ampsims som bla Amplitube. Har svårt att få till ljudet
  3. Kan jag om jag via en DI-box ansluter högtalarutgången på min Egnater Tweaker till ljudkortet (och förstärkarens högtalare till "direct linken"), spela in gitarr utan att förstärkaren skadas?
  4. CJN

    Mixvideo

    Någon som kan tipsa om bra klipp online där man går igenom hela mixningen av en låt (helst gitarrbaserad rock/pop)?
  5. CJN

    Förstärkarpluggar

    Hur funkar det med impulsfiler?
  6. CJN

    Förstärkarpluggar

    OK, tack! Eller SansAmp British kanske? Någon som har erfarenhet av den och direktinspelning?
  7. CJN

    Förstärkarpluggar

    Har problem med att få till ljudet när jag använder förstärkarsimulatorer (AmpliTube, Guitar Rig, POD Farm). Soundet känns oftast vasst, metalliskt och tunt, men även "grumligt". Har EQ-svept för att hitta frekvenser som bör skäras, men utan större förbättring. Använder Gibson LP och Fender Tele direkt in i Focusrite Scarlett 6i6 och Cubase 5. Är ute efter AC/DC-aktiga (Gibson/Marshall) och Stones-lika (Fender/Fender) classic rock-sounds. Kanske borde göra något åt signalen innan den går in i pluggen/Cubase? DI-box? Något annat? Tack!
  8. CJN

    Amplitube

    Har fortfarande svårt att bli nöjd med ljudet. Nån som har tips om inställningar/pluggar i anslutning till Amplitube (FREE & Fender)? Är ute efter ett classic rock-sound, nånstans mellan Stones och AC/DC. Har ljudkortet/interfacet stor betydelse?
  9. CJN

    Amplitube

    Ok, tack! Men vad menas med ingångskanalerna?
  10. CJN

    Amplitube

    Man har alltså ingen ljudmässig fördel, förutom den rent praktiska, av at ha samma/liknande inställningar vid inspelning som vid mixning?
  11. CJN

    Amplitube

    Påverkas ljudfilen av vilken förstärkarmodell, vilka effekter mm man använder i Amplitube vid inspelning i Cubase? Har det någon betydelse om man i slutändan använder helt andra inställningar vid mixningen? Mvh
  12. CJN

    Egnater Tweaker

    Mailade Egnater Amps med frågan om jag kunde använda en attenuator med min Egnater Tweaker 112 combo, och fick det enkla svaret att det kan man inte. Någon som vet varför? Är det någon mening med att, för att kunna höja mastern men bibehålla en lägenhetsanpassad volym, använda en attenuator med en så pass liten förstärkare (15w)?
  13. CJN

    Bästa compressorpedal

    Nån som kan tipsa om en bra kompressorpedal? Det jag främst vill göra är att få lite mer sustain till min overdrive-ton (TS-808). Antar att Boss Compression/Sustainer CS-3 är ett bra val. Eller? Mvh
  14. Ok, men så länge jag mest lirar hemma och utrustningen står på samma ställe (och inget händer med sladden), är det egentligen ingen skillnad på en strömförsörjare och en adapter med förgreningssladd?
  15. Om jag har förstått det rätt ger en billigare strömfötsörjning som tex Harley Benton Powerplant (http://www.thomann.de/se/harley_benton_powerplant.htm) 500mA (9v) fördelat över åtta uttag. Vad är då skillnaden mot att använda en "vanlig" 500mA adapter och en förgreningssladd om man har 4-5 pedaler (overdrive, dist, phaser, digital delay)? Mvh
  16. CJN

    Förstärkarvolym

    OK, den metoden är ju LITE dyrare... Skulle det funka med en Electro-Harmonix Signal Pad ("passive attentuator"), antingen i effektloopen eller mellan förstärkaren och högtalaren?
  17. CJN

    Förstärkarvolym

    Har en Fender Blues Deluxe-förstärkare. Har förstått att en metod för att få en bra rör-ton (med hyfsat uppvriden volym på förstärkaren) samtidigt som man kan hålla en betydligt lägre, lägenhetsvänlig totalvolym är att ha någon form av volymkontroll i effektsloopen. Skulle detta funka med en EQ-pedal utrustad med en volymregel? Mvh
  18. CJN

    Stereo/Mono

    Menade Cubase-effekter. Samma sak där?
  19. CJN

    Stereo/Mono

    OK, så om jag använder en vanlig mikrofon, eller en elgitarr finns det alltså ingen anledning att använda sig av stereospår? Och effekter som StereoDelay och StereoEnhancer?
  20. CJN

    Stereo/Mono

    Enkel fråga...vad är egentligen skillnaden (fördelar/nackdelar) på stereo och monospår i Cubase?
  21. CJN

    Templates

    Jo det är så det går till. Vad jag inte kännde mig helt på det klara med var det här med att rensa Audio Pool från ljudfiler, så att det inte blir några problem nästa gång man öppnar projektet.
  22. CJN

    Templates

    Är väl det jag gjort...men fick ingen klar bild. Har tidigare misslyckats...
  23. CJN

    Templates

    Vill bara kolla för säkerhets skull... Om jag vill skapa en template i Cubase 5 utifrån ett projekt skall jag: 1. Spara projektet. 2. Ta bort all audio och MIDI ur projektfönstret. 3. "Remove Unused Media" i Audio Pool till Trash (om jag genom processing som tex VariAudio skapat nya versioner av ljudfiler, försvinner alla versioner nu?). 4. Tömma Trash, och då enbart välja "Remove From Trash". 5. Spara som Template. 6. Stänga projektet UTAN att spara. Låter detta korrekt? Tack!
×
×
  • Skapa ny...