Jump to content
Annons

Simulera 1000 röster?


Lazio

Recommended Posts

Tjenare. Jag har funderat lite på sistone angående hur pass bra man skulle kunna åstadkomma ljudet av en folkmassa, utan att faktiskt använda sig av en. Tänk alltså, tusen röster i hejarklacksramsa på en fotbollsarena, eller massdemonstration e.t.c.

Det känns som ett fruktansvärt jobbigt projekt, men det vore roligt att se hur bra man skulle kunna få det med hjälp av olika effekter och tekniker. Oavsett hur man bär sig åt så måste man nog i grund och botten stå och spela rollen av samtliga (eller åtminstone en stor del) individer i den tänkta folkmassan, en efter en, för att få fram en unik "ljudkaraktär" för varje röst, och sinnessjuka mängder reverb som en grund.

Vad tror ni? 😄 Skulle man kunna uppnå något i närheten av ett trovärdigt resultat, och i så fall, hur skulle ni gjort det?

Redigerat av Lazio
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
denna plugg kanske kan vara något? : Crowd Chamber

"Bush Two Thousand FX" bland audiodemos lät rätt kul:)

ja annars är det väl att spela in dubbar och leka med reverb, sample delay och chorus.

Det där var RIKTIGT intressant måste jag säga. Man hör ju att det är artificiellt men för att vara just det så är det riktigt bra. Om man dessutom anpassar sin röstinspelning efter hur det kommer låta när det behadlats av pluggen så kan det nog bli riktigt bra kombinerat med lite andra fluffljud för att göra det hela lite mer trovärdigt. Detta är ju dessutom tänkt att använda i en liten experimentlåt jag ska göra, så själva låten maskerar säkert en hel! Det ska jag definitivt prova. Tack så jättemycket!

Link to comment
Dela på andra sajter

när vi velat ha hockeykörer i studion så har vi samlat ett mindre gäng och dubbat. funkat bra.

Dvs samla ihop ett gäng på 10-20 pers.

Spela in det ni ska.

Flytta runt på människorna och gör omtagningar tills ni tröttnar. Försök på polarna att sjunga/skrika/tala med olika karaktär varje gång. Flytta gärna på mikrofonen också.

Lägg en köreffekt på några av tagningarna i bakgrunden och bara reverb på de andra. Panorera.

Är det bara sång ni ska lägga (d.v.s. inte bara ett "Yeah" eller liknande) så är det viktigt att vissa sjunger falskt. Det är det det som gör det fylligt och färgar i hockeykörer tycker jag, så länge de allra flesta sjunger rätt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja det ligger mycket i det du säger Göran. Daniels förslag är nog ganska bra dock. Då det använder så många riktiga röstkaraktärer som möjligt och även att man försöker förställa sin röst så mycket som möjligt mellen tagningarna. Ändrade mickplaceringar och en hel del otajt och falskt emellanåt.

Gör man som Daniel föreslår kommer man nog ganska långt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja, fast det gamla bandartricket där man spelade in några dubbar av t ex en körstämma i något lägre hastighet och sedan pitchar upp den gör att rösten upplevs annorlunda. Brukar också göra att det låter som att det är fler personer i kören än vad det egentligen är. Användes bl a av Accept för att få till deras omvittnat legendariska "fotbollskörer".

Link to comment
Dela på andra sajter

För att ändra karaktär på rösterna, så kan man köra med Melodyne och trixa lite med formanter och lägga lite slumpvis variation i pitch och timing - och på så sätt få ett gäng extra röster till jättekören. 🥰

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Dream Theater gjorde något liknande där de utgick från ett 20-tal fans som de bjöd in tull studion.

Skivan hette Systematic Chaos och man fick en bonus DVD (med CD:n) där de har filmat/dokumenterat i studion under inspelningen. Där kanske du kan se hur de gjorde.

Ganska bra DVD förövrigt där man får ganska bra insyn i deras studio-arbete.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...