Jump to content

Daniel

Medlem
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Daniel

 1. Tjena, Sålde av all studio utrustning för några år sedan men blev sugen på nån liten setup hemma. Inget seriöst alltså. Har tänkt skaffa en Focusrite scarlett (om ingen invänder) men vilken mick bör man skaffa? Har ingen koll på vad som kommit de senare åren. Tänker mig en kondensatormick hyfsat allround men främst till sång. Kom med förslag!
 2. Just det, en fråga till! Jag har ska spela in trummor och har redan nio hyfsade preamps. Dock så kommer jag att behöva 10-12 kanaler och då tänkte jag använda mackiebordet för de mindre viktiga kanalerna. Tyvärr visar det sig att direktutgångarna på kanalerna går via dsub och då måste jag köpa en dyr kabel som jag troligtvisbara kommer att använda i detta projekt vilket känns helt onödigt. Kan jag köra ut dessa få kanaler via aux eller subutgångarna och sen in i ljudkortet istället? Förlorar jag i sådana fall kvalitet? Tack för hjälpen!
 3. Tack för svaret! Så du menar att jag lika gärna kan gå via två vanliga kanaler, tolkar jag dig rätt då? Blir det inte sämre ljud då eftersom jag går via preampen, även om den är på line? Eller det kanske är omärkbara skillnader och bättre än att köra obalancerat?
 4. Har tänkt att använda ett mackie bord som monitor kontroller. Kommer dock att mixa internt. Hur kopplar jag steteomixen från ljudkortet? Är det till tape in på mixern? Om då är fallet, påverkar det negativt att tape in endast har rca-ingångar och alltså är obalancerat? Tack för hjälpen!
 5. Lutar åt en SE Electronics X1, duger säkert gott. Tackar!
 6. Hej, Har en vän som ska börja spela in lite och som ska köpa sig ett ljudkort med preamp samt en mick. Är dåligt uppdaterad på budget mickar och utbudet. På min tid var adk a-51 poppis och lite senare bl.a. studio projects B1 m.fl. Vad är poppis för runt 1 000 kr nu för tiden? Är på jakt efter en enkel allroundmick för sång. Gärna nåt bundle med puffskydd och mickhållare men inte alls ett måste. Är förstås medveten om att olika mikrofoner kan passa olika personer och att man borde låna hem några olika par och prova, men det finns det desvärre inte ork eller tid till.
 7. Hej, Sitter idag på ett Emu0404 ljudkort men är sugen på ett nytt. Eftersom jag har en del vettiga externa preamps så vill jag ha ett ljudkort utan preamps, eller i varje fall där man kan köra line in utan att signalen påverkas av att gå genom en preamp. Jag sitter med laptop utan firewire så det måste vara ett externt USB-ljudkort. Så: Tips på ljudkort i (helst) max 3 000 kronors klassen som är hyfsat stabilt med vettiga omvandlare och en ok hörlursförstärkare mottages tacksamt!
 8. Om du skriver lite utförligare får du nog fler svar. Vad som är billigt är relativt, vissa tycker 100 000+ är ett bra pris på ett mixerbord, andra har förstås en helt annan budget. Skriv gärna vad du ska använda det till, vad du har för krav, budget, m.m. Har du inte kollat: www.vend.se så kan du kika där.
 9. Sjukt att Daynerbordet fortfarande är kvar till det priset. Övriga bord nämnda i tråden kommer inte i närheten, möjligtvis ett ghost i bra skick men det kostar nog lite mer. Köp det nu, det är en riktigt bra affär. Dessutom mycket snyggare och du har möjligheten att få samma peng tillbaka när du säljer det. Det har du inte om du köper nytt.
 10. Beställer titt som tätt från Thomann och vi har aldrig råkat ut får något utan tycker snarare de är väldigt bra. Haft ljudkort som pajjat och det har inte varit några problem med att byta, några saker vi beställde lämnade vi tillbaka, då vi ångrade oss, utan strul och allting har alltid varit välpackat. Rekommenderar Thomann fullt ut.
 11. så det gäller alltså att vara försiktig... Vad finns det annars för alternativ än en telepatch om man vill välja preamp på ett smidigt sätt? XLRpatch? Var hittar jag detta?
 12. Tack för ett snabbt svar! Vissa skriver på nätet att man ska undvika att skicka phantommatning medan andra skriver att det är lugnt så man vet inte riktigt vad man ska lita på, men nu kör vi på detta. Dock verkar inte alla nöjda med sina neutrik utan rekommenderar istället samson s-patch plus så det blir nog den. Synd bara att den är så ful och att samson känns som ett skitmärke...
 13. När vi börjat få lite outboard och olika preamps och vill ha ett smidigare arbetssätt genom att slippa hålla på och böka med sladdarna på baksidan. Det är två sådana här vi tänkt oss: http://www.thomann.de/se/neutrik_nyssppl1.htm Det är dock några saker som vi funderar över... 1. Eftersom vi börjar komma upp i ett hyfsat stort antal preamps så vore det skönt att kunna välja vilken preamp man vill ha via patchen. Kan man skicka phantommatning genom denna (eller någon) patchbay? (kopplingen kommer att vara Mik -> XLR-sladd -> multikabel in i kontrollrummet med XLR ut -> XLR/balancerad telesladd -> Patch.... om jag fattat det rätt...) 2. Normalt sett gillar jag Neutriks grejor, men detta verkar nästan för billigt för att vara sant, kan man räkna med att det håller hyfsat? 3. Försämrar en patch ljudet hörbart? (eftersom det blir ett steg till) Tacksam för all hjälp man kan få, lätt att snurra till det...
 14. Röstar för Echo Audiofire 12. Inget lull-lull och bra converters. Har aldrig strulat för oss och vi ar två st, alltså 24 i/o. http://www.thomann.de/se/echo_audiofire_12.htm
 15. Jag tycker mina 8030 passar till allt. Även elektronisk musik. Min vän tycker likadant om sina Adam. Det finns garanterat folk som tycker likadant om KRK, Yamaha, ns10, dynaudio, etc. Har lite för mycket tryck i basen eftersom mitt rum inte är behandlat i detta område. Det beror dock inte på högtalarna utan rummet. Vidare så betyder "tryck i basen" olika för olika människor. Vissa vill ha en liten knuff i mellanbasen som känns i magen, andra vill ha subbas som gör att man skiter på sig. Det allra bästa du kan göra om du vill vara nöjd med ditt köp är att gå ner till en musikaffär som har de monitorer du är intresserad av, alltså både 8030, Adam och Yamaha. Fråga om de kan matcha thomann priset och om du kan låna hem högtalarna i några timmar och prova dem allihop i ditt lyssningsrum. Får du låna hem dem är det kanske värt någon hundralapp mer för ett par monitorer DU kan vara nöjd med i flera år framåt. Jag vet att detta låter som ett jobbigt projekt och visst, det är jobbigare än att bara välja ett par monitorer från thomann som man läst någon bra recension av. Men det är enda sättet att göra det på om du vill vara helt säker på att du väljer högtalare som i dina öron är bäst. Och vem vet? Det kanske slutar med ett par monitorer som kostar ett par tusen mindre än de du trodde du tyckte skulle vara bäst.
 16. Jag köpte 8030. Min vän köpte Adam. Vi båda lyssnade på båda paren. Han gillade Adam och inte alls 8030 och jag tvärtom. alltså, lyssnar du inte själv så finns det en risk att du köper monitorer som DU inte alls gillar. Är du gjord av pengar så är det bara att chansa, sälja dem begagnat för en billigare peng och börja om. Personligen tycker jag det är smartast att lyssna före.
 17. omöjligt sound, kan inte det vara ljud som inte hörs? Bygg en hel låt och se till att allt fasas bort så det är helt tyst kanske?
 18. Själv har jag aldrig haft problem med Thomann (handlat 10-20 ggr) och väljer dem över de många svenska handlare tack vare god service. Skicka dem ett mail och beskriv ditt ärende så är jag säker på att dom löser det.
 19. Kommer så småningom skaffa lite fler preamps och har kikat lite på API 3124. Är ute efter högkvalitets transientsnabb preamp. Har ni tips på liknande preampar eller annat som jag bara måste kolla in så skriv gärna en rad.
 20. soffa, gardiner, mattor, etc kommer inte att hjälpa något alls. Du får bygga på väggen.
 21. bump. Hjälp med någon firma man kan anlita uppskattas!
 22. Stomljud hörs men det får man leva med. Det är bara i vissa lägenheter vi det låter. Problemet är troligtvis att byggarna fuskat lite grann. När de sågat upp golvet för att gå ner med väggen (så avskiljande väggar står på de lägenhetsavskiljande väggarna på undervåningen) så har de inte tätat ordentligt. Dessutom tror jag inte väggarna är så tunga som de borde vara för att stoppa. Det som hörs igenom är ganska diskant. Tal hörs ganska tydligt och då känns det inte som om stomljud är största problemet.
 23. Hej! Vi har i bostadsrättsföreningen gjort om översta lägenheterna till etagelägenheter. Vi har alltså isolerat, satt i fönster, byggt avskiljande väggar mellan lägenheterna, etc, på vinden. Nu fyller inte väggarna riktigt den funktion vi hoppats på. Det hörs för mycket ljud igenom. Därför undrar jag om ni har tips på någon kring Malmö man skulle kunna anlita för att berätta vad som måste göras. Jag tror inte ett vanligt byggföretag utan särskilda kunskaper fixar det, då det är lite komplicerat. Alla tips mottages tacksamt. Behöver bara lite hjälp i rätt riktning, då vi inte vet vart vi ska vända oss...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.