Jump to content

Daniel

Medlem
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Daniel

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

4,958 profile views
 1. Tjena, Sålde av all studio utrustning för några år sedan men blev sugen på nån liten setup hemma. Inget seriöst alltså. Har tänkt skaffa en Focusrite scarlett (om ingen invänder) men vilken mick bör man skaffa? Har ingen koll på vad som kommit de senare åren. Tänker mig en kondensatormick hyfsat allround men främst till sång. Kom med förslag!
 2. Just det, en fråga till! Jag har ska spela in trummor och har redan nio hyfsade preamps. Dock så kommer jag att behöva 10-12 kanaler och då tänkte jag använda mackiebordet för de mindre viktiga kanalerna. Tyvärr visar det sig att direktutgångarna på kanalerna går via dsub och då måste jag köpa en dyr kabel som jag troligtvisbara kommer att använda i detta projekt vilket känns helt onödigt. Kan jag köra ut dessa få kanaler via aux eller subutgångarna och sen in i ljudkortet istället? Förlorar jag i sådana fall kvalitet? Tack för hjälpen!
 3. Tack för svaret! Så du menar att jag lika gärna kan gå via två vanliga kanaler, tolkar jag dig rätt då? Blir det inte sämre ljud då eftersom jag går via preampen, även om den är på line? Eller det kanske är omärkbara skillnader och bättre än att köra obalancerat?
 4. Har tänkt att använda ett mackie bord som monitor kontroller. Kommer dock att mixa internt. Hur kopplar jag steteomixen från ljudkortet? Är det till tape in på mixern? Om då är fallet, påverkar det negativt att tape in endast har rca-ingångar och alltså är obalancerat? Tack för hjälpen!
 5. Lutar åt en SE Electronics X1, duger säkert gott. Tackar!
 6. Hej, Har en vän som ska börja spela in lite och som ska köpa sig ett ljudkort med preamp samt en mick. Är dåligt uppdaterad på budget mickar och utbudet. På min tid var adk a-51 poppis och lite senare bl.a. studio projects B1 m.fl. Vad är poppis för runt 1 000 kr nu för tiden? Är på jakt efter en enkel allroundmick för sång. Gärna nåt bundle med puffskydd och mickhållare men inte alls ett måste. Är förstås medveten om att olika mikrofoner kan passa olika personer och att man borde låna hem några olika par och prova, men det finns det desvärre inte ork eller tid till.
 7. Hej, Sitter idag på ett Emu0404 ljudkort men är sugen på ett nytt. Eftersom jag har en del vettiga externa preamps så vill jag ha ett ljudkort utan preamps, eller i varje fall där man kan köra line in utan att signalen påverkas av att gå genom en preamp. Jag sitter med laptop utan firewire så det måste vara ett externt USB-ljudkort. Så: Tips på ljudkort i (helst) max 3 000 kronors klassen som är hyfsat stabilt med vettiga omvandlare och en ok hörlursförstärkare mottages tacksamt!
 8. Om du skriver lite utförligare får du nog fler svar. Vad som är billigt är relativt, vissa tycker 100 000+ är ett bra pris på ett mixerbord, andra har förstås en helt annan budget. Skriv gärna vad du ska använda det till, vad du har för krav, budget, m.m. Har du inte kollat: www.vend.se så kan du kika där.
 9. Sjukt att Daynerbordet fortfarande är kvar till det priset. Övriga bord nämnda i tråden kommer inte i närheten, möjligtvis ett ghost i bra skick men det kostar nog lite mer. Köp det nu, det är en riktigt bra affär. Dessutom mycket snyggare och du har möjligheten att få samma peng tillbaka när du säljer det. Det har du inte om du köper nytt.
 10. Beställer titt som tätt från Thomann och vi har aldrig råkat ut får något utan tycker snarare de är väldigt bra. Haft ljudkort som pajjat och det har inte varit några problem med att byta, några saker vi beställde lämnade vi tillbaka, då vi ångrade oss, utan strul och allting har alltid varit välpackat. Rekommenderar Thomann fullt ut.
 11. så det gäller alltså att vara försiktig... Vad finns det annars för alternativ än en telepatch om man vill välja preamp på ett smidigt sätt? XLRpatch? Var hittar jag detta?
 12. Tack för ett snabbt svar! Vissa skriver på nätet att man ska undvika att skicka phantommatning medan andra skriver att det är lugnt så man vet inte riktigt vad man ska lita på, men nu kör vi på detta. Dock verkar inte alla nöjda med sina neutrik utan rekommenderar istället samson s-patch plus så det blir nog den. Synd bara att den är så ful och att samson känns som ett skitmärke...
 13. När vi börjat få lite outboard och olika preamps och vill ha ett smidigare arbetssätt genom att slippa hålla på och böka med sladdarna på baksidan. Det är två sådana här vi tänkt oss: http://www.thomann.de/se/neutrik_nyssppl1.htm Det är dock några saker som vi funderar över... 1. Eftersom vi börjar komma upp i ett hyfsat stort antal preamps så vore det skönt att kunna välja vilken preamp man vill ha via patchen. Kan man skicka phantommatning genom denna (eller någon) patchbay? (kopplingen kommer att vara Mik -> XLR-sladd -> multikabel in i kontrollrummet med XLR ut -> X
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.