Jump to content
Annons

Hammerfall remixen/tävlingen


KillwithSkill

Recommended Posts

Annons
  • Svar 167
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Jag tog och pitchade ner låten en helton, klippte upp låtens olika delar, och byggde upp en ny. Var lite jobbigt på grund av alla synkoper överallt och cymbaler som går över på nästa takt.

Använde bara mig av de spår som fanns, men lade dem på fel ställen, lät en del saker gå i halv hastighet, andra grejer baklänges. Köttade till det hela med att dista basen och rumsmickarna.

MIn version börjar med ett a capellaparti, lånat från sticket, med hockeykören som sjunger "hearts!" på fjärdedelar som takt. Jag är allergisk mot dubbla baskaggar, kvintstämmor, synkoperade stopp och andra hårdrocksklyschor, så allt sånt hamnade i papperskorgen. Sologitarrerna gillade jag inte, men de blev mycket roligare baklänges! Fick klippa om ackordsföljden så det passade...

Ibland går inte allt som man tänkt sig. Tänkte doubletracka leadsången på refrängerna, istället för poodlesstämmorna, så jag kopierade sången från 2:a refrängen och lade på den första, 3:e på den 2:a osv. Blev ingen dubbning, bara högre - alla refränger är identiska! Copy – paste användes tydligen på originalsessionen också… Jag skippade idén och tog och lade baklängesreverb på överstämmorna istället. Lite panoreringsåkningar blev det nog också, är jag rädd. 😲

Det blev som om ett stenat Led Zeppelin tolkar Roger Pontare. 😉 Tror inte Hammerfall gillar det... Så de kanske ger mig en skiva som straff.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kul att det är lite aktivitet här ändå...

Undrar hur många det är som sänt in bidrag egentligen, är det vi 5-6 eller flera hundra, bara lite nyfiken...

Jag kan berätta att jag helt enkelt gjorde en i mina ögon state of the art 80-tals hårdrocks-mix utan omsvep, klart bättre än orginalet förstås, fast det visste jag inte förrän efteråt då jag för första gången hörde/såg den på google video och snabbt insåg att min gick fortare och lät högre?!?

Vadan detta tänkte jag och sprang ner i källaren och öppnade Cubase igen...48 khz hmm, det stod ju att det skulle vara 44.1 khz---tydligen har det hänt något här och inte gick det att läsa in filerna på annat sätt heller, jag har ju tagit för givet att det var rätt från början liksom.

Möjligen beror detta på att jag avinstallerat ljudkortet delta 1010+drivrutiner för ASIO etc (som jag sålt) i väntan på mitt nya Lynx Aurora, har alltså kört på sunket som sitter på moderkortet mme etc skitkonstigt men det funkade att få ut en något sprakig monitorlyssning i alla fall...

Hur som helst tycker jag det blev mer fart och fläkt i min version, orginalet känns som en säck potatis i jämförelse.

Att jag dessutom gillar den här typen av sound då DIO/Black Sabbath mm på 80-talet gick varm på skivtallriken hjälper mig nog att höra hur det skall låta; på orginalet är det på tok för mycket reverb/delay på fel ställen tex, samt gitarrerna som jag fått mycket fetare och bättre placerade i ljudbilden, klippte bort halva delen av "väspartiet" efter solot (som jag gillar) så att det går igång lite snabbare igen, dock med ett behållet break på smygvolym!

OBS, detta är bara mina reflektioner och hur jag uppfattar mitt resultat och alltså inget skryt, men det är lite lustigt att det är så pass mycket lättare att mixa andras material än sitt eget, man hör med nya öron etc-ligger väl något i det...

Vore kul att höra allas versioner, finns säkert de som är jätteinnovativa och intressanta vad jag förstår!

😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag måste gå emot strömmen och säga att jag tyckte ljudfilerna lät riktigt bra!

Kanske är folk här bortskämda med grundmaterialet de brukar mixa. Det jag mixar brukar vara inspelat i helt odämpade källare och lägenheter. I jämförelse med det, så mixade sig Hammerfall låten nästan av sig själv.

Detta var roligt och lärorikt! Kul att jämföra sitt resultat med mixen som finns på deras skiva. Hur mycket skiljer det mellan proffsstudion och min lägenhet i Surte?

Kan bara hålla med, tycker att det var en skitrolig grej, tack studio.

Till Florean Le Sage: Din studio ligger nära Linköping va?

En kompis till mig vill spela in trummor till sin demo som jag ska mixa, jag skulle kolla upp ställen där han eventuellt kunde spela in dem. Vad tror du?

Link to comment
Dela på andra sajter

Hmm, läst genom tråden och den kunde ju varit mer kreativ än klag på dålig kvalite etc.

Men tycker det är en bra idé att sätta upp en FTP som nån nämde så man kan lägga upp ens remix och få höra allas remixer men antar att en del kommer att ducka. :rolleyes: Vem tar tag i det?

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag fann det hela väldigt snurrigt. Det är stor skillnad på att göra en egen mix samt att göra en remix.

Har jag inte rätt när jag säger att en egen mix innebär att man använder råmaterialet (och ev. byter det man får som t.ex. kagge eller nya ampar på gurorna - om man vill) för att sedan ratta fram en egen ljudbild? Och har jag inte rätt när jag säger att en remix är "fria händer", där man får göra precis hur man vill, man behöver praktiskt taget bara spara leadsången (tror de blir sura om man byter sångare då de själva vill ha den..)?

Hur som helst, det skrevs på ena stället att man skulle göra en egen mix av låten och på andra stället att man skulle remixa låten.

Det är inte plättar å pannkaka här inte!

Link to comment
Dela på andra sajter

ropa in IDF från kontrollrummet... :rolleyes:

jag skippar den här tävlingen men kan bidra med serverplats.. det är bara att PMa mig så kastar jag in alla(som vill!)´s bidrag i en .rar-mapp o kastar upp på servern!!

om de e ok för alla, så PMa på bara!!

djo!

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag behöll bara sången 😉

Testade att göra en ren pianoballad av det faktiskt, men sångaren hade så illa skärmade hörlurar att gitarrslammer och dunkadunka läckte rakt in på sångspåret. Så jag la på lite fetare piano + elpiano, bas, akustisk kompgitarr, shuffle-trummor - just det, jag våldförde mig på såväl vers som refräng i Melodyne för att kunna lägga snajsigare harmonier med :rolleyes: Sen glömde jag förstås vilket datum det var så jag kom bara halvvägs och hann således inte ens med den planerade schlagermumsiga tonhöjningsrefrängen på slutet, men men 😎

Link to comment
Dela på andra sajter

* jag sänkte sången 3 halvtoner om jag inte minns helt fel, samt gjorde den mer "mollig" på några ställen.

* ändrade till 140 bpm

* använde små korta segment av solot och sänkte det mer än en oktav. :rolleyes:

* använde gitarren lite, fast som bas på ett ställe.

det blev en electro-body-liknande låt som börjar i triol-takt för att sedan braka loss ordentligt i 4/4 i refrängen.

låten bygger nästan bara på en extremt fet bas-slinga jag tagit fram och innehåller nästan ingen melodi alls.

såhär i efterhand skulle jag nog ändrat lite på snare-ljudet.. men men. 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

min första tanke var en "history mix" som :

började med akustisk gitarr och slide (introt) lite 40-tals känsla, typ Robert Johnson, med knaster och "dåligt" ljud, som

över gick i rock´n´roll (vers1 och refräng)typ little Richard (50-tal),

i andra versen skulle det bli Beatles känsla (60-tal),

solot skulle det vara wah-wah och jimi hendrix stuk (halva solot) som går över i

Deep purple stil med orgel, halva solot, början på lugna partiet (70-tal),

slutet på det lugna partiet går över i Ramones stil och

sista refrängen lirar hammerfall själva (80-tal)

jag gav upp och började om flera gånger innan jag sket i det hela för jag är inte bra nog att genomföra denna idé, tyvärr. började på en ren Ramones version dan innan inlämnings dagen men hade ingen möjlighet att göra klart den i tid.

lycka till ni andra ska bli kul att höra bidragen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kul idé sixties, synd bara att du inte orkade genomföra den full ut, jag är själv inne på detta som ett koncept inför nästa eller nästnästa skivsläpp, fast mer låt för låt då!

På tal om Ramones så läste jag en hel del intressant i boken "Studio stories" av david Simons , som den gode Olle (rambo) tipsade om tidigare, deras producent gjorde finfina grejor från deras tredje platta och framåt, stilbildande och högexplosivt sound, självklart i kombination med deras lir, de var mycket kunniga i musik överhuvudtaget, i motsats till vad många tror, jag minns deras första o andra och energin som gjorde en pubertal 12-åring totalt helknäpp och vårrusig det året...

:rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag behöll bara sången :rolleyes:

Det var ungefär det som var kvar på min mix med. Basen i ref. och gitarrsolot är också kvar men sen är inget sig likt. Man kan säga att det blev en Nu Metal version. Skulle inte göra en mix egentligen, ville bara lyssna på materialet men jag tände på en idé sen gick det ut av bara farten. Känns helt okej.

Link to comment
Dela på andra sajter

Haha! De flesta verkar ha gjort remixer, asså gjort om låtarna. Är jag den enda som har behållit allt som det är?

Jag gjorde bara en egen mix som jag trodde att hammerfall ville 😏 (Jag skulle inte velat att folk ändrade på våra låtar om det var mitt band som hade ställt upp på nåt sånt här)

Jag ändrade ingenting i arret, det enda jag tog bort var några kompgitarrer - behöll bara fyra. De 4 andra som jag tog bort hade nån slags chorus eller phaser på, antar att de ville att det skulle låta bredare, men det blev bara grötigt, och det lät skit i lurar.

Jag har inte ens autotunat sången, det enda jag gjorde var att klippa bort lite efterslängar i komgitarrerna, annars tycker jag att de var rätt tajta och det behövdes inte göras så mycket.

Sen la jag till eld och dunkande hjärtan som fadeout i låten HAHAHA 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

ropa in IDF från kontrollrummet... 🙂

jag skippar den här tävlingen men kan bidra med serverplats.. det är bara att PMa mig så kastar jag in alla(som vill!)´s bidrag i en .rar-mapp o kastar upp på servern!!

om de e ok för alla, så PMa på bara!!

djo!

Var kan jag höra? 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

SingSing (oregistrerad)
Jag tog och pitchade ner låten en helton, klippte upp låtens olika delar, och byggde upp en ny. Var lite jobbigt på grund av alla synkoper överallt och cymbaler som går över på nästa takt.

Använde bara mig av de spår som fanns, men lade dem på fel ställen, lät en del saker gå i halv hastighet, andra grejer baklänges. Köttade till det hela med att dista basen och rumsmickarna.

MIn version börjar med ett a capellaparti, lånat från sticket, med hockeykören som sjunger "hearts!" på fjärdedelar som takt. Jag är allergisk mot dubbla baskaggar, kvintstämmor, synkoperade stopp och andra hårdrocksklyschor, så allt sånt hamnade i papperskorgen. Sologitarrerna gillade jag inte, men de blev mycket roligare baklänges! Fick klippa om ackordsföljden så det passade...

Ibland går inte allt som man tänkt sig. Tänkte doubletracka leadsången på refrängerna, istället för poodlesstämmorna, så jag kopierade sången från 2:a refrängen och lade på den första, 3:e på den 2:a osv. Blev ingen dubbning, bara högre - alla refränger är identiska! Copy – paste användes tydligen på originalsessionen också… Jag skippade idén och tog och lade baklängesreverb på överstämmorna istället. Lite panoreringsåkningar blev det nog också, är jag rädd. 🙂

Det blev som om ett stenat Led Zeppelin tolkar Roger Pontare. 😄 Tror inte Hammerfall gillar det... Så de kanske ger mig en skiva som straff.

Hohooo

Underbart!

🙂

SingSing

Link to comment
Dela på andra sajter

Aah! Vilket datum finns den i butikerna? Nån som känner för att byta mixar med varandra på MSN eller nåt bara för skojs skull? Skulle vara kul att höra vad alla andra har gjort.

Verkar inte som att det blir nåt med den där servern...

PM:a mig i så fall så byter vi MSN

Redigerat av Frank Zappa
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

Har inte hängt med den sista tiden men är tävlingen avgjort? eller förresten det kan den ju inte vara, för mig har ingen ringt och sagt att jag vunnit!

😉

Det står inget om det på Studios hemsida!

Link to comment
Dela på andra sajter

Den är inte avgjord, vi väntar fortfarande på svar från Digidesign och Hammerfall om jag är rätt informerad. Det stora antalet bidrag har helt enkelt lett till att vi tvingats knuffa tävlingen framåt. Men så fort vi har vinnarna så kommer de att presenteras på nätet.

Och det var många bra bidrag förresten 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...
Postat (redigerat)

Fick blaskan idag. Och där var Hamerfalls remixtävling avgjord!

Då är det bara att gratulera Ronnie Björnström som tog hem 1:a pris med sin remix!

2-3 pris: Hans Schumacher och Mattias Bergman

4-10 Pris: Mikael Andersson, Martin Svensson, Andreas "Cabante" Petersson, Martin Haglund, Rick Altzi, Peter Christiansen och Johan Romedahl.

Vilka är ni? Ni kan väl till känna er här på forumet. Om ni hänger här?

Sen så vore det kul att få höra remixarna. 😏

Redigerat av KillwithSkill
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...