Jump to content

Nikolaus

Medlem
 • Content Count

  499
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Nikolaus

 • Rank
  Med i gänget

About me

Recent Profile Visitors

6,219 profile views
 1. Verkar fungera med en stereobreddare på instrumentkanalen (dra ner till 0). Känns jobbigt att behöva mixa ner till mono när man inte ens har kommit på hur basen ska spela.
 2. Nu finns en playlist ni kan lägga in låtar på. Tryck först på "följ" sedan kan man redigera. Håll er till max EN låt per artist.
 3. Jag har Cubase och Kontakt. Problemet är att de flesta basljud som jag har i Kontakt låter så breda. Vad kan man göra för att få de att låta mer mono?
 4. Jag lägger in en länk till vårt nyligen utgivna album. https://open.spotify.com/album/52WhEluuSbTsrliTGowGBu Skicka gärna ett PM med de första orden ni kommer att tänka på när ni hör musiken.
 5. Jag ser nu bifoga alternativet om jag redigerar mitt inlägg i denna tråd men inte i denna //forum.studio.se/topic/66319-vad-har-jag-for-mojligheter-att-skapa-musik-med-linux/ Edit: Verkar gälla hela kategorin Linux även om man försöker skapa ett nytt ämne.
 6. Hur laddar man upp bilder till en befintlig tråd?
 7. Det här skulle ha blivit vårt bidrag... https://soundcloud.com/enchantedduo/come-petrichor
 8. https://soundcloud.com/enchantedduo/a-rock-for-a-heart
 9. Tänkte berätta lite om mina erfarenheter av Rumblefish som är en aggregator som vi körde under en period. Rumblefish spårar dina låtar genom att de är anslutna till YouTubes Content ID-system. Det tråkiga med hela det här är att: - Man får copyright claims på sina egna videos - Om någon har köpt en licens (vilket Rumblefish även säljer) för att använda din musik i videos kommer de få copyright claims och annonser uppsmackade i sina videos Mer av min analys från 2013.
 10. Vad skulle ni kalla "dubba" på engelska? Med betydelsen att spela in samma sak två eller fler gånger. Vad skulle ni kalla "stämma" på engelska? Med betydelsen att spela in en variant av huvudmelodin.
 11. 1. Går nog bra att äta det mesta men låt det gå ett tag så att det inte känns som att maten ligger kvar i halsen. 2. Ta det lugnt det är inte så noga att du träffar tonerna mer att det känns avslappnat.
 12. Tänk på låtordningen. Jag brukar gilla att börja med någon lagom lätt låt och sedan klara av den svåraste hyfsat tidigt innan rösten blir trött. Man kan också lägga in trummsolo, pause eller låta någon annan sjunga en låt så att man kan passa på att vila upp sig.
 13. Går jag in i Service Center är den aktiverad. Blir nog att köpa då det verkar vara en vettig sampler. Har jag fattat rätt att Kontact 5 ingår i den här Bundlen (Full)? Länk Kan man handla direkt från NI website. Det står "Product Box" vilket jag tolkar som att de ska skickar skivor. Kan man handla hos svensk leverantör till samma pris alt onlineversion?
 14. Verkar inte vara så fri ändå. Kommer upp demo timeout:activate efter att jag har laddat en .nki-fil
 15. Tack för hjälpen! Nu kan jag öppna instrumentfilerna.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.