Jump to content

Florian le Sage

Medlem
 • Content Count

  3,663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Florian le Sage last won the day on June 19 2012

Florian le Sage had the most liked content!

Community Reputation

126 Utmärkt

3 Followers

About Florian le Sage

 • Rank
  Bleiz

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Bergslagen

Recent Profile Visitors

15,579 profile views
 1. Hej Florian!

  Kommer du ihåg mig alias Zither, det var nog 8 år sedan.

  Hör gärna av dig när du läser detta. Skicka gärna email

   

  Hälsningar

  Zither.

 2. Därför du öser ur det...??? menar du inte ur mig eller, säg till så skall jag ladda upp lite skit som pumpar 70-tal, mig veterligen har jag inte lagt upp ett enda piss men guida mig hur man tar fr CD så får du höra***
 3. 18 av 20 om det nu är intressant, tycker såna här grejor är rätt trista ärligt talat, handlar om ytliga tendenser & frågor som icke berör det "äkta" 70-tlaet för mig... är det nån här som vet vilka Captain Beyond var eller Pentangle eller Lucifer's Friend eller Zamla eller underbara Merit H...???
 4. Jo det är riktigt att man byter i signalvägarna också vilket alltså ger avsevärda förbättringar i frekv.omfång och djup, svårt att säga exakt när det är dags men har du ett bord som är mer än 10 år gammalt och som gått varmt om man säger så dvs körts rätt mycket så tycker jag man skulle satsa på en recappning, ofta tar man lite större värden på vissa kondingar men det får du ta med en elektronik-kunnig reparatör som KAN detta, inte alla som behärskar detta medan typ SR folk och liknande ingenjörer i elektroteknik som pysslat med ljud länge brukar vara säkra kort! Lycka till vad har du för bord förresten?
 5. Trummisen är stendöv låter det som... sorry men prova med att isolera och dämpa alla väggar i denna minimala lokal så kanske det finns en chans...
 6. Hej, jag har skummat igenom tråden men orkar inte lägga min energi påatt förstå detta, verkar ju jävligt blajigt att bajsa ur sig mall-baserad musik på detta vis enl. mitt sätt att se på saken, inga som helst kvalitétskrav alltså?!? Var ligger er stolthet och konstnärliga integritet folks??? Hora kan man göra på andra sätt...
 7. Plugins med analysator på eq kurva osv kan vara bra verktyg men först och främst måste dina öron avgöra och helst med en bra lyssning, finns inga genvägar*** Låter det bra i det lilla som i det stora så är du hemma!!! :-)
 8. Försök hitta en bra elektroniktech guy, kan kosta lite men du slipper huvudbry ok!!!
 9. Lizzy e ett av dom absoluta favvobanden i min uppväxt, utan Lynott nejvisst inte men samtidigt, men om den gode & ultimate trummisen Brian Downey är med så kan det ju borga för god kavlitét, herr Robertson har ju varit med på flera hörn och har gott gry i sig om han är på tror jag (om han inte e fööör sliten idag). Vi får väl se och höra antar jag, dissa inte i förväg*
 10. Hoppas det är nyproducerat då, står ingenstans att det gått tidigare ;-) Sitter klistrad framför tv'n med storyn bakom denna känslomässigt laddade favoritplatta som inledde övergången fr tonår till vuxenliv på gott och ont i mitt fall!
 11. Jag kör väl oftast med en modern LA2 typ som är en ultrasnabb optokompressor fr Buzz Audio dvs soc 1.1, men testar även med andra burkar tex Symetrix 501 som har just 2 steg i sin konstruktion, passar bra på rock och bluesbas, Aphex Expressor kan funka ibland den med :-)
 12. Nope jag menar att man gör det i 2 steg på samma spår/kanal, men som du tolkar det fungerar nog bra det med, blir lite som parallellkomp.
 13. Tjena folks, ville bara dela med mig lite av gammal känsla såhär på nattkröken med en av 1900-talets största genier, Frank Zappa, R.I.P. 1993... Här kommer 3 äckligt bra låtar: + 2 gamla fina här: m. superkeyboardisten George Duke hehe* potpurri, nu fattar kanske vissa härinne varför Florian dissar allt som har med Idol och annat jävla BS att göra, these were the real musicians man!!! :-) (lyckas ej länka direkt till youtubeklippen sorry, another day, sleepy time now)
 14. Basfrekvenser fr. baskagge och bas i sig oavsett synthbass eller riktig bas är det kluriga i mixvärlden och kräver givetvis viss förståelse och kunskap/erfarenhet och massor av trial and error-mixar tills man fattar galoppen! Det finns ett gammalt fint knep dock och det är att komprimera basen i 2 steg, först lite lätt och sedan mer limiterande, då låter den lika bra på låg som hög volym i dina monitorer eller på finstereon eller sunklurar mp3 whatever..vissa kompressorer lämpar sig bättre för just bas, inte alla plugins som kirrar detta tyvärr!
 15. Det enda jag vet är att Bellman hade monopol på penninglotteriet m. insiderfaktor, skumraskaffärer & brännvin på 1700-talet ;-)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.