Jump to content
Annons

Frank Zappa

Medlem
  • Antal inlägg

    332
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Frank Zappa

  • Födelsedag 1982-11-16

Om mig

Socialt

  • Skype
    enes_bosnia@hotmail.com
  1. På min stärkare så finns det en stand by knapp. När den är intryckt så bypassas slutsteget men försteget är fortfarande aktivt i lineouten, så man behöver inte ens ha en högtalare i men jag brukar ha det ändå. Kolla om det är ljud i lineouten (om du har en sån) när stand by är ikopplat innan du köper en last, men man kan bygga en last själv för nån hundring. Du ska använda dig av högtalarimpulser och ladda in dem i SIR eller revalverII om du vill ha ett bra ljud. Du kommer snart upptäcka att det finns ruskigt bra impulser att ladda ner och du kommer få ett mycket bättre gitarrljud än om du mickar själv i lägenheten. Använd inte högtalarsimuleringen från typ guitar rig eller liknande den är skräp. Använd riktiga impulser istället. Och red box högtalarsimulering är verkligen inte bra om du jämför med det man kan ladda ner helt gratis. Hoppas du kommer igång snart så du kan posta ett ljudklipp så vi får höra. Säg till om du vill ha impulser, jag har en hel drös med grymma impulser från bl. annat Mesa och marshallådor, det är bara att pm:a
  2. Det är alltid kul med folk som tycker om hårdare musik :Phehe.
  3. Betalt!!! "Du får böja dig fram och ta den där bak de första 10 gångerna". Är ingen DJ själv men det där var ett citat från en DJ jag känner.
  4. Ja, v-ampen borde funka. Den har ju en ingång som är gjord för gitarr, fast jag vet inte om den har true bypass, alltså att den inte går igenom en ad/da först. Men den borde funka rätt bra ändå.
  5. Den bästa DI-boxen till gitarr är faktiskt en micpreamp, VTB-1. Den har ju ett rör i som man kan ställa in gainen på, sen är den ju en bra micpreamp också 😲 Den har rätt hög impedans på instrumentingången, högre än en på gitarrförstärkare tror jag, kanske därför den är så bra.
  6. Det bästa tycker jag är att inte beräkna hitpoints överhuvudtaget när man warpar, utan du skapar en ny hitpoint med musen, varje gång du ser ett otajt slag. Innan dess gäller det att skapa en hitpoint innan och efter så att du inte "flyttar" nåt annat och hitpointsen behöver inte vara exakt på slaget heller utan lite innan. Hur man får Cubase att göra exakt samma sak på flera spår vill jag också ha svar på? Annars kan du göra som jag, gör en mixdown av OH-kanalerna till ett stereospår.
  7. Tycker Firewire är jäkligt dåligt, funkar säkert bra när man har rätt grejer men det är så jäkla petigt med firewireportarna och att det är bra kvalitet på dem. Skiljer mycket med olika tillverkare. Har inte fått mitt ljukort att funka klockrent än men det funkar faktiskt snäppet bättre i Windows Vista än vad det gjorde i XP, fast sämre till vardagsprogram såsom media player pga sämre codecs och så. Var tvungen att avinstallera XP på grund av alla jäkla virus. Ska köpa ett bättre firewire Expresscard än det jag har nu. Mitt nuvarande verkar tappa kontakten då och då, fast bara när man inte använder ljud, dvs när man typ surfar får man små knäppar men det händer aldrig när man håller på med ASIO.
  8. Håller med! Om en månad ska de börja jobba på en metal-pack, ska göra lite betatester åt dem hehe
  9. Du får skaffa en annan firewireport. Det måste vara ett texas instruments chip i firewiremodulen om det ska funka bra med ljudkort. Skaffa ett cardbus eller express card-kort med firewireportar, se till a det är texas instruments-chipset i det bara.
  10. Det är ASIO på båda, jag hade nämnt det annars. (Har försökt lösa det här i två dagar nu) Tror inte det har nåt med pluggen att göra eftersom det är så med flera pluggar, antingen så är Cubase skräp eller så är det nån inställning jag har gjort nånstans. Aja verkar inte som att jag kommer nån vart med det här idag, är det nån som vet om det går att på nåt sätt spela in standalone versionen i Cubase?
  11. Det du ska kolla på om du ska kunna koppla in ren elgitarr genom ditt ljudkort är att du ska ha en högimpedansingång, eller att du köper en extern DI-box. Impedansen ska vara minst en megaohm. Annars duger de flesta ljudkorten till det du ska göra, så länge det är ett studioljudkort.
  12. Ja det är klart. 😎 Måste ju fråga ... 🙂 Hehe tror du jag har råd med fler? 😕
  13. Väldigt kall i min smak, speciellt på de rena ljuden, iaf de exempel man kunde höra. Ett stort plus då det kändes som om ljuden var väldigt moderna 🙂 Den är ändå bättre än de andra alternativen. (Amplitube, guitar rig...)
  14. Kolla på den svenska pluggen Revalver MkII. Helt klart bäst av mjukvaruförstärkarna. Just nu finns det bara en Dual rectifier men de släpper en "Metal pack" om några månader med bl. a. ENGL Savage, 5150, och en hel drös med andra metalstärkare. Här kan du höra ljudklipp: http://alienconnections.com/products_revalverii.htm Lycka till! 😕
  15. Är det nån som vet hur man spelar ljudet som kommer från standalone in i cubase så att jag spelar in en processad signal?
×
×
  • Skapa ny...