Jump to content
Annons

Rattlesnake

Medlem
  • Antal inlägg

    92
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Bra fråga, i mitt exempel med vitt brus är ju amplituden densamma. Och effekten blir ju som jag säger, att basen tränger igenom tack vare sitt högre energiinnehåll, det är vi väl överrens om? Att alstra lågfrekvent ljud kräver mer energi än att alstra ljud med högre frekvens, vid samma amplitud, det är väl också korrekt. Så vad gör lågfrekvent ljud mer energirikt än högfrekvent? En sinuskurvas yta i en integralkalkyl måste vara oberoende av frekvensen, så förklaringen ligger inte där. Trodde förklaringen skulle vara enkel att hitta på nätet, men "ljud + energi + frekvenser" ger bara en massa träffar på chakramassage och healing! 😳
  2. Det handlar inte om att örat uppfattar olika frekvenser olika, utan att bas är energirikare än diskant. Precis som lågfrekvent ljus är energirikare än högfrekvent. Exempel 1. Ta vitt ljus (som ju är en blandning av alla synliga frekvenser) från en lampa, sätt handen framför. Endast det röda ljuset tränger igenom det tunna skinnet i tumvecket etc. 2. Kör vitt brus (som innehåller lika mycket av alla hörbara frekvenser) ur en högtalare och sätt en tegelvägg emellan. Endast basen tränger igenom.
  3. Jag fattar inte heller Amandas storhet. Hälften av alla toner hon tar ligger minst en kvartston för lågt, tajmingen är inte speciellt bra heller, men det tycks juryn ha ett enormt överseende med.
  4. Vet inte om det säger så mycket om hur stabilt kombinationen ljudkort + laptop funkar vid inspelning. Dessutom fick de röda utslag på kroppen när jag sa "Dell". Ingen som har en likadan eller annan ny Dell inspiron?
  5. Har nyss fått hem en Dell Inspiron 6400 Intel Dual core T2080 XP Home 2 GB 533 HHz RAM med dubbla kanaler 80 GB 7200 v/min) SATA intel media accelerator 950-grafik med upp till 256 MB delat grafikminne. När jag var in till Musikbörsen idag ville de inte sälja (!) vare sig FW eller USB-ljudkort till mig, de hade en likadan på kontoret (fast med Vista) som de hade testat massvis med kort på, som de inte hade fått att fungera pga droputs vid inspelning. HP eller Acers bärbara var inga problem. Testade att köra DPC latency checker, och det visade tydliga störningar i audiostreamningen. Mina båda andra burkar, en XP-musiktweakad och en annan med XP utan tweak men med massvis av perifera enheter rullade på hur bra som helst. Är det någon här som har en Inspiron 6400 som fungerar med externt ljudkort? Eller ska jag skicka tillbaka den direkt? 😆
  6. Porta är ett utmärkt sätt att börja spela in musik. När begränsningarna börjar kännas, exporterar man filerna till datorn och mixar dem där. Sedan kanske man övergår till dator helt och hållet, men man får mycket för pengarna med en porta, och det är enkelt att komma igång. Den hänger sig aldrig, knäar inte och får inga virus 😉 Jag känner inte till Jams mickar, men 4 mickar på trummor räcker ganska långt. Hemma eller i replokal funkar det bra, det är först när man har byggt sig en mera riktig studio som man kan känna behov av fler. Vad gäller akustikbehandling resp ljudisolering finns massor av trådar på forumet.
  7. Så här lät mitt bidrag... Hearts on Fire - Rattlesnake remix
  8. Tyvärr sålde ju Abbey Road ut en mängd instrument på auktion 1980, så dessa kvarvarande instrument har bara till viss del Beatlesanknytning. Enligt "Recording the Beatles" använde just dessa instrument till: Mrs Mills piano: Lady Madonna (kraftigt komprimerad), slutet på Tomorrow never knows. Challen studio piano: Fool on the hill Hammond rt-3: tja, alla Beatleslåtar där hammond användes... Harmonium: det som användes till We can work it out köptes av Paul McCartney, alltså inte detta exemplar. Celeste: Good night (lågt mixat), och troligen på Baby it's you. Mellotron: den till Strawberry fields hyrdes, den som senare användes till vita dubbeln för ljudeffekter köptes även den av Paul McCartney, så detta är en annan mellotron. Tubular bells: de som användes på When I'm 64 och Penny Lane köptes av (gissa vem), så dessa är en annan uppsättning.
  9. BUMP Verkligen ingen som har hört den här?
  10. Nu har jag testat på några låtar. Det funkar ju, men "masterkanalen" man skapar måste sänkas med 1,0 dB, annars överstyr man den riktiga mastern. Varför blir det så? Kan det vara en bugg i SE1:an?
  11. Jag tog och pitchade ner låten en helton, klippte upp låtens olika delar, och byggde upp en ny. Var lite jobbigt på grund av alla synkoper överallt och cymbaler som går över på nästa takt. Använde bara mig av de spår som fanns, men lade dem på fel ställen, lät en del saker gå i halv hastighet, andra grejer baklänges. Köttade till det hela med att dista basen och rumsmickarna. MIn version börjar med ett a capellaparti, lånat från sticket, med hockeykören som sjunger "hearts!" på fjärdedelar som takt. Jag är allergisk mot dubbla baskaggar, kvintstämmor, synkoperade stopp och andra hårdrocksklyschor, så allt sånt hamnade i papperskorgen. Sologitarrerna gillade jag inte, men de blev mycket roligare baklänges! Fick klippa om ackordsföljden så det passade... Ibland går inte allt som man tänkt sig. Tänkte doubletracka leadsången på refrängerna, istället för poodlesstämmorna, så jag kopierade sången från 2:a refrängen och lade på den första, 3:e på den 2:a osv. Blev ingen dubbning, bara högre - alla refränger är identiska! Copy – paste användes tydligen på originalsessionen också… Jag skippade idén och tog och lade baklängesreverb på överstämmorna istället. Lite panoreringsåkningar blev det nog också, är jag rädd. 😲 Det blev som om ett stenat Led Zeppelin tolkar Roger Pontare. 😉 Tror inte Hammerfall gillar det... Så de kanske ger mig en skiva som straff.
  12. Sista dagen att maila sin mix är väl idag???? 😏 Skräms inte så där. 😱
  13. Man är väl alltid avundsjuk på folk som tjänar pengar utan att verka ha ansträngt sig. Om det ligger fysisk och mental ansträngning bakom någons inkomst så känns det väl bättre, men helst borde alla pengar gå till mig. 🙂 Oavsett övriga inkomster så skulle nog Basshunter vara miljonär om han fick royalities för varje gång han nämns eller åsyftas på detta forum 😠
  14. Rattlesnake

    volym mätning

    I Soundforge kan du se peak-nivå och genomsnittsnivå.
  15. Välkommen! Har du en Höfnerbas? Jag äger en 67:a med original inbyggd 9V-basboost!
×
×
  • Skapa ny...