Jump to content

Sonnert

Medlem
 • Content Count

  542
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About Sonnert

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 04/12/1981

About me

 • Stad/plats
  Göteborg
 • Intressen
  musik(duh), träning, fiske, design
 1. jag hitter inget om någon dongel... vad menar du?
 2. Hej. finns det något samlat pack med do-be-do-ljud? typ La, do, da, be, ma, di osv
 3. Hej. vad heter filen/filerna som hanterar locations och favorites i Reason? ska göra en total ominstallation imorgon och det hade varit skönt att slippa göra om dem. det borde väl gå att spara undan filen/filerna och sedan ersätta dem när man installerat om reason?
 4. Det är en 909-kick med scream distortion-filter på (damage control, P1 och P2 på max) + en 909 snare också men den körs inte genom disten. edit: Warp fungerar också riktigt bra.
 5. Sonnert

  Reason 4.0.1

  alla-som-inte-hämtar-är-våldtäcksmän jag har faktiskt inte stött på några buggar
 6. jag har ett par ESI nEar 05. försäljaren sa att det var de bästa
 7. kul att det gick hyfsat ändå. nu är ju båda lösningarna ganska lika propellerheads variant. Men! jag borde ha nämt en sak. jag vill inte att BV-512'an ska vara i vocoder-läge.
 8. ja kunde inte igår. jobbar hårt nu innan jul
 9. Där rök nog en del av sign. nattvaktarens "praxis" Nej smartarsle, det gjorde den inte. Tror du Stevie Wonder hade svarat likadant? Han hade nog inte ens sett mailet.
 10. ja det är ju dansmusik med band-eko-emulering
 11. okej såhär... grundfelet ligger i att det finns cd-samlingar ute på marknaden som heter typ techno hit colection & house explosion där musiken är något helt annat än just techno och house. För folk som verkligen är inne på techno, house etc kan detta sticka i ögonen, dom känner en stålthet gemtemot "sin genre" och om det kommer nån jävla nisse och menar att han óckså gillar techno (läs blymchen) blir dom helt enkelt irriterade. En kille som sa att han va DJ och spelade i GBG fick lyssna på en klockren techno-låt jag gjort, han tyckte det va trance och jag blev givetvis skit-irriterad, för jag gillar ju inte goa och trance. /Peter
 12. jag har ett bra svar. men ja orkar inte skriva nu, jag har rätt. alla andra har fel.
 13. går och funderar här på jobbet. går det att bygga ett bandpass-filter av BV-512? kan man kanske på något sätt tala om att eq-staplarna ska höjas och sänkar i en speciel ordning när man vrider på en combinator-ratt? någon idé propellerheads har ju själva något exempel på att bygga ett högpass-filter med hjälp av brusgeneratorn i subtractorn. men den suger. http://www.propellerheads.se/home/discover...;article=part12
 14. låter som en bra idé. jag kan testa en kväll. vore bra om tid, dag och msn-adresser sumerades på ett ställe. förslagsvis ändrar "Serious"/daniel sitt första inlägg där just tid, dag och msn-adresser samlas. min är Dedacia@hotmail.com
 15. Sonnert

  RPG-8

  Om jag förstår dig rätt så har du ett speciellt step mönster på de 16 stegen? Bockar bort pattern enable på RPG-8 och sen kopplar en matrix från Curve CV till RPG-8 velocity CV in, vrid velocity CV in till max(127) och vrid ner Velocity på framsidan på RPG-8 till 0, sen på curve i matrixen så gör du samma pattern step som i RPG-8. På så sätt så får du de 16 stegen på akorden som du vill och startar inte om när du tar nya akord. Hoppas det hjälpte om det var det du var ute efter fick det inte att fungera på det sättet. det finns ETT sätt och det är att man ser till att behålla en ton genom hela ackord-följden, dvs att en ton inte triggar om, då triggar heller inte arpegiot om från början. det finns dock ett problem. det är ju inte alltid som man vill ha en och samma grundton genom en hel ackordföljd och då faller det. hör skillnaden. arpegio1 (så som JAG vill ha det) arpegio2 Du behöver inte ha en och samma ton genom hela akord följden, det räcker med att minst en ton från föregående akord finns med i nästa akord osv. då triggar den inte om ja det va det jag menade men det är ju inte alltid man behåller en ton från föregående ju. Ja det är ju sant, det är enda sättet vad jag vet. Man får se till att använda nån föregående ton då ... kanske går om man lappar över den gamla noten 1/16 i varje nytt ackord... får testa sedan.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.