Jump to content
Annons

mietek

Medlem
  • Antal inlägg

    1 375
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av mietek

  1. mietek

    Nytt ljudkort - PC

    Lutar åt att överge gamla macen för PC, och söker tips på ljudkort. Kör ett Apogee Duet på macen som ju är toppen, någonting liknande med stöd för PC vore trevligt. Viktigt att kortets interna preamps går att bypassa då jag inte har någon nytta av detta.
  2. + Väldigt prisvärd, låter och spelar bra. - Hur den är inställd från fabrik, som tur var har jag verktyg för att ställa in relief, action, mickhöjd osv efter Fenderspec, vilket det inte var. Intonerar inte perfekt från band 3 och uppåt vilket betyder att översadel skulle behövas justeras men det är inte hela världen.
  3. Inte vad jag känner till, nej. Dyker upp då och då på andrahandsmarknaden dock. Har inte varit några problem när jag har gjort det, om du tänker på tull eller liknande?
  4. Oftast har pluggar och virtuella instrument automatiseringsbara parametrar, annars är ett alternativ att bounca materialet till en vanlig ljudfil.
  5. Jag brukar automatisera upp högpassfiltret på valfri EQ till 2-300 hz där puffarna förekommer.
  6. Satt med på en master för ett par år sedan i en seriös studio där kedjan var Fairchild -> Ampex ATR 102 -> Finalizer. Så visst är det så.Edit: Minnesfel
  7. Jag vidhåller att övertydlighet är överflödigt i det här fallet. Om man lyckas misstolka mitt inlägg på det sättet du låtsas göra anser jag att det är upp till den personen att skärpa sig. Du förstår ju inte att det inte kan vara något annat än "personliga erfarenheter och preferenser". Även om man tolkar det på något annat sätt, som Nilsson gjorde, så kan man på sin höjd anklaga mig för megalomani men hur man än vrider och vänder på det så går det inte att påstå att jag formulerar mig fel - som du försöker dig på. Det hade varit opassande att "hugga" om inte Nilsson gjort sig skyldig till samma "misstag", det är det som du har missat i din nobla ansats.
  8. Inga kommentarer.. Att ta för givet att vuxna, förhoppningsvis normalbegåvade människor förstår att ett sådant uttalande har subjektiv grund ligger på en högre nivå än att - för att inte stöta sig med någon som inte eventuell uppfyller de kriterierna - använda sig av övertydliga pronomen, anser jag. Men som sagt, du vet ju detta och spelar bara dum vilket är slöseri med tid för oss båda.
  9. Du kan inte hänvisa till Nilssons misstolkning när han gör samma "misstag" själv direkt efteråt. Det bevisar bara att du är ute efter konflikt snarare än att på allvar försöka påvisa något fel i min formulering. Det irriterar dig helt enkelt att jag "härskande till" över en misstolkning samtidigt som jag inte lade formuleringen på en tillräckligt låg nivå för att undvika missförstånd. Om du - på riktigt - tror att jag, eller någon annan för den delen, har täckning för att konstatera att ett arbetssätt objektivt sett är jobbigt så gör du bort dig själv intellektuellt. Om du däremot spelar dum, vilket jag är ganska säker på att du gör för att försvara den heder du har kvar - så fånar du dig. Lose-lose.
  10. Ytterligare ett alternativ är att använda en kompressorplugg bara för lyssningen i lurarna när man lägger sång.
  11. Som i svaret jag fick menar du? Ge dig nu, du behöver inte söka konflikt i allt. Du vet lika väl som jag att det är helt orimligt att uttala sig så generaliserande som Nilsson valde att tolka det. Om det ändå skall mynna ut i språklig kukmätning: vad sägs om att inleda meningar med stor bokstav?
  12. Tror du att jag är så dum i huvudet att jag skulle påstå att det är "sanning som gäller alla"? Pratar givetvis ur egen erfarenhet. Sålde exempelvis en fin 1176 eftersom jag mest spelar in mig själv, och är man petig med kompressionen blir det ett helvete att försöka fixa det i efterhand om det blir "fel" någonstans. Kändes verkligen onödigt med tanke på hur bra mjukvarukompressorer det finns, men det vet jag ju att du inte kan relatera till.
  13. När man spelar in sig själv är det ändå jobbigt att hålla koll på att kompressorn gör det du vill att den skall göra. Lika svårt att i efterhand försöka fixa felaktig mångd kompression som dist osv. Lägg pengar på en bra preamp, se till att ha lite marginal på nivåerna och kör kompressorer i serie när du mixar istället. Spelar man in andra är det jävligt skönt att ha men det beror på hur din situation ser ut. Med tanke på hur bra mjukvaruutbudet på kompressorer är skulle jag välja en en bra preamp vilken dag som helst.
  14. Fast brist på dynamik kan ju också vara ett uttrycksmedel, inom rimlighetens gränser givetvis. Bortom rimlighetens gränser också för den delen, det handlar snarare om huruvida det görs med konstnärliga eller andra motiv. (normer, marknadens krav osv). Att antyda att något slags gyllene dynamisk medelväg skulle vara bättre än någon annan luktar rättshaveri.
  15. Det tråkigaste var (är?) när det övergick i en tävling och tekniker mot sin vilja började pressa det hårdare än vad man kanske hade gjort utan påpressningar från proffstyckare i braschen. (A&R-folk, management osv) I övrigt gillar jag personligen kompression som en del av ett uttryck både på mix- och masternivå, i synnerhet när det kommer till rock och hårdare grejer.
  16. Visst är det så. Kommer nog använda som masterbandare på musik som inte är så beroende av punch som exemplet ovan är. kan nog även funka bra för att värma upp gitarr osv.
  17. Ja den låter för jävla bra, men kostar därefter. Körde demo på den under den här mixsessionen.
×
×
  • Skapa ny...